Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

"Βήμα τίτλου" για την Τσέλσι - Στον τελικό του Κυπέλλου η Ίντερ


Τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος πραγματοποίησε η Τσέλσι, καθώς μετά την νίκη της με 1-0 επί της Μπόλτον, έφτασε τους 77 πόντους, 4 περισσότερους από την 2η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όλα αυτά 4 αγωνιστικές πριν το φινάλε. Το χρυσό τέρμα των Μπλε σημείωσε στο 43 ο Νικολά Ανελκά με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Την πρόκριση της στον τελικό του Κόπα Ιτάλια πήρε η Ίντερ. Οι νερατζούρι επικράτησαν της Φιορεντίνα και στο Αρτέμιο Φράνκι με 0-1, και σε συνδυασμό με το υπέρ τους 1-0 του Μεάτσα, πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στις 5 Μαϊου στο Ολίμπικο της Ρώμης.
Οι Βιόλα κυνήγησαν το γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα, και έφτασαν μία ανάσα από το 1-0 στο 25, όμως ο Λούσιο έβγαλε σχεδόν πάνω από την γραμμή της εστίας του, το πλασέ του Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο.
Το τέρμα που χάρισε την νίκη, και παράλληλα την πρόκριση στην Ίντερ, σημείωσε στο 57 ο Σαμουέλ Ετό, με τον Καμερουνέζο να βρίσκεται στην πλάτη της άμυνας της Φιορεντίνα, και με σουτ να βάζει τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων για πρόκριση. 0-1 για την Ίντερ, η οποία στον τελίκό θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ρόμα – Ουντινέζε, με τους τζιαλορόσι να έχουν τον πρώτο λόγο, καθώς είχαν επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι με 2-0.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου