Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Πρώτη δοκιμή με Β. Κορέα


Το φιλικό με την Βόρειο Κορέα απόψε στις 9 στο Άλταχ της Αυστρίας, είναι μια καλή ευκαιρία για τον Ότο Ρεχάγκελ να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι διεθνείς, αλλά και για να τους προετοιμάσει κατάλληλα εν όψει της πρεμιέρας του Μουντιάλ στη Νότιο Αφρική, αφού στο πρώτο παιχνίδι της η Ελλάδα στις 12 Ιούνιου στο «Πορτ Ελίζαμπεθ» αντιμετωπίζει την Νότιο Κορέα, μια ομάδα που έχει αρκετά κοινά χαρακτηρίστηκα με την αποψινή αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Βέβαια όπως επεσήμανε και ο ομοσπονδιακός προπονητής στους παίκτες του η Νότιος Κορέα είναι καλύτερη από την σημερινή αντίπαλο της Εθνικής και σε βίντεο που τους έδειξε με αγώνα της κόντρα στην Παραγουάη, όπου ηττήθηκε με 1-0 τους εξήγησε και το τι θα πρέπει να προσέξουν, αλλά και ποιες είναι οι διαφορές της Βόρειας με τη Νότιο Κορέα την όποια επίσης παρακολούθησαν οι διεθνείς χθες στην φιλική της νίκη με 2-0 επί της Ιαπωνίας.
«Στα παιχνίδια μεταξύ τους ήταν ισορροπημένα τα αποτελέσματα. Ταιριάζει το στιλ παιχνιδιού των δύο ομάδων. Εμείς δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο. Κάθε παιχνίδι οφείλουμε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, όπως και να λέγεται ο αντίπαλος» ήταν τα λογία του Ρεχάγκελ προς τους διεθνείς.

Μοναδική απουσία για τον Γερμανό τεχνικό στο αποψινό φιλικό είναι ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος δεν είναι 100% έτοιμος για να αγωνιστεί, όμως όπως υποστηρίζει το ιατρικό τιμ της Εθνικής ο αμυντικός του Ολυμπιακού θα είναι σε θέση να μπει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων τις προσεχείς ημέρες και θα του δοθεί η ευκαιρία να δείξει σε τι κατάσταση βρίσκεται στο φιλικό με την Παραγουάη στις 2 Ιουνίου.

Σε ότι αφορά στα πλανά του Ρεχάγκελ για το φιλικό με την Βόρειο Κορέα ο ομοσπονδιακός προπονητής αναμένεται να δοκιμάσει σχεδόν όλους τους παίκτες που έχει διαθέσιμους, έτσι ώστε να έχει μια σαφής εικόνα προκειμένου να καταλήξει και στους 23 που θα πάρει μαζί του στη Νότιο Αφρική. Όλα δείχνουν πως ο Γερμανός θα παρατάξει την ομάδα με σύστημα 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σηφάκη, στο κέντρο της άμυνας τον Κυριάκο και τον Μόρα , με τον Βύντρα δεξιά και τον Σπυρόπουλο αριστερά τους, ενώ στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Τζιόλης, Καραγκούνης και Κατσουράνης, έχοντας μπροστά τους αριστερά τον Σαλπιγγίδη, δεξιά τον Σαμαρά και στην κορυφή τον Γκέκα ή τον Καπετάνο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τζόρβας, Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Νίνης, Χαριστέας, Μάκος, Πατσατζόγλου, Μαλεζάς, Πρίττας και Τζαβέλλας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο πρώτο τεστ της Εθνικής εν όψει Μουντιάλ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε γνωρίσει την ήττα με 2-0 από την Σενεγάλη, η όποια επίσης έχει κοινά χαρακτηριστικά με την Νιγηρία, ομάδα που η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στις 17 Ιουνίου στον 2ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου