Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

"Πρώτη" της Εθνικής για Μουντιάλ με απουσίες


Με αρκετές απουσίες θα αναγκαστεί να ξεκινήσει την προετοιμασία της Εθνικής εν όψει Μουντιάλ, ο Οτο Ρεχάγκελ. Από την πρώτη συγκέντρωση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος απουσίαζαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Άρη που αγωνίζονται στα playoffs και οι διεθνείς που αγωνίζονται στο ιταλικό πρωτάθλημα το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή. Έτσι οι Χαλκιάς, Σηφάκης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Tοροσίδης, Mαλεζάς, Πρίττας, Mάκος, αλλά και οι Παπασταθόπουλος, Μόρας και Τζιόλης, θα ενσωματωθούν με την υπόλοιπη αποστολή την Πέμπτη, ενώ μια μέρα νωρίτερα στην χώρα μας θα βρίσκετε και ο Παντελής Καπετάνος. Μπορεί ο Ρεχάγκελ να μην έχει στην διάθεση του για την εν Ελλάδι προετοιμασία 11 παίκτες, ωστόσο οι υπόλοιποι διεθνείς που το πρωί της Δευτέρας έδωσαν το παρών στο ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης, όπου συγκεντρώνεται η Εθνική ομάδα, υποσχέθηκαν πως θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Γιώργος Τζαβέλλας... «Τα πράγματα θα είναι δύσκολα για μας στο Μουντιάλ, ωστόσο, η Εθνική έχει αποδείξει ότι ξέρει να παλεύει στα δύσκολα. Φυσικά δεν μας αρκεί η συμμετοχή, ενώ θεωρώ ότι τα δύο πρώτα παιχνίδι με την Νότιο Κορέα και τη Νιγηρία θα κρίνουν πολλά αναφορικά με την πρόκριση".

Χρήστος Πατσατζόγλου… «Πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά και αν όλα πάνε καλά θα έρθει και η πρόκριση. Βεβαίως, θεωρώ ότι έτσι κι αλλιώς η πρόκριση από μόνη της συνιστά μεγάλη επιτυχία. Στη Νότιο Αφρική θα πάμε για ό,τι καλύτερο. Καθοριστικά είναι όλα τα ματς του ομίλου, ωστόσο πιστεύω ότι το πρώτο, με τη Νότια Κορέα είναι το πιο σημαντικό και το αποτέλεσμά του θα παίξει τον πιο καθοριστικό ρόλο για την υπόθεση πρόκριση».

Μπορεί ο Χρήστος Πατσατζόγλου φέτος ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό που τον οδήγησε στο χειρουργείο, όμως ο αμυντικός μέσος της Ομόνοιας δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει… «Είμαι καλά. Δουλεύω αρκετά καλά εδώ και πολύ καιρό. Θα με δει και ο κόσμος και ο προπονητής και θα κρίνει. Σίγουρα όμως έχω κάνει τα πάντα και θα δώσω και την ψυχή μου για να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Τζαβέλλας υποστήριξε πως θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να βρίσκεται στους 23 που θα πάνε στη Νότιο Αφρική… «Είναι μεγάλη στιγμή για μένα η πρόσκληση στην Εθνική. Τώρα αρχίζει η δουλειά και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θα παλέψω για μια θέση στην τελική 23αδα. Το βασικό, όμως, είναι να κάνει το κάνει το καλύτερο δυνατό η ομάδα».

Οι διεθνείς να προπονηθούν από σήμερα έως και την Πέμπτη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά και την Παρασκευή θα αναχωρήσουν για την Ελβετία. Στις 24 Μαΐου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Βόρειο Κορέα σε φιλικό, ενώ στις 2 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας κόντρα στην Παραγουάη. Μια ήμερα νωρίτερα ο Ότο Ρεχάγκελ θα πρέπει να έχει καταλήξει στους 23 παίκτες που θα πάρει στη Νότιο Αφρική, ενώ αν προκύψει κάποιος τραυματισμός, τότε με τη σύμφωνη γνώμη της FIFA μπορεί να αντικατασταθεί ένας παίκτης μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ.

Στην προεπιλογή έχουν κληθεί 30 ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα οι:

Τερματοφύλακες

Μιχάλης Σηφάκης (Άρης)
Αλέξανδρος Τζόρβας (Παναθηναϊκός)
Κώστας Χαλκιάς (ΠΑΟΚ)

Αμυντικοί

Γιώργος Σεϊταρίδης (Παναθηναϊκός)
Λουκάς Βύντρα (Παναθηναϊκός)
Βαγγέλης Μόρας (Μπολόνια)
Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Τζένοα)
Σωτήρης Κυργιάκος (Λίβερπουλ)
Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός)
Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός)
Νίκος Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός)
Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ)
Γιώργος Τζαβέλλας (Πανιώνιος)

Μέσοι

Κώστας Κατσουράνης (Παναθηναϊκός)
Αλέξανδρος Τζιόλης (Σιένα)
Γιώργος Καραγκούνης (Παναθηναϊκός)
Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός)
Χρήστος Πατσατζόγλου (Ομόνοια)
Γρηγόρης Μάκος (ΑΕΚ)
Σάκης Πρίττας (Άρης)

Επιθετικοί

Άγγελος Χαριστέας (Νυρεμβέργη)
Δημήτρης Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός)
Παντελής Καπετάνος (Στεάουα)
Φάνης Γκέκας (Χέρτα)
Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ)

Αναπληρωματικοί

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Παναθηναϊκός)
Κώστας Μανωλάς (ΑΕΚ)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)
Γιώργος Γκαλίτσιος (Ολυμπιακός)
Στέργος Μαρίνος (Παναθηναϊκός)

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου