Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Στην Ελβετία χτίζεται το όνειρο..


Για τη Ζυρίχη αναχώρησε το πρωί της Παρασκευής η Εθνική ομάδα, η όποια στη συνέχεια θα μεταβεί στο αθλητικό κέντρο στο Μπαντ Ραγκαζ για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της, ενόψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Κατά την άφιξη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Οτο Ρεχαγκελ εμφανίστηκε αισιόδοξος και ευχήθηκε να είναι όλοι οι παίκτες του υγιείς… «Το βάρος είναι μεγάλο. Στο Μουντιάλ συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες και θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να έχουμε καλή παρουσία. Θέλουμε να προετοιμαστούμε καλά μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά. Επιλέξαμε τα συγκεκριμένα φιλικά, γιατί η Βόρειος Κορέας και η Παραγουάη είναι ομάδες της ίδιας σχολής με τη Νότιο Κορέα και την Αργεντινή. Ελπίζω να μην υπάρξουν τραυματισμοί και να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής».

Στην Ελβετία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει δύο φιλικά, στις 25 Μαΐου με τη Βόρεια Κορέα και στις 2 Ιουνίου με την Παραγουάη, δύο ομάδες που έχουν το αγωνιστικό στιλ της Νότιας Κορέας και της Αργεντινής που θα αντιμετωπίσει στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής η Ελλάδα.
Η πρώτη προπόνηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επί ελβετικού εδάφους, θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής στο γήπεδο του Μπαντ Ραγκάζ.
Σε ότι αφορά στα προβλήματα τραυματισμών, ο Βασίλης Τοροσίδης την Πέμπτη έμεινε στο ξενοδοχείο και ακολούθησε θεραπεία, ωστόσο από το ιατρικό τιμ της Εθνικής θεωρούν πως θα είναι σε θέση να μπει στο κανονικό πρόγραμμα τις επόμενες μέρες. Στην χθεσινή προπόνηση στον Άγιο Κοσμά η οποία ήταν και η τελευταία της Εθνικής επι Ελληνικού εδάφους, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μαλεζάς, καθώς την Τετάρτη αγωνίστηκαν με τις ομάδες τους στα playoffs. Οι υπόλοιποι παίκτες γυμνάστηκαν κανονικά και συμμετείχαν στο οικογενειακό διπλό, με τον Ρεχάγκελ να βάζει στην ομάδα με τα «μπλε» τους Σηφάκη, Τζαβέλλα, Μόρα, Μάκο, Σαμαρά, Νίνη, Πριττα, Σαλπιγγίδη, Σειταρίδη, Παπασταθόπουλο και Καπετάνο, ενώ με τους «πορτοκαλί» έπαιξαν οι Χαλκιάς, Βύντρα, Πατσατζόγλου, Κυριάκος, Σπυρόπουλος, Χαριστέας, Γκέκας, Φύσσας, Καραγκούνης, Κατσουράνης και Τζιόλης. Νικητές αναδείχτηκαν οι «πορτοκαλί» με 3-1 χάρης τα τέρματα των Γκέκα, Χαριστέα και Κατσουράνη, ενώ για τους «μπλε» το σκορ είχε ανοίξει ο Σαλπιγγίδης. Μετά το τέλος της προπόνησης στα ΜΜΕ μίλησαν οι Γκέκας, Μόρας και Πρίττας.

Φ. Γκέκας… «Πρώτα από όλα πρέπει να είμαστε καλά. Έχουμε δύο δυνατά φιλικά και θα βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πρόκληση για εμάς και πάμε για να το διασκεδάσουμε. Εάν έρθει η πρόκριση θα είναι επιτυχία, όπως επιτυχία είναι και το ότι είμαστε εκεί. Όλοι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Η νίκη στο πρώτο παιχνίδι θα μας δώσει ψυχολογικό αβαντάζ για την συνέχεια».

Β. Μόρας… «Η συμμετοχή μας είναι σημαντική, αλλά δεν παύουμε να έχουμε στόχους. Έχουμε παίκτες, οι οποίοι έχουν περάσει ή εξακολουθούν να αγωνίζονται στο εξωτερικό και αυτή η εμπειρία δίνει την ικανότητα και την ψυχολογία να ανταποκριθείς. Όλες οι ομάδες είναι δύσκολες και πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Σίγουρα, όμως, το πρώτο παιχνίδι είναι κρίσιμο».

Σ. Πριττας… «Όλοι θέλουμε να είμαστε στους 23. Ο προπονητής και το επιτελείο του, όμως, θα επιλέξουν τους κατάλληλους. Πάμε στην Ελβετία για να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε και να γίνουμε πιο δυνατοί. Είναι επιτυχία που περάσαμε, αφού υπάρχουν πολύ μεγάλες ομάδες που δεν τα κατάφεραν. Δεν μένουμε, όμως, εκεί. Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση και θα προσπαθήσουμε γι αυτό».

Η ΕΠΟ μετά την βραδινή προπόνηση της Εθνικής παρέθεσε δείπνο σε όλα τα μέλη της αποστολής σε εστιατόριο της παραλίας.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου