Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

"Σουλτάνος" στην Πόλη ο Χάμιλτον


Σε θρίαμβο της Μακλάρεν εξελίχθηκε το Γκραν Πρι της Κωνσταντινούπολης, καθώς τα ασημένια βέλη έκαναν το 1-2, με τον Λιούις Χάμιλτον να επιστρέφει μετά από 9 γκραν πρι στις νίκες, με αυτή να είναι η πρώτη φετινή του, και τον Τζένσον Μπάτον να τον συνοδεύει στο Πόντιουμ.
Ο άγγλος πιλότος είχε δείξει από τις δοκιμές της Παρασκευής τις άγριες διαθέσεις του, και τελικά δικαιώθηκε. Βέβαια, για να φτάσει μέχρι την νίκη ο Χάμιλτον, έπρεπε οι πιλότοι της Ρέντμπουλ να αυτοκτονήσουν, καθώς 18 γύρους πριν από το πέσιμο της καρό σημαίας αποφάσισαν να μονομαχήσουν, χάνοντας αμφότεροι, καθώς ο Φέτελ εγκατέλειψε, ενώ ο Γουέμπερ έπεσε στην 3η θέση.
Πίσω από την τριάδα του Πόντιουμ, των Χάμιλτον, Μπάτον και Γουέμπερ, τερμάτισε ο Μίκαελ Σουμάχερ με Μερσέντες, αφήνοντας στην 5η θέση τον ομόσταυλο του Νίκο Ρόσμπεργκ. Την πρώτη 10αδα συμπλήρωσαν οι Κούμπιτσα με Ρενό, Μάσα με Φεράρι, Αλόνσο με Φεράρι, Σούτιλ με Φόρς Ίντια και Κομπαγιάσι με Ζάουμπερ.
Στην βαθμολογία οδηγών προηγείται ο Γουέμπερ με 93 πόντους, ακολουθεί ο Μπάτον με 88, στην 3η θέση βρίσκεται ο Χάμιλτον με 84, ενώ Φέτελ και Μάσα βρίσκονται στην 4η και 5η θέση με 78 και 67 πόντους αντίστοιχα.
Όσον αφορά το πρωτάθλημα κατασκευαστών η Μακλάρεν πέρασε στην πρώτη θέση με 172, αφήνοντας στην 2η θέση με 171 την Ρεντ Μπουλ. Η Φεράρι βρίσκεται αρκετά πιο πίσω, στην 3η θέση με 146, ενώ η Μερσέντες έχει 100, και η Ρενό κλείνει την πρώτη πεντάδα με 73 πόντους.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου