Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

"Μπλαουγκράνα" ο Βίγια. Σειρά παίρνει ο Φάμπρεγκας


Η επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης είναι ο βασικός στόχος της Μπαρτσελόνα για την νέα σαιζόν, με τους Καταλανούς να ξεκινούν τον σχεδιασμό της ομάδας της περιόδου 2010-11, λίγα μόλις 24ωρα μετά το φινάλε της φετινής σαιζόν, ισχυροποιώντας σε τεράστιο βαθμό το ήδη πλουσιότατο ρόστερ τους.
Έτσι, οι πρωταθλητές Ισπανίας ανακοίνωσαν την απόκτηση του Νταβίντ Βίγια από την Βαλένθια. Ο Ισπανός επιθετικός βρισκόταν από πέρσι στο στόχαστρο των Μπλαουγκράνα, οι οποίο όμως, τελικά, προτίμησαν να προχωρήσουν στην αγορά του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς. ΟΙ εμφανίσεις του Σουηδού με την φανέλα της Μπάρτσα δεν ικανοποίησαν τους οπαδούς της ομάδας, με αποτέλεσμα το φλερτ Μπαρτσελόνα – Βίγια να αναθερμανθεί, φτάνοντας μάλιστα σε γάμο.

Η απόκτηση του Νταβίτ Βίγια από την Βαλένθια θα κοστίσει στην διοίκηση της Μπαρτσελόνα το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ, με τον νέο, πλέον, αστέρα των Καταλανών, να περνά από ιατρικές εξετάσεις την Πέμπτη, και να παρουσιάζεται επίσημα στο κοινό της ομάδας, το μεσημέρι της Παρασκευής.
Ο Βίγια, ο οποίος φέτος σκόραρε 21 φορές με την φανέλα της Βαλένθια, έχει συμφωνήσει στην υπογραφή 4ετούς συμβολαίου με την Μπαρτσελόνα, με την ομάδα να έχει το δικαίωμα ανανέωσης για ακόμα ένα έτος, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό με το οποίο θα αμείβεται ο Ισπανός φορ.
Η ενίσχυση των Καταλανών, όμως, δεν σταματά εδώ, καθώς η διοίκηση της Μπαρτσελόνα είναι αποφασισμένη να επαναπατρίσει τον Σεσκ Φάμπρεγκας. Ο Ισπανός μέσος, γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, έχει εκφράσει, ουκ ολίγες φορές, την επιθυμία του να επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, με την διοίκηση της Άρσεναλ όμως να έχει θέσει ως αρχικό ποσό διαπραγμάτευσης αυτό των 58 εκατομμυρίων ευρώ. Χρήματα τα οποία είναι πάρα πολλά, ακόμα και για την Μπαρτσελόνα. Φήμες, πάντως, θέλουν τους Καταλανούς διαθέσιμους να προσφέρουν ως αντάλλαγμα στην Άρσεναλ, ακόμα και αυτόν τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς, από την στιγμή που ο Σουηδός ίσως θεωρείται πολυτέλεια στο ρόστερ των πρωταθλητών Ισπανίας, μετά και την απόκτηση του Βίγια. Έτσι, η διοίκηση της Μπάρτσα ίσως προσπαθήσει να δελεάσει τους Λονδρέζους, προσφέροντας τους τον Σουηδό επιθετικό, σε αντάλλαγμα της ελευθέρας του Φάμπρεγκας. Φυσικά όλα αυτά παραμένουν σενάρια, καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν ο ίδιος ο Ζλάταν δεχτεί να μετακομίσει στο Λονδίνο. Αν όμως ο Ιμπραίμοβιτς δώσει το οκ, τότε είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενος της τράμπας του Σουηδού επιθετικού με τον Ισπανό μέσο, με την Μπαρτσελόνα, σε μία ενδεχόμενη απόκτηση του Φάμπρεγκας, να γίνεται πραγματικά ακαταμάχητη.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου