Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Προαναγγελία Ευρώπης


Η Ευρώπη παίζει μπάλα και αυτό το σαββατοκύριακο, καθώς τα κορυφαία πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου βρίσκονται πλέον στην τελική τους ευθεία.

Ξεκινάμε την περιήγηση μας από τα γήπεδα της Αγγλίας, εκεί που η Τσέλσι, στο πλαίσιο της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής, αναμένεται να σφραγίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς υποδέχεται την Γουίγκαν, και με νίκη, κατακτά το πρώτο της πρωτάθλημα, μετά από 3 στείρα χρόνια. Ένα θαύμα περιμένει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που την ίδια ώρα υποδέχεται την Στόουκ, και περιμένει ένα στραβοπάτημα των Μπλε, για να φτάσει αυτή, με την σειρά της, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, για 4η σερί σαιζόν. Εντός έδρας αγωνίζεται η 3η της βαθμολογίας Άρσεναλ, κόντρα στην Φούλαμ, σε αντίθεση με την συμπολίτισσα Τότεναμ, που αντιμετωπίζει, εκτός έδρας, την Μπέρνλι. Την αυλαία της τελευταίας αγωνιστικής της Πρέμιερσιπ, ρίχνουν τα παιχνίδια Άστον Βίλα – Μπλάκμπερν, Μπόλτον – Μπέρμιγχαμ, Έβερτον – Πόρτσμουθ, Χαλ – Λίβερπουλ, Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι και Γουλβς – Σάντερλαντ. Να υπενθυμίσουμε πως οι 4 ομάδες που θα αγωνίζονται του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι οι Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Τότεναμ.

Περνάμε την Μάγχη και μεταφερόμαστε στην Γαλλία, εκεί που η πρωταθλήτρια, πλέον, Μαρσέιγ, δοκιμάζεται στην έδρα της, 2ης Λιλ. Εκτός έδρας, απέναντι στην Βαλανσιέν, αγωνίζεται η Λιόν, που περιμένει στραβοπάτημα της Οσέρ, που την ίδια ώρα αντιμετωπίζει την Λανς, προκειμένου να σκαρφαλώσει στην 3η θέση της βαθμολογίας, αποκτώντας προβάδισμα για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, 1 αγωνιστική πριν το φινάλε. Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής συμπληρώνουν τα ματς Γκρενόμπλ – Μπουλόν, Μονπελιέ – Λοριάν, Μονακό – Νανσί, Ρεν – Νις, Λε Μαν – Παρί Σεν Ζερμέν, Μπορντό – Σοσό και Σεντ Ετιέν – Τουλούζ.

Αυλαία και στην Γερμανία, με την πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου να ταξιδεύει στο βερολίνο για να αντιμετωπίσει την υποβιβασμένη Χέρτα. Εκτός έδρας αγωνίζεται η 2η της βαθμολογίας Σάλκε, κόντρα στην Μάιντς, ενώ μάχη γίνεται για την 3η θέση, καθώς η Βέρντερ φιλοξενεί το Αμβούργο, και η Λεβερκούζεν ταξιδεύει στο Γκλάντμπαχ για να αντιμετωπίσει την τοπική Μπορούσια, με την ομάδα της Βρέμης να έχει 60 πόντους ,και την Μπάγερ 58. Για την 34η και τελευταία αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα, έχουμε επίσης τα παιχνίδια: Χόφενχαϊμ – Στουτγάρδη, Φράιμπουργκ – Ντόρτμουντ, Μπόχουμ – Αννόβερο, Νυρεμβέργη – Κολωνία και Βολφσμπουργκ – Άιντραχτ.

Προτελευταία μας στάση η Ιταλία, με την πρωτοπόρο με 76 πόντους Ίντερ να αγωνίζεται στο Σαν Σίρο, απέναντι στην Κιέβο, την ίδια ώρα που η 2η της βαθμολογίας, με 74 πόντους, Ρόμα, υποδέχεται στο Ολίμπικο την Κάλιαρι. Δύσκολη έξοδος για την 3η Μίλαν, που αντιμετωπίζει στην Γένοβα την Τζένοα, ενώ το μεγάλο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Παλέρμο, με την τοπική ομάδα να υποδέχεται την Σαμπντόρια, με τον νικητή να παίρνει προβάδισμα για την κατάληψη της 4ης θέσης, και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν οι αναμετρήσεις Νάπολι – Αταλάντα, Ουντινέζε – Μπάρι, Μπολόνια – Κατάνια, Λιβόρνο – Λάτσιο, Γιουβέντους – Πάρμα και Φιορεντίνα – Σιένα.

Τέλος, ολοκληρώνουμε με Ισπανία, όπου την παράσταση κλέβει η μάχη του Σάντσεθ Πιθχουάν, εκεί που η Σεβίλλη υποδέχεται την Μπαρτσελόνα. Ένα παιχνίδι με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον για αμφότερες τις ομάδες, καθώς με νίκη η Σεβίλλη, ουσιαστικά κλειδώνει την 4η θέση και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αν η Μπαρτσελόνα περάσει με διπλό από την Ανδαλουσία, τότε θα πρέπει να θεωρεί εαυτόν πρωταθλήτρια, καθώς την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Βαγιαδολίδ. Στραβοπάτημα των Καταλανών περιμένει η Ρεάλ, που την ίδια ώρα υποδέχεται την Μπιλμπάο, ενώ την 37η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν συμπληρώνουν τα ματς Χετάφε – Μάλαγα, Χιχόν – Ατλέτικο Μαδρίτης, βαγιαδολίδ – Σανταντέρ, Τενερίφη – Αλμερία, Βιγιαρεάλ – Βαλένθια, Χερέθ – Σαραγόσα, Εσπανιόλ – Οσασούνα και Λα Κορούνια – Μαγιόρκα.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου