Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Μεγάλη δουλειά η δεύτερη συνεχόμενη παρουσία σε Φάιναλ Φορ


Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Τζός Τσίλντρες παραβρέθηκαν από πλευράς Ολυμπιακού στην σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Ευρωλίγκα πριν από το φάιναλ φόρ. Οι εκπρόσωποιτης πειραικής ομάδας αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην σημασία της δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχής του Ολυμπιακού σε φαϊναλ

Παναγιώτης Γιαννάκης:

"Ευχαριστώ για την φιλοξενία το Παρίσι. Ήταν μια συναρπαστική χρονιά, στην Ευρωλίγκα έγιναν αγώνες που προκάλεσαν εντύπωση. Υπήρξε μεγάλη προσπάθεια. Για δεύτερη χρονιά είμαστε εδώ , διαχειριστήκαμε καταστάσεις και φτάσαμε εδώ. Είναι μεγάλη δουλειά".

Για τις ομάδες του φάιναλ-φορ...

"Ήρθαν οι καλύτερες ομάδες, αυτές που πραγματικά μπορούν στις δύσκολες στιγμές να ʽχουν καλή απόδοση. Μας βοήθησε αυτό να προετοιμαστούμε καλύτερα, ώστε να ανταπεξέλθουμε σε δυσκολίες που θα βρούμε μπροστά μας. Έχουμε την ποιότητα. Και έχουμε διαχειριστεί καταστάσεις, που θα μας βοηθήσουν να φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε με την Παρτιζάν".

Οι στόχοι...

"Αισθάνεσαι ιδιαίτερα και μόνο που είσαι σε φάιναλ- φορ. Είναι σημαντικό. Στόχος είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ και να χαρεί ο κόσμος μια νίκη"

Για τα γεγονότα στην Ελλάδα...

"Αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας, μας δημιουργούν μια στενοχώρια, αλλά θεωρώ ότι εδώ πρέπει να δείξουμε πως οι Έλληνες έχουμε δυνατότητα με σκληρή δουλειά, καθαρό μυαλό και πίστη στις δυνατότητές μας, να πετύχουμε"

Για το μπάσκετ οταν έπαιζε....

"Ήταν συγκλονιστικό το μπάσκετ τότε, γιατί κατάφερε να προσελκύσει χιλιάδες παιδιά να ασχοληθούν. Ιδιαίτερα στην πατρίδα μου. Αυτό κατάφερε το ελληνικό μπάσκετ. Μέσα από τις επιτυχίες να βλέπουμε ελληνικές ομάδες, να πρωταγωνιστούν. Το μπάσκετ, δεν έχει σχέση με το τότε, είναι βελτιωμένοι με το πώς αντιμετωπίζουν το παιχνίδι. Η συνέχεια θα ʽναι καλύτερη και για ελληνικό και για ευρωπαϊκό μπάσκετ".

Για το φάιναλ-φορ του Παρισιού και την συμμετοχή του Ολυμπιακού:

"Είμαστε μια χώρα που χρειαζόμαστε κάθε φορά να βρίσκουμε στόχους για να μας κάνουν πιο υπομονετικούς, πιο ενθουσιώδεις για το αποτέλεσμα. Το μπάσκετ πάντα είχε θέση παρακίνησης στην ελληνική κοινωνία. Θέλουμε πάρα πολύ να πούμε ότι έχουμε περιθώρια ικανοτήτων και υπομονής. Από την σκληρή δουλειά, έχουμε δυνατότητα να πετύχουμε τους στόχους μας. Παίξαμε καλά στη σεζόν. Βρήκαμε δυσκολίες και φτάσαμε στο φάιναλ- φορ. Όλη αυτή η εμπειρία θα μας δώσει δυνατότητα να παίξουμε καλά και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας"

Για την σημασία κατάκτησης της Ευρωλίγκας:

"Το να κερδίσεις την Ευρωλίγκα, είναι συγκλονιστικό. Πρέπει πραγματικά να ʽχεις στο μυαλό σου, ότι κερδίζοντας την Ευρωλίγκα, έχεις μάθει και πως να κερδίσεις και τον επόμενό σου στόχο, που είναι το πρωτάθλημα"

Τζος Τσίλντρες:


"Το πρώτο μάθημα, είναι ότι πρέπει να πας ως το τέλος. Πέρυσι δυστυχώς χάσαμε στον ημιτελικό, δεν μπορούσαμε να πάμε στον τελικό. Εγώ έχω προσδοκίες από αυτό το φάιναλ-φορ για εμένα και την ομάδα μου. Ελπίζω να κερδίσουμε"

Για το μπάσκετ στην Ευρώπη:

"Η δεύτερη χρονιά στην Ευρώπη ήταν πολύ πιο εύκολη από την πρώτη. Αισθάνθηκα πιο άνετα με τους συμπαίκτες μου. Χαίρομαι ιδιαίτερ που ήρθα, που πετύχαμε αυτή τη σεζόν και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι".

Για τα κίνητρα που έχει ο Ολυμπιακός:

"Τα κίνητρα έρχονται από μέσα μας. Προσπαθούμε να ʽμαστε οι καλύτεροι, θέλουμε να είμαστε στα φάιναλ- φορ, να το κερδίσουμε. Αυτή είναι η δική μου έμπνευση και μιλάω και για όλους τους συμπαίκτες μου"

Ντούσκο Βουγιόσεβιτς (προπονητής Παρτιζάν):

"Στην Γάνδη οργανώθηκε το πρώτο φάιναλ φορ και πράγματι ήμουν εκεί ως προπονητής της Παρτιζάν… Εκεί ήταν και ο φίλος μου που βρίσκεται παραδίπλα. Είχαμε αναμετρηθεί για την 3η θέση. Θυμάμαι τον Γιαννάκη, ο οποίος ήταν υπέροχος χαρακτήρας, παίκτης και αμυντικός. Από τότε έχουν περάσει χρόνια και το μπάσκετ έχει αλλάξει πολύ. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές του τότε με το σήμερα. Αλλά παίκτες όπως οι Πάσπαλι, ο Γκάλης και ο Γιαννάκης ήταν τόσο μεγάλοι αστέρες που δεν μπορούν να συγκριθούν με κανέναν άλλον. Ηταν φανταστικοί».

Αναφερόμενος γενικά για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά και την παρουσία της ομάδας του στο Παρίσι, είπε:

«Χαίρομαι που είμαστε στο Παρίσι, που είναι η πόλη του Φωτός. Το Παρίσι σίγουρα είναι η καλύτερη πόλη για τέτοιους τελικούς. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι για το ματς της Παρασκευή. Είμαστε υγιείς και ήρεμοι. Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα γίνει, γιατί ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για αποτέλεσμα. Θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να περάσουμε στον τελικό. Ότι κι αν γίνει πάντως, είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας».

Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου