Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Νέο ξεκίνημα


Φαίνεται ότι άρχισε να αποδίδει καρπούς η τελική προσπάθεια που ζητά ο πρόεδρος για να οδηγηθούμε από την «πάροδο» των PLAY OFF στη λεωφόρο του Champion League μετά και την συνομιλία του σήμερα με τους παίκτες.
Η σημερινή αναμέτρηση και το αποτέλεσμα ΠΑΟΚ –ΑΡΗΣ οδηγεί σε οριακό σημείο την αποκομιδή βαθμών και διατηρεί την ελπίδα για την συνέχεια.
Μία συνέχεια που θα βάλει τέρμα στο μαρτύριο της σταγόνας που μας έχει οδηγήσει η ομάδα μας από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι σήμερα.
Επιτέλους σήμερα οι παίκτες κάνοντας καλή χρήση της εμπειρίας τους, με τις δέκα (μετρημένες μία προς μία) τελικές προσπάθειες για γκολ, και τα τέσσερα δοκάρια ανέτρεψαν το σκηνικό της ντροπής που εμφάνιζαν (100) μέρες τώρα.
Οι τρεις βαθμοί της σημερινής επικράτησης με τους τέσσερις της «προστιθέμενης αξίας» του πρωταθλήματος, βασικό εργαλείο για την πρώτη θέση των πλεϊ οφ, επιτρέπουν το ξεκίνημα μιας αποφασιστικής πορείας για τα υπόλοιπα 4 ματς που απομένουν.
Έστω και καθυστερημένα οι παίκτες μας τόλμησαν με τρόπο που μας επιτρέπει να πιθανολογούμε ότι η ανευθυνότητα που τους διέκρινε αποτελεί πλέον παρελθόν.
Με αυτά και αυτά που γράφω ίσως θεωρηθώ ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ αφού έμμεσα προμαντεύω πλήρη αλλαγή του σκηνικού που επικρατούσε μέχρι χτες.
Ένα σκηνικό που το στήσιμο του, το ’χω ξαναγράψει βαρύνει συνολικά όλους.Διοίκηση, παράγοντες, παίκτες, προπονητές, πολυθρονάτους ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΕΣ, Αθλητικογράφους κ.λ.π, κ.λ.π, που εξέθρεψαν τον φανφαρόνο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.
Είναι όμως ίσως μοναδική ευκαιρία να επιστρατεύσουμε το ΘΥΜΙΚΟ μας (13) δεκατρία χρόνια πίσω να αναλογιστούμε σε τι κατάντημα παρέλαβε τότε ο Κόκκαλης τον Ολυμπιακό και που τον οδήγησε ο ΑΝΔΡΑΣ αυτός μέχρι σήμερα.
Είναι αυταπόδεικτο γεγονός ότι η ομάδα σήμερα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη πορεία, στην οποία παλινωδίες και αβουλία τυγχάνουν παντελώς καταδικαστέες.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ χρειάζεται ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ και ο μόνος που μπορεί να την επιφέρει είναι αναμφίβολα ΑΥΤΟΣ που δοκιμάστηκε, πέτυχε, και παρά την πολύμορφη κρίση συνεχίζει μόνος, αβοήθητος αλλά και ΑΠΤΟΗΤΟΣ!!
Αλήθεια που είναι τα ΠΟΥΛΕΝ του προέδρου με τους λιβανωτούς που έκαιγαν στο όνομά του όταν συνωστιζόντουσαν να φωτογραφηθούν δίπλα του .Δυστυχώς για αυτούς και την αξιοπρέπειά τους συνωστίζονται σήμερα στα Ραδιόφωνα και σε συνεντεύξεις για να ρίξουν την πέτρα του αναθέματος εναντίον του Κόκκαλη έμμεσα ή άμεσα, όταν είναι φανερό ότι το ΚΑΡΑΒΙ που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στην παρούσα φάση χρειάζεται εξειδικευμένους χειρισμούς, Διοικητικούς, Οικονομικούς, εμπορικούς που κανένας εκ των τιμητών έχει να επιδείξει.
Ευτυχώς για όλους και κύρια για την ΙΔΕΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πολύ σημαντικό ρόλο δείχνουν να παίζουν αυτοί που αποτελούν την πανστρατιά των άδολων οπαδών, οργανωμένων και μη που με την συμπεριφορά τους συμβάλλουν αποφασιστικά στην διατήρηση της ομάδας.
Απόψε 90΄ ακούραστα 20.000 άτομα, ανώνυμοι αγωνιστές, παρότρυναν τους παίκτες και τους ενθάρρυναν ακόμη και όταν η ένταση του παιχνιδιού εξασθένιζε την δυναμική τους, ώστε να διατηρηθεί το προβάδισμα των τερμάτων.
Οι συνεχείς επισκέψεις του προέδρου στο Ρέντη και η πλατιά συμμετοχή των φιλάθλων Ολυμπιακού προορίζεται να αναδειχθούν σε σημαντική βάση ανάταξης της ομάδας.
Ίδωμεν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου