Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Την Δευτέρα η κλήρωση των playoffs


H κλήρωση των play offs της Σούπερ Λίγκας, για τον καθορισμό του αγωνιστικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ παράλληλα για πρώτη φορά θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου από τους τέσσερις προπονητές των ομάδων που θα συμμετέχουν στη συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία θα ξεκινήσει την Τετάρτη στις 28 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στις 18 Μαΐου.

Συγκεκριμένα στη συνέντευξη Τύπου θα παρευρεθούν ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπόζινταρ Μπάντοβιτς , ο προπονητής του ΠΑΟΚ Φερνάντο Σάντος, ο προπονητής της ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο προπονητής του Άρη Έκτορ Ραούλ Κούπερ, καθώς και ο γενικός διευθυντής της Super League Πατρίκ Κομνηνός.

Στην κλήρωση των Play offs θα δημιουργηθεί ένας όμιλος με 4 ομάδες, οι οποίες θα δώσουν τρεις αγώνες εντός και άλλους τρεις εκτός έδρας, δηλαδή θα διεξαχθούν συνολικά 24 αναμετρήσεις. Βέβαια στον καταρτισμό του ομίλου θα παίξει ρόλο και η διαφορά βαθμών που θα έχουν οι ομάδες που τερμάτισαν από την 2η έως την 5η θέση.
Αν το πρωτάθλημα ολοκληρωνόταν σήμερα ο Ολυμπιακός θα ξεκινούσε στους αγώνες κατάταξης με 3 βαθμούς, όσους και ο ΠΑΟΚ, ενώ η ΑΕΚ με 1 και ο Άρης χωρίς βαθμό και αυτό διότι η κάθε ομάδα από τις θέσεις 2-4 παίρνει ένα βαθμό για κάθε πέντε πόντους που έχει διαφορά από την πέμπτη ομάδα του πρωταθλήματος. Δηλαδή ο δεύτερος Ολυμπιακός που μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 61 βαθμούς, έχει δεκαπέντε βαθμούς διαφορά από τον Άρη που έχει 46, άρα αν διαιρέσουμε το 15 με το 5 το αποτέλεσμα που βγαίνει είναι 3. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη έχει διαφορά 13 βαθμούς από τον Άρη, οπότε από την διαίρεση προκύπτει πως ο δικέφαλος του βορρά θα έπρεπε να ξεκινήσει με 2.6 βαθμούς, όμως λόγο της στρογγυλοποίησης και ο ΠΑΟΚ θα ξεκίναγε στα playoffs με τρεις βαθμούς. Η ΑΕΚ που έχει τέσσερις πόντους διαφορά από τον Άρη, θα ξεκινούσε με έναν βαθμό, ενώ οι θεσσαλονικείς που θα τερμάτιζαν στην πέμπτη θέση της κανονικής διάρκειας θα ξεκίναγαν με μηδέν βαθμούς. Βέβαια αν στην τελευταία αγωνιστική οι ερυθρόλευκοι επικρατήσουν του Άρη στο μεταξύ τους παιχνίδι η διαφορά θα φτάσει στους 18 βαθμούς, οπότε οι Πειραιώτες θα ξεκινήσουν με 4 βαθμούς στους αγώνες κατάταξης, ο ΠΑΟΚ είτε κερδίσει τον Εργοτέλη είτε όχι πάλι θα ξεκινήσει με 3, ενώ η ΑΕΚ αν επικρατήσει του Αστέρα Τρίπολης θα μπει στα playoffs με 2 βαθμούς αντί για έναν.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος της διαδικασίας των playoffs, θα ισχύουν τα όσα προβλέπει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου, δηλαδή, θα λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματα που έχουν φέρει οι ομάδες στους μεταξύ τους αγώνες, οι βαθμοί ,η διαφορά τερμάτων και αν και από εκεί δεν προκύπτει νικητής θα παίζουν μπαράζ.

Σε ότι αφορά τα εισιτήρια για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση των playoffs, θα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και οι υπόλοιπες τρεις ομάδες θα αγωνιστούν στο Europaleague.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου