Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ερυθρόλευκος ο τίτλος στο Βόλεϊ!


Η καρδία του πρωταθλητή ξαναχτύπησε δυνατά στο Ρέντη με τον Ολυμπιακό να ξεπερνά σχετικά εύκολα το εμπόδιο του Παναθηναϊκού επικρατώντας με 3-1 κατακτώντας ταυτόχρονα και τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή, συμπληρώνοντας αισίως 24 συνολικά.
Οι ερυθρόλευκοι μέσα από μια χρονιά που και πάλι δεν έλειψαν τα προβλήματα με τραυματισμούς και ανάποδα αποτελέσματα κατάφερε να σπάσει το μειονέκτημα έδρας που είχε απέναντι στον Παναθηναϊκό και να πανηγυρίσει ένα ακόμα τίτλο απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο.
Ο Ολυμπιακός με συμπαραστάτη του τον υπέροχο κόσμο του που κατέκλεισε το κλειστό Μελίνα Μερκούρη στο Ρέντη ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα δείχνοντας ότι θα ήταν το αφεντικό και στον τέταρτο τελικό. Μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού ήταν το μπλοκ του στο πρώτο σετ με αποτέλεσμα να το κατακτήσει με 25-20.
Το δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός, ξεκίνησε καλύτερα προηγήθηκε αρχικά με 5-3 αλλά ο Τίσερ μαζί με τον Μίλκοβιτς καθάρισαν και αυτό το σετ με 25 -18. Στο 22-15 ο αγώνας διεκόπη για δέκα περίπου λεπτά για ρίψει αντικειμένων , αφού πρώτα όμως ο Λάππας προκάλεσε τους οπαδούς των «ερυθρολεύκων», με αποτέλεσμα ο διαιτητής να του δείξει την κόκκινη κάρτα.
Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστή τον Αγκάμεζ έδωσε προσωρινά το φιλί της ζωής στους Πράσινους κατακτώντας το σετ με 25-22 και μειώνοντας σε 2-1.
Στο τέταρτο και τελευταίο σετ ο Ολυμπιακός έδειξε γιατί παραμένει ο Αυτοκράτορας του Ελληνικού βόλεϊ βρίσκοντας τα ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα και με ένα εκπληκτικό Μίλκοβιτς πήρε το σετ με 25-17 δίνοντας και τον τίτλο του Πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό.
Μάλιστα ο Σέρβος άσσος των ερυθρόλευκων με την λήξη της αναμέτρησης έφυγε για τις κερκίδες του γηπέδου πανηγυρίζοντας έξαλα τον τίτλο μαζί με τους φίλους του Ολυμπιακού.

Καλμαζίδης:
"Δεν φοβήθηκα όταν χάσαμε το 3ο σετ. Μπορεί σε αυτό το πρωτάθλημα να είχαμε πολλές ανατροπές αλλά σήμερα τα παιδιά είχαν απίστευτη θέληση για να πάρουν το παιχνίδι", τόνισε ο Γιάννης Καλμαζίδης.

Οσο για το αν ήταν δικαίωση το πρωτάθλημα; "Φυσικά και ήταν καθώς είχαμε μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά με πολλές ανηφόρες. "Προσωπικά ανέλαβα ένα μεγάλο βάρος σαν κόουτς της ομάδας αλλά με βοήθησαν πάρα πολύ οι παίκτες. Σταθήκανε δυνατά και όλοι μαζί καταφέραμε και φτάσαμε στην κορυφή", συμπλήρωσε ο κόουτς των ερυθρολεύκων.

Δημήτρης Τζούριτς:
"Υπήρχαν δύσκολες στιγμές μέσα στην χρονιά αλλά σημασία είχε ότι το πήραμε. Το αφιερώνω στους γονείς μου και τους συμπαίκτες μου που παλεύαμε σκληρά όλη τη χρονιά. Μέτρησε η καρδιά όλων των ανθρώπων που βρίσκονται στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, προπονητής, παίκτες, φροντιστές, όλοι"!

Ανδρέας Ανδρεάδης:

«Δεν ήταν εύκολα. Εμείς οι παίκτες τα κάνουμε εύκολα ή δύσκολα. Παίζαμε με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στους τελικούς εμφανίστηκε διαφορετικός σε σχέση με το πρωτάθλημα».

Για την επιλογή του να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού:
«Νιώθω δικαιωμένος που ήρθα στον Ολυμπιακό. Αν και εδώ πρέπει να πω ότι με ανάγκασαν κάποιοι στον Παναθηναϊκό να φύγω και να έρθω εδώ. Ο Παναθηναϊκός δεν με ήθελε. Ευτυχώς με ήθελε όμως ο Ολυμπιακός, η ομάδα της καρδιάς μου. Εδώ θα μείνω όσο με θέλουν»

Φώτης Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου