Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Ο ΠΑΟΚ ευνοημένος, ο ΟΣΦΠ ταλαιπωρημένος


Από χίλια κύματα έχει περάσει η προετοιμασία του Ολυμπιακού εν όψει του αγώνα της 3ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Οι ερυθρόλευκοι που μετά την αναβολή του αγώνα λόγω των όσων έγιναν στην Αθήνα, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν από την Θεσσαλονίκη τη Τέταρτη, τώρα καλούνται το Σάββατο να ταξιδέψουν ξανά για την συμπρωτεύουσα, αφού όπως αποφασίστηκε το παιχνίδι με τον δικέφαλο του βορρά θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 7 το απόγευμα. Πάντως για τον Ολυμπιακό δεν έχει αλλάξει κάτι σε ότι αφορά τους παίκτες που θα έχει στην διάθεση του ο Μπάντοβιτς, αφού εκτός προπονήσεων συνεχίζουν να μένουν οι Ζαϊρί, Στολτίδης και Ντιόγκο, ενώ και ο Ντουτνού δεν θα αγωνιστεί λόγω καρτών. Αντίθετα η αλλαγή του προγράμματος ευνόησε τον ΠΑΟΚ, διότι ο Σάντος ενώ δεν μπορούσε να υπολογίζει στον Σνάουτσνερ, την Παρασκευή το πρωί ο 30χρονος Πολωνός αμυντικός προπονήθηκε κανονικά και τέθηκε στην διαθέσει του Πορτογάλου τεχνικού για το ματς με τους ερυθρόλευκους.
Πλέον, το μοναδικό πρόβλημα του Δικέφαλου του Βορρά είναι ο Κριστιάνο Μοράις που έχει υποβληθεί σε επέμβαση χιαστών και ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας. Επίσης στα θετικά για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επιθυμούσε να γίνει ο αγώνας με τον Ολυμπιακό στη Τούμπα την Κυριακή και όχι να μεταφερθεί για την τελευταία αγωνιστική είχε να κάνει και με τους τιμωρημένους, καθώς αν την Κυριακή διεξάγονταν το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ η ομάδα του Πειραιά θα είχε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τον Ντουντού, ενώ αντίθετα οι ασπρόμαυροι έχουν αρκετούς παίκτες στο όριο καρτών και μέχρι την τελευταία αγωνιστική μπορεί να είχαν ήδη κάποιον τιμωρημένο ποδοσφαιριστή, ενώ υπάρχει και το θέμα του Πάμπλο Γκαρσία, με πιθανή τιμωρία του για τα όσα δήλωσε κατά του Σπάθα. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου θα καταθέσουν υπόμνημα την επόμενη Τετάρτη για τις δηλώσεις του Ουρουγουανού, οπότε ο έμπειρος μέσος θα παίξει κανονικά στην 3η και την 4η αγωνιστική αλλά είναι αμφίβολο τι θα συμβεί τις άλλες δύο.

Σε ότι αφορά την αναμέτρηση ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θέλουν τη νίκη έτσι ώστε να αποκτήσουν βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους. Αν οι Θεσσαλονικείς επικρατήσουν στην έδρα τους των Πειραιωτών θα φτάσουν στους 10 βαθμούς και θα αφήσουν τους ερυθρόλευκους στους 7. Αν όμως ο Ολυμπιακός καταφέρει να πάρει έστω και την ισοπαλία τότε θα έχει την δυνατότητα με νίκη στο Καραϊσκάκη επί του ΠΑΟΚ την ερχόμενη Τετάρτη να πάρει κεφάλι για την κατάληψη της πρώτης θέσης των playoffs. Διαιτητής του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 7 στην Τούμπα θα είναι ο Τάσος Κάκος, ο οποίος επίσης θα αναγκαστεί να ταξιδέψει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες από την Κέρκυρα στη Θεσσαλονίκη.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου