Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Κάκος στη Τούμπα, Κουκουλάκης σε ΟΑΚΑ και Τριτσώνης εκτός


Ο Τάσος Κάκος ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για την 3η αγωνιστική των Playoffs. Ο Κερκυραίος διαιτητής σφυρίζει για 4η φορά στην καριέρα του ντέρμπι μεταξύ των δυο ομάδων στο πρωτάθλημα, ενώ έχει διευθύνει και ένα παιχνίδι κυπέλλου. Συγκεκριμένα ο Κάκος είχε οριστεί στο φετινό ντέρμπι στη Τούμπα, όπου οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει του δικέφαλου του βορρά με 2-1, ενώ πέρσι έχει διαιτητεύσει και τα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0 την 25η αγωνιστική, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 την 10η και το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 για την 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Φέτος ο 40χρονος διεθνής ρέφερι εκτός από το ματς της Τούμπας έχει σφυρίξει τους ερυθρόλευκους άλλες 3 φορές στη νίκη τους με 2-0 κόντρα στην Λάρισα στο Αλκαζάρ, στη νίκη τους με 2-0 επί του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη και στην λευκή ισοπαλία τους με την Καβάλα στο Ανθή Καραγιάννη. Από την άλλη τον δικέφαλο του βορρά εκτός από την ήττα του κόντρα στον Ολυμπιακό τον έχει σφυρίξει και στα ματς Καβάλα-ΠΑΟΚ 0-0 την 14η αγωνιστική και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1 την 27η. Βοηθοί του Κάκου στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός θα είναι οι Δάλλας και Τάτσης, 4ος ο Ντάκος και παρατηρητής ο Παπατριανταφύλλου.

Άρχοντας της αναμέτρησης ΑΕΚ-Άρης θα είναι ο Μιχάλης Κουκουλάκης. Ο 35χρονος Ηρακλειώτης ρέφερι σφυρίζει για 3η φορά αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων, καθώς ήταν διαιτητής και πέρσι στα playoffs, όπου οι κιτρινόμαυροι του βορρά είχαν επικρατήσει της Ένωσης με 4-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης, ενώ είχε διευθύνει και το Άρης-ΑΕΚ 0-1 την 10η αγωνιστική της σεζόν 2007-08, σε ένα παιχνίδι που λόγο ρίψης φωτοβολίδων από την πλευρά των οπαδών της ΑΕΚ είχε αναγκαστεί να διακόψει το ματς μέχρι να εκκενωθεί η εξέδρα όπου καθόντουσαν οι φιλοξενούμενοι. Ο Κουκουλάκης φέτος έχει διευθύνει 11 παιχνίδια μεταξύ των οποίων ήταν και τα ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-1, Άρης-Καβάλα 0-0, Ηρακλής-ΑΕΚ 1-1 και ΑΕΚ-Ξάνθη 3-1. Βοηθοί του Κουκουλάκη στο ΑΕΚ-Άρης θα είναι οι Τρύφωνας και Ευθυμιάδης, 4ος ο Τσινιάρης και παρατηρητής ο Καλύβας.

Στο μεταξύ το πείραμα της ΚΕΔ με τον ορισμό του άπειρου σε ντέρμπι Τριτσώνη απέτυχε. Ο Αθηναίος διαιτητής εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη για την 2η αγωνιστική των playoffs και όπως ήταν φυσικό θα τιμωρηθεί για τα λάθη του. Ποια ήταν αυτά τα λάθη που θα τον κρατήσουν εκτός ορισμών πιθανόν μέχρι και την λήξη των αγώνων κατάταξης?
Το πρώτο του λάθος έγινε στο 22ο λεπτό, όπου καταλόγισε την εσχάτη των ποινών υπέρ της ΑΕΚ σε βουτιά του Καφέ, θεωρώντας πως ο μέσος του δικέφαλου ανατράπηκε από τον Ζεβλάκοφ. Όμως όσα ρίπλει και αν έδειξε η κρατική τηλεόραση σε κανένα δεν φαίνεται ότι ο Πολωνός αμυντικός ανατρέπει τον Καφέ, που ξεγέλασε τον διαιτητή με την εντυπωσιακή βουτιά του. Ο Τριτσώνης με αυτή του την απόφαση έδωσε την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με τον Τζιμπούρ, να ευστοχεί από την άσπρη βούλα. Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε και για δεύτερο πέναλτι λίγο αργότερα σε μαρκάρισμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο Σκόκο, όμως ούτε ο βοηθός Γούκος που ήταν μπροστά στη φάση υπέδειξε κάτι στον διαιτητή, αλλά ούτε και ο Τριτσώνης έκρινε πως υπήρξε παράβαση. Στο 63΄ πάντως ο Γουκος σήκωσε λανθασμένα την σημαία του και έκοψε με οφσάιντ τον Νταρμπισιρ που έφυγε από κανονική θέση και βγήκε τετ α τετ με τον Σαχα. Το ρεσιτάλ λαθών του Τριτσώνη ολοκληρώθηκε στο 85΄ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Σκόκο ο Νικοπολίδης έχασε την μπάλα και ο Μανωλάς την έσπρωξε στα δίχτυα, όμως ο διεθνής ρέφερι, θυμήθηκε προφανώς τον Καλόπουλο στο ανάλογο ντέρμπι του πρωταθλήματος όπου είχε ακυρώσει κανονικό τέρμα του Τοροσίδη στο τέλος του αγώνα και έτσι είπε να κάνει το ίδιο, χρεώνοντας φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, το οποίο φυσικά δεν έγινε ποτέ. Σε ότι αφορά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Άρη, ο Σταθόπουλος αντιμετώπισε πρόβλημα κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο, αφού του ξέφυγαν ορισμένες φάσεις που θα μπορούσε να δώσει κίτρινες κάρτες σε παίκτες και των δυο ομάδων.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου