Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Βιντεοθεραπεία και πριμ


Η βιντεοθεραπεία που κάνει ο Οτο Ρεχάγκελ κάθε πρωί στους διεθνείς συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Ο Γερμανός τεχνικός δεν έχει σταματήσει να δείχνει στους παίκτες του και να τους αναλύει τον τρόπο παιχνιδιού της Νότιας Κορέας στα φιλικά προετοιμασίας που έχει δώσει με το Εκουαδόρ και με την Ιαπωνία, ενώ την Κυριακή ο ομοσπονδιακός προπονητής μαζί με τον βοηθό του παρακολούθησαν από κοντά το παιχνίδι της αντιπάλου της Εθνικής στην πρεμιέρα του Μουντιάλ με την Λευκορωσία, όπου η Ασιατική ομάδα γνώρισε τη πρώτη της φιλική ήττα με 1-0. Τα όσα είδε ο Ρεχάγκελ στο Κουφστάιν της Αυστρίας τα μετέφερε στους παίκτες του το πρωί της Δευτέρας, ενώ την Τρίτη το πρωί θα τους δείξει σε βίντεο και παιχνίδια της Παραγουάη, την οποία θα αντιμετωπίσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την Τετάρτη στο Βίντερτουρ της Ελβετίας. Στο συγκεκριμένο φιλικό, το όποιο θα είναι και το τελευταίο της Εθνικής στην Ελβετία, αφού την επόμενη μέρα θα επιστρέψει στην Αθήνα, ο Ρεχάγκελ θα φανερώσει τον τρόπο που θα αγωνιστεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι στις 12 Ιουνίου.

Ο Γερμανός ήδη έχει δοκιμάσει στις προπονήσεις στο Μπαντ Ραγκάζ το 3-4-3 με τους Μόρα, Κυριάκο και Παπασταθόπουλο να είναι οι τρεις της άμυνας και τους Σεϊταρίδη και Τοροσίδη να παίζουν στο δεξί και αριστερό άκρο αντίστοιχα. Τα κεντρικά χαφ όπως όλα δείχνουν θα είναι οι Καραγκούνης και Κατσουράνης, ενώ αριστερά στην επίθεση θα βρίσκεται ο Σαμαράς, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Γκέκας. Κάτω από τα δοκάρια Χαλκιάς και Τζόρβας διεκδικούν την θέση με ίσες πιθανότητες. Στις προπονήσεις πάντως αναμένεται να επιστρέψουν και οι Νίνης και Βύντρα που τις προηγούμενες μέρες ακολούθησαν ατομικά προγράμματα λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισαν, ενώ σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής ο Σηφάκης θα είναι σε θέση να μπει στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας μετά τις 5 Ιουνίου.

Την Τρίτη στην Ελβετία θα βρίσκεται και ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος θα συζητήσει με τους διεθνείς το θέμα των πριμ. Μέχρι στιγμής οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν συμφωνήσει να λάβουν το ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ για την πρόκριση τους στην τελική φάση, δηλαδή τα μισά χρήματα που θα πάρει η ΕΠΟ από την ΦΙΦΑ, ενώ το ίδιο θα συμβεί σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής στην επόμενη φάση. Αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα περάσει στους 16 το ποσό που θα πάρει η ΕΠΟ από την Παγκόσμια ομοσπονδία είναι 1 εκατομμύριο ευρώ και οι διεθνείς θα έχουν να λαμβάνουν 500.000, ενώ αν γίνει το θαύμα για 2η φορά στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο και η Εθνική φτάσει μέχρι τον τελικό, το ύψος του συνολικού πριμ θα αγγίξει τα 26 εκατομμύρια ευρώ, με τους παίκτες να παίρνουν τα μισά εξ αυτών.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου