Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Το πλάνο ελληνοποίησης του πρωταθλήματος


Σε ελληνοποίηση του πρωταθλήματος, με την σταδιακή μείωση του αριθμού ξένων παικτών στο ρόστερ των συλλόγων προσανατολίζεται η Σούπερ Λίγκα, θέμα με το οποίο θα ασχοληθούν στην διοργανώτρια αρχή στην προσεχή συνεδρίαση της. Τα μέτρα που έχει πάρει η ΟΥΕΦΑ για να μην αλλοιώνεται ο εθνικός χαρακτήρας των πρωταθλημάτων και παράλληλα να αναδεικνύονται νεαροί ποδοσφαιριστές προκειμένου να παραμένουν ισχυρές και οι Εθνικές ομάδες, δείχνει πως θα εφαρμόσει και η Ελλάδα, έτσι ώστε να εναρμονιστεί με τα όσα επιτάσσει η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Οι αλλαγές προς αυτή την κατεύθυνση θα ξεκινήσουν από τη νέα σεζόν, όπου στόχος είναι στο πρωτάθλημα το 2010-11 κάθε ΠΑΕ να έχει μάξιμουμ 27 επαγγελματικά συμβόλαια, μίνιμουμ 8 Έλληνες επαγγελματίες και απεριόριστο αριθμό παικτών κάτω των 21 ετών.

Τη σεζόν 2011-12 ο αριθμός επαγγελματικών συμβολαίων κάθε ομάδας θα είναι μάξιμουμ 26, δηλαδή θα υπάρξει μείωση, ενώ ταυτόχρονα θα ανέβει ο αριθμός Ελλήνων παικτών που θα βρισκόσουνα το ρόστερ από 8 σε 9 και φυσικά ο αριθμό παικτών κάτω των 21 ετών θα συνεχίσει να είναι απεριόριστος.

Τη σεζόν 2012-13 τα επαγγελματικά συμβόλαια θα φτάσουν στο μάξιμουμ το αριθμό 25 σε κάθε σύλλογο από τα οποία τα 10 θα πρέπει να είναι Ελλήνων παικτών, με τον αριθμό ποδοσφαιριστών κάτω των 21 ετών να παραμένει απεριόριστος.

Εκτός από το μέτρο της ελληνοποίησης του πρωταθλήματος και τις μείωσης του ροστερ των ομάδων μέσα στην επόμενη τριετία, στην Λιγκα θα συζητηθούν και οι αλλαγές που προτίθεται να περάσει προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ο Σοφοκλής Πιλάβιος, οι οποίες αφορούν τον Πειθαρχικό Κώδικα και τον ΚΑΠ. Ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας έχει κληθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο Δ.Σ της Σουπερ Λιγκ για να παρουσιάσει τις προτάσεις του επί της αυστηροποίησης των ποινών σε περιπτώσεις επεισοδίων που θα οδηγούν σε τιμωρίες μέχρι και αφαίρεσης βαθμών.

Παράλληλα στο ΔΣ της Λιγκας θα επικυρωθεί η βαθμολογία του πρωταθλήματος και το αγωνιστικό πρόγραμμα των Pleyoffs, θα γίνει ενημέρωση στα μέλη του συνεταιρισμού για την συνάντηση που είχε ο Νικόλαος Πατέρας με τον ΟΠΑΠ, θα συζητηθεί η επόμενη μέρα στην Προεδρία του φορέα, όπως επίσης και η πρόταση που θα κάνει η διοργανώτρια αρχή στην Πολιτεία προκειμένου να αναλάβει αυτή την συντήρηση των γηπέδων που ανήκουν στο κράτος και στα οποία αγωνίζονται ομάδες της Σουπερ Λιγκ.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου