Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Στην Σεβίλλη το Κύπελλο Ισπανίας


Το 5ο κύπελλο στην ιστορία της, γιορτάζει από το βράδυ της Τετάρτης η Σεβίλλη, καθώς οι Ανδαλουσιάνοι επικράτησαν στον τελικό του Καμπ Νου της Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-0.
Η τυπικά φιλοξενούμενη Σεβίλλη ξεκίνησε με τον πλέον ιδανικό τρόπο το παιχνίδι, καθώς προηγήθηκε μόλις με την συμπλήρωση 5 λεπτών αγώνα, όταν ο Ντιέγκο Καπέλ, με εξαιρετικό σουτ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ντεχία, πετυχαίνοντας έτσι το 1-0 για τους Σεβιγιάνους.
11ο λεπτό και η Ατλέτικο πλησιάζει στην ισοφάριση, με τον Ουιφαλούσι να προελαύνει από τα δεξιά, να πασάρει στον Τιάγκο, με τον τελευταίο όμως να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.
Στο 26 ήταν η σειρά της Σεβίλλης να απειλήσει τα καρέ των Ροχιμπλάνκος, όταν μετά από φάουλ, και τραγικό λάθος του Περέα, ο Σκιλασί βρέθηκε σε θέση για γκολ, το πλασέ του άσσου των Ανδαλουσιάνων όμως ήταν αδύναμο, με αποτέλεσμα να μην απειληθεί ο Ντεχία. Έτσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την Σεβίλλη μπροστά με 0-1.
Με την έναρξη της επανάληψης, η Ατλέτικο έψαξε για το γκολ της ισοφάρισης, με πρωταγωνιστή τον Τιάγκο, όμως ούτε και αυτή τη φορά ο άσσος της Ατλέτικο δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ, με τον Παλόπ να αποκρούει την μπάλα, και ενώ το ρολόι σημάδευε το 50ο λεπτό.
9 λεπτά αργότερα, στο 59, η Σεβίλλη έχασε την τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της, όταν ο Φρεντερίκ Κανουτέ βρήκε με εξαιρετικό τακουνάκι τον Νεγκρέδο, ο επιθετικός των Σεβιγιάνων όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντεχία, με τον πορτιέρο της Ατλέτικο να αποκρούει, κρατώντας το σκορ στα επίπεδα του 1-0, και την Ατλέτικο ζωντανή στο κυνήγι της ισοφάρισης.
Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, και στο 71 ήταν η σειρά της Ατλέτικο, με τον Χουράδο να γυρίζει την μπάλα στον Αγκουέρο, τον Αργεντινό όμως να μην καταφέρνει να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.
Η πίεση των Μαδριλένων συνεχίστηκε, και στο 77 ο Ντιέγκο Φορλάν έπιασε το σουτ, τον Πάλοπ όμως να πετά την μπάλα σε κόρνερ.
83ο λεπτό και ο Χέσους Νάβας με σουτ επιχειρεί να κλειδώσει την νίκη-τρόπαιο για την Σεβίλλη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Η φάση του 83 όμως ήταν προάγγελος του τι θα συμβεί στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Η Ατλέτικο είχε προωθηθεί στα καρέ του Πάλοπ, με τα κενά στην άμυνα των Ροχιμπλάνκος να είναι τεράστια. Κάτι τέτοιο εκμεταλλεύτηκαν οι Ανδαλουσιάνοι, με τον Χέσους Νάβας να ξεχύνεται στην αντεπίθεση και να βρίσκεται απέναντι από τον Ντεχία, με τον άσσο της Σεβίλλης να μην δυσκολεύεται να ξεπεράσει το εμπόδιο του τερματοφύλακα των Μαδριλένων, και με πλασέ προ κενής εστίας, να πετυχαίνει το 0-2, σφραγίζοντας την κατάκτηση του Κόπα Ντελ Ρέι από την ομάδα του.
Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει στα ελάχιστα λεπτά που απέμεναν. Έτσι, το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Σεβίλλη νικήτρια με 2-0, και κάτοχο του κυπέλλου Ισπανίας για πρώτη φορά μετά το 2007, και 5η συνολικά στην ιστορία των Ανδαλουσιάνων.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου