Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Νταμπλούχος Γερμανίας η Μπάγερν Μονάχου


Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η Μπάγερν πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη της και το κύπελλο Γερμανίας, μετά το θριαμβευτικό 4-0 επί της Βέρντερ Βρέμης. Έτσι, πλέον, το Σάββατο, οι Βαυαροί έχουν την ευκαιρία να φτάσουν σε ένα ανεπανάληπτο τρεμπλ, αν φυσικά φτάσουν στην κατάκτηση και του Τσάμπιονς Λιγκ, στον τελικό κόντρα στην Ίντερ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Βέρντερ να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι, χάνοντας μια τεράστια τριπλή ευκαιρία, μόλις στο 8, με τον Μπουτ όμως να κατεβάζει τα ρολά, κρατώντας το μηδέν στα βαυαρικά μετόπισθεν.
Η ευκαιρία αυτή της ομάδας της Βρέμης, θορύβησε τους παίκτες της Μπάγερν, οι οποίοι στην συνέχεια ανέκτησαν τα ηνία του ματς, και έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 24, όταν Ριμπερί και Ρόμπεν συνδυάστηκαν άψογα, με την μπάλα να φτάνει στον Όλιτς, τον Κροάτη όμως να μην μπορεί να χριστεί σκόρερ.
Λίγο αργότερα, οι Βαυαροί κρύβουν την μπάλα, με τους Ρόμπεν και Μίλερ να παίζουν άψογα το 1-2, τον Ολλανδό όμως να χάνει τεράστια ευκαιρία, αστοχώντας, κυριολεκτικά, προ κενής εστίας.
Στο 34, όμως, η υπεροχή της Μπάγερν καρποφόρησε, όταν οι Βαυαροί κέρδισαν πέναλτι, μετά από χέρι του Μέρτεσάκερ, στην προσπάθεια του Όλιτς. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Αριέν Ρόμπεν, με τον Ολλανδό να σημαδεύει σωστά, πετυχαίνοντας, έτσι, το 1-0 για την Μπάγερν Μονάχου, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.
Η κυριαρχία των πρωταθλητών συνεχίστηκε και στο 2ο ημίχρονο, με την Μπάγερν να καθαρίζει, ουσιαστικά, την κατάκτηση του τίτλου, στο 51, όταν, μετά από εκτέλεση κόρνερ και σύγχυση στα καρέ της Βέρντερ, ο Όλιτς από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα των Βαυαρών.
Πλέον, το παιχνίδι είχε μετατραπεί σε παράσταση για ένα ρόλο, με την Μπάγερν να μετατρέπει σε θρίαμβο τον τελικό, όταν στο 63, σε μία αντεπίθεση για σεμινάριο, ο Ρόμπεν έβγαλε τον Ριμπερί μόνο απέναντι από τον πορτιέρο της Βέρντερ, με τον Γάλλο να πλασάρει ιδανικά, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
Η τραγωδία της Βέρντερ κορυφώθηκε στο 77, όταν η ομάδα της Βρέμης έμεινε με 10 παίκτες, μετά την αποβολή, με 2η κίτρινη κάρτα, του Τόρστεν Φρινγκς.
Ο θρίαμβος των πρωταθλητών Γερμανίας ολοκληρώθηκε στο 83, όταν ο Σβαϊνστάιγκερ έγραψε το 4-0 για την Μπάγερν.
Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης. Έτσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Μπάγερν Μονάχου θριαμβεύτρια με 4-0, με τους Βαυαρούς να φτάνουν έτσι στην κατάκτηση του νταμπλ.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου