Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ξεκινά το Final Four στο Πόλο!


Όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή του 11ου Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας στο Πόλο ανδρών που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στην Ερμούπολη της Σύρου.
Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Παναθηναϊκός και Παλαιό Φάληρο είναι οι τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν το φετινό τρόπαιο με τουσ ερυθρόλευκους σαφώς να είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση και αυτού του τίτλου.
Το πρόγραμμα των αγώνων:

Παρασκευή (21/5)

Ημιτελικοί
18:00: Ολυμπιακός-Παλαιό Φάληρο (1)
19:30: Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (2)

Σάββατο (22/5)

Τελικός

17:30: Νικητής 1 - Νικητής 2

Θοδωρής Χατζηθεοδώρου: "Είμαστε στην τελική ευθεία της σεζόν και μπροστά μας έχουμε το Κύπελλο, που αποτελεί τον έναν από τους δύο εναπομείναντες στόχους μας. Θεωρητικά είμαστε το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά πρέπει να αποδείξουμε την ανωτερότητά μας μέσα στην πισίνα. Το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και πρέπει να σέβεσαι κάθε αντίπαλο".

"Αυτό θα κάνουμε κι εμείς για να τα καταφέρουμε. Σίγουρα, η παρουσία του κόσμου θα μας δώσει ώθηση και δύναμη για να πετύχουμε το στόχο μας, αλλά ελπίζω να μην υπάρξουν παρατράγουδα και αμαυρώσουν τη γιορτή που θα στηθεί. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και το μυαλό όλων βρίσκεται ήδη στο φάιναλ φορ. Θεωρώ ότι όποια ομάδα παρουσιαστεί καλύτερα προετοιμασμένη αγωνιστικά, αυτή θα κατακτήσει και το τρόπαιο".
Γιάννης Θωμάκος: "Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας μας για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου στη Σύρο. Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας που θα συμμετάσχουμε και ελπίζω να αποτελέσει γιορτή του ελληνικού πόλο. Ο ημιτελικός με τον Παναθηναϊκό θα είναι αρκετά δύσκολος, αλλά πιστεύω ότι είναι στα μέτρα μας. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε βήμα-βήμα και ό,τι βγει. Φαβορί θεωρείται ο Ολυμπιακός, αλλά θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρουμε".

"Το κλειδί σε τέτοια παιχνίδια είναι πάντα η άμυνα. Έχουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά ελπίζω να τα ξεπεράσουμε και να παρουσιαστούμε πλήρεις. Θα είναι ωραία να αγωνιστούμε σε ένα γεμάτο από κόσμο κολυμβητήριο και να προσφέρουμε όμορφο θέαμα. Τέλος, εύχομαι η διαιτησία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και γενικότερα να πραγματοποιηθούν όμορφοι αγώνες".

Γιώργος Ρέππας: "Δυστυχώς, τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα και όπως είναι φυσιολογικό δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Το έργο μας στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου θα είναι πολύ δύσκολο. Ουσιαστικά, αποτελούμε το αουτσάιντερ της διοργάνωσης. Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και θα είναι μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο αν καταφέρουμε να περάσουμε στον τελικό".

"Ο ημιτελικός απέναντι στον Πανιώνιο πιστεύω θα κριθεί στην εμπειρία, αλλά και στο ποια ομάδα θα έχει το ιδανικό "momentum". Είναι μία ομάδα που φέτος επιδεικνύει σταθερότητα, αλλά και ανοδική πορεία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι το Κύπελλο είναι θεσμός εκπλήξεων. Σίγουρα, ο αγώνας αυτός θα είναι ιδιαίτερης σημασίας για μένα, αφού θα αγωνιστώ απέναντι στην πρώην ομάδα μου. Ελπίζω να πραγματοποιηθούν υψηλού επιπέδου αγώνες, σε ένα γεμάτο κολυμβητήριο και μακάρι να μην υπάρξουν έκτροπα".

Ζάχος Αφρουδάκης: "Η κατάσταση δεν είναι πολύ ευχάριστη, γιατί όπως όλες οι ομάδες, έτσι κι εμείς αντιμετωπίζουμε διάφορα οικονομικά προβλήματα και αυτό μας έχει επηρεάσει. Αναφορικά με το φάιναλ φορ του Κυπέλλου, έχουμε λίγες πιθανότητες απέναντι στον Ολυμπιακό, αφού ουσιαστικά αποτελούμε το απόλυτο αουτσάιντερ της διοργάνωσης. Στόχος μας είναι μια καλή εμφάνιση και η συλλογή εμπειριών, που θα φανούν χρήσιμες στο μέλλον, κυρίως για τους νεότερους παίκτες".

"Ο Ολυμπιακός υπερτερεί σε όλους τους τομείς συγκριτικά με εμάς και είναι μια πλήρης ομάδα με ποιότητα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, εκτός από τη δεδομένη απουσία του Γιουν Λι, που αγωνίζεται με την Εθνική του ομάδα. Πάντως, πιστεύω ότι και οι τέσσερις ομάδες πιο πολύ ενδιαφέρονται για την επόμενη μέρα στο χώρο, παρά στο ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο. Θα είναι μια καλή διαφήμιση του αθλήματος το γεγονός ότι η διοργάνωση θα διεξαχθεί στη Σύρο, αφού οι ντόπιοι φίλαθλοι θα γεμίσουν το κολυμβητήριο".

Φώτης Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου