Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ο ΠΑΟΚ προκάλεσε ο ΟΣΦΠ κινδυνεύει


Η προκλητική συμπεριφορά των παικτών του ΠΑΟΚ προς τους φιλάθλους του Ολυμπιακού λίγο μετά το τελευταίο σφύριγμα του Δαλούκα στο Καραϊσκάκη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν επεισόδια. Αφορμή στάθηκαν οι χειρονομίες των Τσιρίλο και Γκαρσία λίγο πριν μπουν στην φυσούσα, αλλά και η ανεπίτρεπτη ενέργεια του σκόρερ του μοναδικού τέρματος του αγώνα Βλάνταν Ίβιτς να εκτοξεύσει ένα μπουκάλι προς την εξέδρα των επισήμων, γεγονός που το παραδέχθηκε και ο Σέρβος μέσος του δικέφαλου του βορρά.
Η ένταση που δημιουργήθηκε μετά την προκλητική στάση των παικτών του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στη φυσούσα με τους παίκτες του Ολυμπιακού να αντιδρούν και να ζητάνε τον λόγο, ενώ η είσοδος αστυνομικής δύναμης στην εξέδρα των επισήμων άναψε εκ νέου φωτιές στο φαληρικό στάδιο, με τα επεισόδια να μεταφέρονται στις εξέδρες μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και οπαδών, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στο νέο Γεώργιος Καραϊσκάκης από το 2004 που κατασκευάστηκε.

Σε ότι αφορά το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί μετά τα όσα έγιναν στο φαληρικό στάδιο, σύμφωνα με πληροφορίες είναι αρκετά βαρύ για τους ερυθρόλευκους. Αν η Πειθαρχική επιτροπή χαρακτηρίσει τα επεισόδια ως μεμονωμένα, από την στιγμή που ο Ολυμπιακός είναι δις υπότροπος από τα παιχνίδια με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, απειλείται με 1 έως 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 40.000 έως 160.000 ευρώ. Όμως στην περίπτωση που τα επεισόδια χαρακτηριστούν από την πειθαρχική επιτροπή ως «εκτεταμένα», οι «ερυθρόλευκοι» είναι και πάλι υπότροποι λόγω της τιμωρίας τους για τα όσα είχαν γίνει στην Καβάλα και η τιμωρία που προβλέπετε σε αυτή την περίπτωση μπορεί να κυμανθεί από 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, με το χρηματικό πρόστιμο να ξεκινάει από 140.000 και να φτάνει έως 300.000 ευρώ. Με αποκλεισμό από 1 έως 3 αγωνιστικές απειλούνται και οι Μέλμπεργκ, Κοντρέρας για την αποβολή τους, καθώς και ο Ίβιτς για την ενέργεια του να εκτοξεύσει μπουκάλι στην κερκίδα.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου