Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Νίκη για την Ολλανδία


Αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Ολλανδία, που στο πλαίσιο φιλικού προετοιμασίας, επικράτησε του Μεξικό με 2-1.
Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε με την συμπλήρωση 8 λεπτών αγώνα, όταν ο Φαν Ντερ Φαρτ έκανε το δυνατό σουτ, με την μπάλα όμως να μην του κάνει το χατίρι καθώς σταμάτησε στο δοκάρι του Οτσόα.
14ο λεπτό και οι Οράνιε βρέθηκαν και πάλι στην επίθεση. Η φάση ξεκίνησε από τον Αφελάι που έκανε το γύρισμα, με τον Φαν Πέρσι να επιχειρεί το πλασέ, την μπάλα όμως να καταλήγει άουτ.
Ο επιθετικός μονόλογος των Ολλανδών συνεχίστηκε και 2 λεπτά αργότερα, στο 16, ο Κόιτ προσπάθησε να νικήσει τον Οτσόα, με τον τερματοφύλακα του Μεξικό, όμως, να λέει όχι.
Τελικά, η πίεση των Οράνιε καρποφόρησε στο αμέσως επόμενο λεπτό, το 17ο, όταν μετά από σέντρα του Αφελάι, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι σημάδεψε σωστά, και με πλασέ σημείωσε το 1-0 για την Ολλανδία.
Μάλιστα, ο άσσος της Άρσεναλ ήταν ο πρωταγωνιστής και του 2ου τέρματος των Ολλανδών. 41ο λεπτό, και ο Φαν Πέρσι εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο το γέμισμα του Σάαρς, και με υπέροχο εν κινήσει σουτ, στέλνει την μπάλα στα δίκτυα του Οτσόα. 2-0 για την Ολλανδία, με το 2ο προσωπικό τέρμα του Ρόμπιν Φαν Πέρσι.
Οι Ολλανδοί κυνήγησαν και ένα 3ο τέρμα, με την έναρξη της επανάληψης, με τον Φαν Πέρσι να τροφοδοτεί τον Κόιτ, με τον επιθετικό της Λίβερπουλ, όμως, να μην βρίσκει στόχο.
Στο τελευταίο ημίωρο οι Οράνιε κατέβασαν ταχύτητα, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Μεξικανοί, με τον Βαρέλα να πιάνει το μακρινό σουτ, τον Στεκέλενμπουργκ να αποκρούει με το ένα χέρι, τον Βέλα όμως να μην μπορεί, από κοντά, να στείλει, με κεφαλιά, την μπάλα στα δίκτυα.
Ότι δεν κατάφερε, όμως, ο Βέλα, το πέτυχε ο Ερνάντες στο 71, με τον Μεξικανό άσσο να μετατρέπει σε γκολ την μπαλιά του Τόρες, και με το κεφάλι να μειώνει σε 2-1.
Από εκεί και πέρα οι Μεξικανοί έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αρχικά στο 75, όταν ο Στεκέλενμπουργκ έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ τον κεραυνό του Ντος Σάντος, και εν συνεχεία, 2 λεπτά αργότερα, στο 77, όταν ο Βαρέλα τροφοδότησε τον Ντος Σάντος, αυτός έκανε το σουτ, ο Ερνάντες πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, χωρίς όμως να καταφέρει να την στείλει στα Ολλανδικά δίκτυα. Έτσι, το 2-1 υπέρ των Οράνια παρέμεινε μέχρι το φινάλε της φιλικής, αυτής, αναμέτρησης.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου