Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Στο Παρίσι για την κούπα


Με στόχο να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης αναχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης από το Ελευθέριος Βενιζέλος ο Ολυμπιακός με προορισμό το Παρίσι, εκεί όπου το βράδυ της Παρασκευής αντιμετωπίζει την Παρτιζάν στο πλαίσιο του δευτέρου ημιτελικού του Final 4.
Λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας, ο Παναγιώτης Γιαννακης δήλωσε : "Θεωρώ πως έχουμε δουλέψει πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα και έχουμε κάνει σκληρή δουλειά. Είμαστε όλοι μας στην ομάδα περήφανοι που θα βρεθούμε σε ένα ακόμη Final-4 γιατί πρόκειται για τη γιορτή του μπάσκετ. Ο πρώτος στόχος μας ήταν να φτάσουμε στο Παρίσι, τώρα πάμε εκεί για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Είχαμε περίπου 40 μέρες να δουλέψουμε και πιστεύω πως στα τελευταία παιχνίδια που δώσαμε, διαχειριστήκαμε πολύ σωστά τις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν ενόψει Final-4. Το κυριότερο, σε αυτούς τους αγώνες όπου θα δώσουμε, είναι να έχουμε καθαρό μυαλό, να μην επηρεαστούμε από την άμυνα της Παρτιζάν, είτε από το επιθετικό της παιχνίδι και να κάνουμε αυτά που πρέπει στο γήπεδο".
Από την πλευρά του ο Θοδωρής Παπαλουκάς τόνισε: « Το να βρεθούμε στο Final 4 ήταν ο στόχος και το καταφέραμε. Νομίζω ότι ο στόχος έχει επιτευχθεί και τώρα μένει το τελευταίο κομμάτι να κερδίσουμε την Παρτιζάν και να πάμε στον τελικό».
Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη οι όποιοι χθες σκούπισαν τον Άρη με 2-0 νίκες και βρεθήκαν στα ημιτελικά του πρωταθλήματος της Α1, τόνισαν πως οι αναμετρήσεις τους με τους κίτρινους τους ωφέλησαν εν όψει του κρίσιμου αγώνα με την Παρτιζάν. "Ήταν ένα καλό τεστ για εμάς η σειρά των αγώνων με τον Άρη και μπορώ να πω πως είμαστε πλέον έτοιμοι για το Final-4. Το μοναδικό που μένει είναι να δουλέψουμε σε μερικές λεπτομέρειες. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Είμαστε έτοιμοι να φτάσουμε μέχρι το τέλος», ήταν η τοποθέτηση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ενώ ο Θοδωρής Παπαλουκάς τόνισε : «Νομίζω αυτό που θέλαμε το καταφέραμε και νικήσαμε τον Άρη με 2-0. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι. Είναι λογικό να παρουσιάζουμε μεταπτώσεις στην απόδοσή μας, με τον Άρη κάναμε μια καλή προετοιμασία. Το μυαλό μας πηγαίνει ούτως ή άλλως στο Final 4. Ελπίζω τώρα να τα καταφέρουμε να σηκώσουμε και την κούπα».
Να παραμείνουν συγκεντρωμένοι ήταν το μήνυμα του Λίνας Κλέιζα… «Τελείωσε αυτή η προετοιμασία που κάναμε ενόψει του Final-4 και πιστεύω πως πλέον είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Μυστικά ανάμεσα σε εμάς και την Παρτιζάν δεν υπάρχουν. Άλλωστε δώσαμε μαζί τους δυο δυνατά παιχνίδια στη κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκα, αλλά σίγουρα ένας ημιτελικός είναι ένα διαφορετικό και ξεχωριστό παιχνίδι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς σαν Ολυμπιακός, είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας και να μην κάνουμε λάθη".

Μπορεί για πολλούς ο Ολυμπιακός να πηγαίνει ως φαβορί στο παιχνίδι της Παρασκευής, όμως ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης δείχνει να διαφωνεί με αυτό… «Δεν μου αρέσει ο τίτλος του φαβορί, ίσως μας τον προσδίδουν οι Σέρβοι για να μας αποπροσανατολίσουν. Δεν υπάρχουν φαβορί σε ένα Final 4. Όλοι έχουμε από 25% πιθανότητες. Εμείς θα πάμε για να κάνουμε τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας μας. Ετοιμαζόμαστε για το Final 4 όλο το χρόνο και πλέον απέχουμε μόνο δύο αγώνες από το τρόπαιο. Θέλουμε να πάρουμε το ευρωπαϊκό και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να το κατακτήσουμε. Ο κόσμος είναι μεγάλη βοήθεια, αλλά εμείς παίζουμε στο παρκέ κι εκεί κρίνονται όλα»

Οι ερυθρόλευκοι λίγο πριν αναχωρήσουν για τη πόλη του φωτός γυμνάστηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ την Τετάρτη θα κάνουν προπόνηση στο Παρίσι, όχι όμως στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί το Final-4, αλλά σε ένα άλλο κοντινό στάδιο στη γαλλικής πρωτεύουσα. Την Πέμπτη ημέρα κατά την οποία ανοίγουν οι πόρτες του "Παλέ Ντε Περσί" για τις τέσσερις ομάδες της διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός θα μπει για προπόνηση μετά της Μπαρτσελονα και ΤΣΣΚΑ.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου