Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Απο έλεγχο ντόπινγκ περασάν οκτώ διεθνείς


Από αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ κοντρόλ πέρασαν οι Έλληνες διεθνείς από κλιμάκιο της ΦΙΦΑ το όποιο επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής το αθλητικό κέντρο στο Μπαντ Ραγκάζ, οπού προετοιμάζεται το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εν όψει Μουντιάλ. Στο πλαίσιο των ελέγχων της Παγκόσμιας συνομοσπονδίας που γίνονται σε όλες τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, το κλιμάκιο της ΦΙΦΑ πήρε δώδεκα δείγματα, από οκτώ ποδοσφαιριστές, οι οποίοι επιλέχτηκαν τυχαία, με τους τέσσερις εξ αυτών να δίνουν και δείγμα αίματος.

Ο αιφνίδιος έλεγχος ντόπινγκ μπορεί να χάλασε τον ύπνο των παικτών της Εθνικής που έδωσαν δείγματα, όμως δεν υπάρχει καμιά ανησυχία της Ελληνικής αποστολής για την επίσκεψη της επιτροπής ,καθώς όλοι οι παίκτες ελέγχονται κάθε χρόνο από την Υγειονομική Επιτροπή της ΕΠΟ, με τη συνεργασία των παικτών οι οποίοι οφείλουν να ενημερώνουν το γιατρό της ομάδας για οτιδήποτε φάρμακο ή σκεύασμα λαμβάνουν όταν βρίσκονται σε αποστολή με την Εθνική Ομάδα. Έτσι μετά τις αποστολές των Εθνικών ομάδων της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Αργεντινής σειρά πήρε και η Ελλάδα για να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ, στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται πριν από μεγάλες διοργανώσεις, ενώ όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Εθνικές ομάδες που συμμετέχουν στο Μουντιάλ.

Σε ότι αφορά την προετοιμασία της Εθνικής, ο Οτο Ρεχάγκελ που πλέον μπορεί να υπολογίζει και στον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα και θα βρίσκεται στα πλάνα του Γερμανού τεχνικού για το φιλικό με την Παραγουάη την ερχόμενη Τετάρτη, έδειξε σε βίντεο τον αγώνα με την Βόρειο Κορέο και επεσήμανε στους διεθνείς τα λάθη τους. Ο ομοσπονδιακός προπονητής ζήτησε από τους παίκτες του να δίνουν την μπάλα πιο γρήγορα και όταν δεν την έχουν στην κατοχή τους να πιέζουν έτσι ώστε να μην επιτρέπουν στον αντίπαλο να κυκλοφορεί εύκολα την μπάλα, να μένουν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και να μην αφήνουν τις θέσεις τους, ενώ έριξε μεγάλο βάρος και στις στημένες φάσεις από όπου προήρθαν και τα δυο τέρματα τις Εθνικής. Ο Οτο Ρεχάγκελ την Κυριακή θα μεταβεί μαζί με τον βοηθό του στο Κουφστάιν της Αυστρίας για να κατασκοπεύσει τους Νότιο Κορεάτες στο φιλικό που θα δώσουν με την Λευκορωσία, ενώ την Τρίτη στο Μπαντ Ραγκάζ θα βρίσκεται και ο Σοφοκλής Πιλαβιος ο οποίος την επόμενη μέρα θα παρακολουθήσει από κοντά το φιλικό της Εθνικής με την Παραγουάη.

Στο μεταξύ σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Άγγελος Χαριστέας στη «Sport Bild» δήλωσε πως το μεγαλύτερο όνειρό του είναι να σκοράρει και σε έναν τελικό Μουντιάλ, όπως άλλωστε είχε κάνει και στον τελικό του EURO 2004.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου