Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Πάει ΝΒΑ ο ''Σόφο" ;




Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά σύμφωνα με τον ελληνικό θυμόσοφο λαό. Και δεν έχει άδικο. Μένει να αποδειχτεί στην πράξη, εντός των προσεχών εβδομάδων αν αυτό ισχύει και για τον Σοφοκλή Σχοτσιανίτη.
Σύμφωνα με τον αμερικανό εκπρόσωπο του ερυθρόλευκου σέντερ Ουόρεν Λε Γκάριε ο οποίος μίλησε επί γαλλικού εδάφους στον εκπρόσωπο της εφημερίδας GOAL, ο BIG «Σόφο» θα αγωνίζεται την νέα αγωνιστική περίοδο στο Λός Άντζελες με την φανέλα των Κλίπερς.
Αλήθεια η ψέμα, ο χρόνος θα δείξει. Ο αμερικανός μάνατζερ πάντως είναι βέβαιος ότι η ομάδα του NBA θα του προσφέρει ένα πολυετές συμβόλαιο :

- Τι πιθανότητες δίνετε για την «μετακόμιση» του Σχορτσιανίτη στο ΝΒΑ;

«Πιστεύω ότι οι Κλίπερς θα του προσφέρουν ένα πολυετές συμβόλαιο. Νομίζω ότι η ευκαιρία για ένα ''γάμο'' επιτέλους έφτασε. Οι Κλίπερς έχουν ανάγκη και ο ''Σόφο'' έχει αναπτύξει τις ικανότητές του σε τέτοιο βαθμό που τώρα είναι έτοιμος να παίξει στο ΝΒΑ.

Τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Η ευκαιρία είναι περισσότερο για το ΝΒΑ. Απλά ο ''Σόφο'' είναι αυτός που πρέπει να πάρει την τελική απόφαση. Θέλει να πάει στο ΝΒΑ ή θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό; Αυτός θα αποφασίσει».

- Είναι θετικό πως GM των Κλιπς έγινε ο Νιλ Οσέι, που γνωρίζει χρόνια τον Σοφοκλή;

«Είναι απαραίτητο. Αν μια ομάδα του ΝΒΑ θέλει να αποκτήσει έναν μη Αμερικανό παίκτη, ο τζένεραλ μάνατζερ πραγματικά πρέπει να πιστεύει σε εσένα. Κι αυτό ισχύει στην προκειμένη περίπτωση. Πραγματικά νιώθει ότι ο ''Σόφο'' μπορεί να βοηθήσει τους Κλίπερς να γίνουν μια καλύτερη ομάδα».

- Είστε ευχαριστημένος από τη φετινή του βελτίωση;

«Πάντα κοιτάζεις τις θετικές αλλαγές. Φέτος ο Παναγιώτης (σ.σ.: Γιαννάκης) έχει κάνει καταπληκτική δουλειά τόσο σωματικά όσο κυρίως πνευματικά, προετοιμάζοντας γι' αυτή τη δύσκολη σεζόν».

- Μιλήσατε για την καλή δουλειά που έχει κάνει ο κόουτς Γιαννάκης με τον Σοφοκλή. Ως εκπρόσωπος μερικών εκ των κορυφαίων προπονητών του ΝΒΑ, πιστεύετε ότι ο Γιαννάκης ή ο κόουτς Ομπράντοβιτς θα μπορούσαν να προπονήσουν στην Αμερική;

«Χωρίς καμία αμφιβολία ο Ομπράντοβιτς, αν ήθελε να στρέψει την προσοχή του στο ΝΒΑ, θα ήταν προπονητής εκεί. Ο Γιαννάκης έχει όλες τις ικανότητες και την πείρα να γίνει ένας καλός προπονητής του ΝΒΑ».

- Θα προτείνατε σε κάποιον από τους πελάτες σας να έρθουν να δουλέψουν στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό, αν βεβαίως «άνοιγε» ο πάγκος σε αυτές τις ομάδες;

«Βεβαίως. Δεν θα είχα καμία αναστολή. Από την άλλη πλευρά δουλεύω συνεχώς και διαφημίζω τους Ευρωπαίους προπονητές, ώστε κάποια στιγμή να πάει κάποιος στο ΝΒΑ».

- Να επιστρέψουμε στον Σχορτσιανίτη. Πέρυσι πείσμωσε που ενώ είχε πρόσκληση για το σάμερ λιγκ του ΝΒΑ, τελικά δεν πήγε λόγω του κανονισμού της FIBA;

«Δεν ξέρεις τι βρίσκεται στο μυαλό κάθε παίκτη, αλλά σίγουρα ήταν ατυχές ότι δεν μπόρεσε να πάει στο σάμερ λιγκ λόγω των νέων κανονισμών της FIBA. Κατάλαβε, όμως, πως δεν ήταν θέμα των Κλίπερς κι ότι ήταν απλά ένα τυπικό πρόβλημα. Οπότε αυτό διατήρησε το κίνητρό του, γιατί νιώθει πως οι Κλίπερς κι αυτός μοιράζονται ένα αμοιβαίο ενδιαφέρον».

- Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η απάντηση των αδελφών Αγγελόπουλων στο ενδιαφέρον των Κλίπερς;

«Αν ήμουν αυτοί, θα δούλευα σκληρά για να τον κρατήσω. Δυστυχώς γι’ αυτούς δεν έχουν ένα πράγμα που έχουν οι Κλίπερς: το ΝΒΑ. Μερικές φορές αυτή η πρόκληση μπορεί να είναι μεγαλύτερη από το οικονομικό όφελος που μπορεί να έχει στην Ευρώπη».



- Η αφοσίωση και η βοήθεια που έχουν δείξει τόσα χρόνια οι Αγγελόπουλοι στον Σχορτσιανίτη πιστεύετε ότι θα μετρήσουν στην απόφασή του;

«Αυτή την απάντηση μπορεί να τη δώσει μόνο ο ίδιος. Δική μου δουλειά είναι να του παρουσιάσω την καλύτερη δυνατή ευκαιρία και να αφήσω αυτόν να αποφασίσει».

«Ο Ντράζεν θα είχε έρθει στον Παναθηναϊκό»

Κλείνοντας, ο Λε Γκαριέ που ήταν ο εκπρόσωπος του Ντράζεν Πέτροβιτς, αναφέρθηκε στην συμφωνία του «γιου του διαβόλου» με τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 1993: «Τυπικά δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο. Αλλά ουσιαστικά είχε συμφωνήσει να γυρίσει στην Ευρώπη και να παίξει στον Παναθηναϊκό.

Είχαμε συμφωνήσει και απλά έμεναν μερικές λεπτομέρειες. Είμαι βέβαιος πως, αν τα πράγματα δεν είχαν εξελιχθεί τόσο τραγικά (σ.σ.: με το θάνατο του Ντράζεν), θα είχε υπογράψει στον Παναθηναϊκό».


Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου