Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΜΠΑΝΤΟΒΙΤΣ : Τελικός την Τετάρτη...


Άλλο ένα κακό παιχνίδι στα πολλά εφετινά του πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Ολυμπιακός που ηττήθηκε στην Τούμπα με 1-0 από τον ΠΑΟΚ. Το μοναδικό γκολ των γηπεδούχων σημειώθηκε από τον Μουσλίμοβιτς που εκμεταλλεύτηκε ένα τραγικό λάθος του Νικοπολίδη.
Πλέον η αναμέτρηση της Τετάρτης στο Καραϊσκάκη μεταξύ των δυο ομάδων λογίζεται ως τελικός , μιας και αν δεν κερδίσει ο Ολυμπιακός, ο δικέφαλος του βορρά πολύ δύσκολα θα χάσει την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Ήδη η διαφορά βρίσκεται στους τρείς βαθμούς υπέρ των θεσσαλονικιών.
Γι αυτό , ο τεχνικός του Ολυμπιακού χαρακτηρίζει το ματς, τελικό :

Εγώ σκέφτομαι την ομάδα μου και πρέπει σε δύο ημέρες να προετοιμαστούμε και να κερδίσουμε την Τετάρτη. Όταν τελειώσει αυτός ο αγώνας θα πάμε για τον επόμενο. Τώρα, το ποιος είναι το φαβορί και ποιος όχι. Προσωπικά δεν μπαίνω σε τέτοιες συζητήσεις. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, είναι ένας τελικός».

Όσων αφορά στο παιχνίδι της Τούμπας, ο Μπάντοβιτς ξεκαθάρισε :

«Μπήκαμε για να κερδίσουμε, γιατί είμαστε Ολυμπιακός και παίζουμε για τη νίκη. Για αυτόν το λόγο και σήμερα προσπαθήσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, αλλά δεχθήκαμε ένα γρήγορο γκολ. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε κάποιες μονομαχίες, αλλά εμείς δημιουργήσαμε πιο καθαρές ευκαιρίες και αξίζαμε ένα γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο αντίπαλος προσπάθησε κυρίως με μεγάλες πάσες ή κόντρα επιθέσεις να μας απειλήσει. Κλείστηκε πίσω, ενώ εμείς ελέγξαμε το κέντρο, δίχως, όμως, να δημιουργήσαμε ευκαιρίες βάσει της κατοχής. Τέλος πάντων, το παιχνίδι τελείωσε και σε δύο ημέρες έχουμε ένα παιχνίδι με την ίδια ομάδα και θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε. Και ο αντίπαλος μας άλλαξε το σύστημα του και κλείστηκε πίσω, με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν οι χώροι. Και σε μικρούς χώρους δεν είναι εύκολο να λειτουργήσεις. Ίσως χρειαζόταν μία τελική πάσα ή μία καλή ατομική ενέργεια. Προσπαθήσαμε και θεωρώ ότι αξίζαμε τουλάχιστον ένα γκολ».


Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου