Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Τα σενάρια των πλέι οφ και οι κλήσεις του Οτο


Τα παιχνίδια μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού σε Τούμπα και Καραϊσκάκη θα κρίνουν όπως όλα δείχνουν την πρώτη θέση στα Playoffs που οδηγεί στα προκριματικά του Τσαμπιονς Λιγκ. Οι ερυθρόλευκοι και ο δικέφαλος του βορρά μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές των Playoffs ισοβαθμούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 7 βαθμούς και όποια ομάδα καταφέρει από τις δυο να πάρει μια νίκη και τουλάχιστον μια ισοπαλία στα μεταξύ τους ντέρμπι θα έχει τον πρώτο λόγο για την έξοδο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, από την στιγμή που ο Άρης έχει μόλις 3 βαθμούς και η ΑΕΚ 2. Φυσικά αν ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ καταφέρει και νικήσει και τα δυο παιχνίδια και φτάσει στους 13 βαθμούς, τότε παίρνει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ακόμα και σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος των αγώνων κατάταξης θα έχει το πλεονέκτημα.
Τώρα σε περίπτωση που και τα δυο ματς σε Τούμπα και Καραϊσκάκη λήξουν ισόπαλα ΑΕΚ και Άρης μπαίνουν στην διεκδίκηση της 1ης θέσης, εφ όσων μια από τις δυο ομάδες νικήσει τα παιχνίδια που της απομένουν.
3η αγωνιστική 5/5
ΑΕΚ-Άρης 19:00 (ΣΚΑΪ)
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (21:15 Nova)

4η αγωνιστική 9/5
Άρης-ΑΕΚ (16:45 ΣΚΑΪ)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (19:00 ΝΕΤ)

5η αγωνιστική 12/5
Ολυμπιακός-Άρης (16:45 ΝΕΤ)
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (19:00 Nova)

6η αγωνιστική 16/5
Άρης-ΠΑΟΚ (21:15 ΣΚΑΪ)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός (21:15 Νova)

Και ενώ η μάχη για την 1η θέση των Playoffs καλά κρατεί, ο Οτο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε την Δευτέρα τους πρώτους εννέα παίκτες της προεπιλογής της Εθνικής Ελλάδας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Οι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν αγωνίζονται στο εξωτερικό και θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της «γαλανόλευκης» από τις 17 Μαΐου. Πρόκειται για τους Φάνη Γκέκα, Παντελή Καπετάνο Σωτήρη Κυργιάκο, Βαγγέλη Μόρα, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Χρήστο Πατσατζόγλου , Γιώργο Σαμαρά, Αλέξανδρο Τζιόλη και Άγγελος Χαριστέας. Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους παίκτες που θα κληθούν στην προεπιλογή για την αποστολή της Εθνικής για το Μουντιάλ, ο Ρεχάγκελ πρέπει να τους έχει ανακοινώσει σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΦΙΦΑ μέχρι τις 11 Μαΐου, ενώ την 1η Ιουνίου ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα κάνει γνωστά τα ονόματα των 23 παικτών που θα "ταξιδέψουν" στη Νότιο Αφρική για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Σε περίπτωση τραυματισμού, μέχρι και την έναρξη της διοργάνωσης, τότε, υπάρχει δικαίωμα για κάθε ομάδα να καλέσει άλλον ποδοσφαιριστή για να καλύψει το κενό.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου