Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Αρχίζει το . . . μάτς !


Το πρωτάθλημα μπάσκετ ουσιαστικά τώρα αρχίζει. Οι τελικοί μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ξεκινούν την Τετάρτη. Οι αιώνιοι διασταυρώνουν τα αγωνιστικά τους ξίφη με φόντο τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας. Όλοι πάντως δήλωσαν πανέτοιμοι στην σημερινή κοινή συνέντευξη τύπου προπονητών και παικτών, για το πρώτο ραντεβού το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη στις 21:45.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών :

Γιαννάκης: «Από την αρχή της σεζόν είχαμε τρεις στόχους. Το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το φάιναλ φορ. Το Κύπελλο το πήραμε, φτάσαμε πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό τίτλο και τώρα μας έμεινε το πρωτάθλημα. Με υπομονή και καθαρό μυαλό μπορούμε να σπάσουμε την έδρα του αντιπάλου. Πίεση νιώθει όποιος θέλει να παίξει καλά και στοχεύει στην κορυφή. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να βελτιώνεται χωρίς να έχει πιεστεί» ενώ αναφορικά με το μέλλον του, είπε: «Το έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ. Δουλεύω στην ομάδα σαν να πρόκειται να μείνω για χίλια χρόνια».

Παπαλουκάς : «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε ότι ο Παναθηναϊκός διεκδικεί το μοναδικό τρόπαιο της σεζόν Ιούνιο μήνα. Πρέπει να παίξουμε με μυαλό και με πάθος για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Όπως είπε και ο κόουτς, από την αρχή είχαμε τρεις στόχους. Το Κύπελλο το πήραμε, στο φάιναλ φορ φτάσαμε πολύ κοντά στο τρόπαιο και κάναμε ένα βήμα παραπάνω από πέρυσι, ενώ τώρα πάμε για το πρωτάθλημα. Το ξέρετε όλοι ότι η επίθεση φέρνει κόσμο και η άμυνα τίτλους. Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής, έχει τεράστιους παίκτες και προπονητή. Εγώ βλέπω αυτά τα παιχνίδια, σαν παιχνίδια πόκας, δηλαδή με διάβασμα του μυαλού, διάβασμα του αντιπάλου και… μπλόφα. Στον τελικό με την Μπαρτσελόνα αδικήσαμε τους εαυτούς μας και δώσαμε τροφή για σχόλια. Ξέρουμε ότι για να πάρουμε το πρωτάθλημα θα πρέπει να παίξουμε καλά και στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα».

Ομπράντοβιτς: «Παίζουμε με έναν πολύ καλό αντίπαλο. Οι τελικοί απέναντι στον Ολυμπιακό είναι ό,τι καλύτερο για τους φιλάθλους. Από την αρχή της χρονιάς αυτούς τους αγώνες περιμένουν να δουν. Θέλουμε πάρα πολύ το πρωτάθλημα και παρακαλούμε τους φιλάθλους μας να βοηθήσουν εμάς στο γήπεδο, αλλά να σεβαστούν τον αντίπαλο», ανέφερε ο «Ζοτς», ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν έχει άγχος δεδομένου πως το πρωτάθλημα είναι ο μοναδικός τίτλος που έχει απομείνει για την ομάδα του, απάντησε: «Αν θυμάμαι καλά, είμαστε 11 φορές πρωταθλητές τα τελευταία 12 χρόνια. Άλλοι θα έπρεπε να έχουν άγχος. Παίξαμε εξαιρετικά τη σεζόν στο πρωτάθλημα και στα πλέι οφ. Είναι ένας ακόμη τελικός για μας κι έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε τέτοιους».

Διαμαντίδης : «Υπάρχει κούραση στην ομάδα, αλλά σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε, σκεφτόμαστε μόνο τον τίτλο. Μετά τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα, είχαμε χρόνο να δουλέψουμε πιο πολύ. Επέστρεψαν οι τραυματίες και παιχνίδι με παιχνίδι γινόμασταν καλύτεροι. Θίχτηκε ο εγωισμός μας από τον αποκλεισμό, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι να το αλλάξουμε αυτό. Τώρα θέλουμε πολύ το πρωτάθλημα».


Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου