Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Νίκες για Ισπανία - Γερμανία


Δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά τα κατάφερε η Ισπανία, που επικράτησε, σε φιλικό προετοιμασίας, της Σαουδικής Αραβίας, με 3-2.
Οι άραβες έδειξαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πως θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, και άνοιξαν το σκορ στο 16, όταν, μετά από λανθασμένη έξοδο του Κασίγιας, ο Χασαουί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, πετυχαίνοντας έτσι το 0-1 για την Σαουδική Αραβία.
Η απάντηση των Φούριας Ρόχας ήρθε με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, όταν ο Ινιέστα έκανε την σέντρα από τα αριστερά, και ο Νταβίντ Βίγια με άπιαστη κεφαλιά, έφερε το παιχνίδι στα ίσα. 1-1 αποτέλεσμα με το οποίο οι 2 ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου μέρους.
58ο λεπτό και οι πρωταθλητές Ευρώπης παίρνουν για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ. Δράστης ο Τσάμπι Αλόνσο που με μακρινό σουτ σημείωσε το 2-1 για την Ισπανία.
Οι Άραβες όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα, και στο 74 ο Σαλαουί, και με την βοήθεια της τύχης, αφού το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε σώματα αλλάζοντας πορεία, ισοφάρισε σε 2-2.
Και ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με τις 2 ομάδες ισόπαλες, ήρθε ο Γιορέντε με κεφαλιά στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, να πετυχαίνει το Ισπανία – Σαουδική Αραβία 3-2, χαρίζοντας την φιλική αυτή νίκη στους Φούριας Ρόχας.
Εύκολο έργο είχε η Γερμανία, που πέρασε από το Φέρεντς Πούσκας Στάντιουμ με 3-0 απέναντι στην Ουγγαρία.
Τα Πάντσερ ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, και άγγιξαν το 0-1 μόλις από το 3ο λεπτό, με τον Ποντόλσκι να κάνει το δυνατό σουτ, και τον Κίραλι να πετά την μπάλα σε κόρνερ.
Ότι δεν κατάφεραν, όμως, οι φιλοξενούμενοι, στο 3, το πέτυχαν στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν και ο Μέρτεζακερ κέρδισε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Ποντόλσκι, που σημάδεψε σωστά, νίκησε τον Κίραλι, πετυχαίνοντας έτσι το 0-1 για την Γερμανία.
15ο λεπτό και ο Οζίλ βρίσκεται μόνος απέναντι από τον Κίραλι, με τον Ούγγρο πορτιέρο να πετά την μπάλα σε κόρνερ.
2 λεπτά αργότερα, στο 17, Όζιλ και Κίραλι τέθηκαν εκ νέου αντιμέτωποι, όμως και αυτή την φορά ο Ούγγρος τερματοφύλακας στέφθηκε νικητής της μονομαχίας, αποκρούοντας το σουτ του άσσου των φιλοξενούμενων.
Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 43, όταν, για ακόμα μία φορά, ο Όζιλ προσπάθησε να νικήσει τον Κίραλι, μάταια όμως, καθώς ο Ούγγρος του είχε πάρει, πλέον, τον αέρα, αποκρούοντας το πλασέ του Γερμανού, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με τα Πάντσερ μπροστά με 0-1.
Η υπεροχή των Γερμανών συνεχίστηκε και στην επανάληψη, και καρποφόρησε στο 69, όταν ο Μαρίν έκλεψε την μπάλα, τροφοδότησε τον ΓΚόμεζ, ο οποίος έδειχνε να χάνει το κοντρόλ, όμως τελικά πρόλαβε στην έξοδο τον Κίραλι, και με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της Νασιονάλ Μαντσάφτ.
Τον θρίαμβο των Γερμανών ολοκλήρωσε ο Κακάου με ατομική προσπάθεια, και αφού ξεπέρασε και το εμπόδιο του Κίραλι, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 0-3.
Τέλος, ολοκληρώνουμε με το φιλικό παιχνίδι της Παραγουάης με την Ακτή Ελεφαντοστού, που βρήκε τις 2 ομάδες ισόπαλες με 2-2.
54ο λεπτό και οι Ιβοριανοί ανοίγουν το σκορ. Δράστης ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, που με απευθείας εκτέλεση φάουλ πετυχαίνει το 0-1 για την Ακτή.
20 λεπτά αργότερα, το συγκρότημα του Σβεν Γκόραν Έρικσον διπλασιάζει τα τέρματα του, με τον Σόλ Μπάμπα, με εν κινήσει πλασέ, να δίνει αέρα 2 τερμάτων στους Ιβοριανούς.
Από εκείνο το σημείο και έπειτα ξεκίνησε η αντεπίθεση της ομάδας της Παραγουάης. Έτσι, στο αμέσως επόμενο λεπτό, το 75ο ο Λούκας Μπάριος με εκπληκτικό κατέβασμα και σουτ, μείωσε σε 1-2, για να έρθει ο Τόρρες με εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις του αγώνα, να γράψει το τελικό ισόπαλο Παραγουάη – Ακτή Ελεφαντοστού 2-2.
Στα υπόλοιπα φιλικά παιχνίδια του Σαββατοκύριακου είχαμε τα εξής αποτελέσματα:
Σλοβακία – καμερούν 1-1
Νορβηγία – Μαυροβούνιο 2-1
Μολδαβία – ΗΑΕ 2-3
Πολονία – Φινλανδία 0-0
Σερβία – Νέα Ζηλανδία 0-1
Ισλανδία – Ανδόρα 4-0
Αζερμπαϊτζάν – ΦΥΡΟΜ 1-3
Σουηδία – Βοσνία 4-2
Ουκρανία – Ρουμανία 3-2
ΗΠΑ – Τουρκία 2-1
Βενεζουέλα – Καναδάς 1-1
Αγγλία – Ιαπωνία 2-1
Λευκορωσία – Ν.Κορέα 1-0
Γκάμπια – Μεξικό 1-5
Νιγηρία – Κολομβία 1-1
Τυνησία – Γαλλία – 1-1
Χιλή – Β. Ιρλανδία 1-0

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου