Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Οι κλήσεις του Ρεχάγκελ για το Μουντιάλ


Τρία νέα πρόσωπα κλήθηκαν στην Εθνική ομάδα από τον Οτο Ρεχάγκελ για την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος εν όψει Μουντιάλ. Ο Σάκης Πίττας του Άρη, ο όποιος είναι στους 25 παίκτες που κλήθηκαν από τον Γερμανό τεχνικό και οι Κώστας Μανωλάς της ΑΕΚ και Στέργιος Μαρίνος του Παναθηναϊκού, τα ονόματα των όποιων συμπεριλαμβάνονται στους επιπλέον πέντε ποδοσφαιριστές που συμπληρώνουν την 30άδα της προεπιλογής του ομοσπονδιακού τεχνικού. Ο Ρεχάγκελ βάσει των επιταγών της ΦΙΦΑ, έπρεπε να καλέσει 30 παίκτες στην προεπιλογή και για τον λόγο αυτό εκτός των Μανωλά και Μαρίνο κάλεσε και τους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, Κώστα Μήτρογλου και Γιώργο Γκαλίτσιο, οι οποίοι όμως δεν θα βρίσκονται στην προετοιμασία της Εθνικής, εκτός και να προκύψει κάποιο πρόβλημα με τους 25 παίκτες, οπότε και ο Ρεχάγκελ θα αναγκαστεί να πάρει κάποιον από τους 5 για να συμπληρωθεί η 25αδα.

Ο Γερμανός τεχνικός στους 25 διεθνείς που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας στο Μπαντ Ραγκάζ στην Ελβετία από τις 21 Μαΐου μέχρι και τις 2 Ιουνίου έχει καλέσει 3 τερματοφύλακες τους Σηφάκη, Τζόρβα και Χαλκιά, 10 αμυντικούς τους Σεϊταρίδη, Βύντρα, Μόρα, Παπασταθόπουλο, Κυργιάκο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Τοροσίδη, Σπυρόπουλο, Μαλεζά και Τζαβέλλα, 7 μέσους τους Κατσουράνη, Τζιόλη, Καραγκούνη, Νίνη, Πατσατζόγλου, Μάκο και Πρίττα και 5 επιθετικούς τους Χαριστέα, Σαλπιγγίδη, Καπετάνο, Γκέκα και Σαμαρά. Μέχρι την 1η Ιουνίου ο Ρεχάγκελ θα πρέπει να έχει αποφασίσει για τους 23 παίκτες που θα δηλώσει στην ΦΙΦΑ, οπότε και θα πρέπει να κόψει 2 ποδοσφαιριστές από τους 25, ενώ αν προκύψει κάποιος τραυματισμός, τότε με τη σύμφωνη γνώμη της FIFA μπορεί να αντικατασταθεί μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ.

Η προετοιμασία της Εθνικής θα ξεκινήσει στις 17 Μαΐου στις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά, με τον Ρεχάγκελ να μην έχει στην διάθεση του αρχικά τους διεθνείς που θα αγωνίζονται στα Playoffs με τις ομάδες τους. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αγώνων κατάταξης στις 19 Μαΐου οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Χαλκιάς, Σηφάκης, Μάκος και Πρίττας θα ενσωματωθούν με την υπόλοιπη αποστολή για να αναχωρήσουν με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για το βασικό στάδιο προετοιμασίας στις 21 Μαΐου για την Ελβετία. Στις 25 Μαΐου η Εθνική θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα τη Βόρειο Κορέα, ενώ στις 2 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί το φιλικό με την Παραγουάη.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου