Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Το όνειρο...έσβησε


Το όνειρο δυστυχώς, έγινε εφιάλτης. Ο Ολυμπιακός έφθασε μια ανάσα από την πηγή, αλλά νερό δεν κατάφερε να πιεί. Οι ερυθρόλευκοι στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκα στο Παρίσι, υποκλίθηκαν στην αγωνιστική ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα με 86 - 68. Η Μπαρτσελόνα αποδείχθηκε ανώτερη από τον Ολυμπιακό. Κι οι «ερυθρόλευκοι» κατώτεροι των περιστάσεων.

Ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι «μπλαουγκράνα» δεν έδωσαν δικαίωμα στους «ερυθρόλευκους» να ελπίζουν για κάτι καλύτερο. Εχθρός του Ολυμπιακού εκτός από τον κακό του εαυτό και η κακή διαιτησία, η οποία πάντως δεν φταίει για το κακό αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασαν οι Πειραιώτες στο κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς.

Ο Ολυμπιακός αν και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, δεν κατάφερε να επιβάλει το παιχνίδι του. Το ματς πήγε σε πολύ γρήγορο ρυθμό, κάτι που τον βόλευε , αλλά ήταν άστοχος και είχε αρκετές λάθος επιλογές, καθώς και κανένα παίχτη με καθαρό μυαλό. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν μια και μοναδική φορά με 6-5 στο ξεκίνημα, αλλά η Μπαρτσελόνα αμέσως απάντησε και με τους Μάικλ και Βάσκεθ να κάνουν όλη τη δουλειά, προηγήθηκε με 20-13 με τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη να μην παίρνουν πρωτοβουλίες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να έχουν κακές επιλογές στις περισσότερες επιθέσεις τους. Οι Ισπανοί ανέβασαν τη διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους δέκα πόντους (28-17) με κάρφωμα του Τέρενς Μόρις. Κάπυ εκεί κρίθηκε και το παιχνίδι, μιας και οι Πειραιώτες ουδέποτε κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστική και να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της νίκης, με αποτέλεσμα το τελικό 86 – 68 να κρίνεται με βάση την εικόνα του παιχνιδιού δίκαιο.

Κορυφαίος της ισπανικής ομάδας που απέδειξε στους απανταχού ειδήμονες του αθλήματος, ότι οι νίκες χτίζονται πάνω στην άμυνα, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους με 4 τρίποντα και δικαίως ανακηρύχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ φορ. Καλός ο γνωστός μας από το πέρασμα του από την Ελλάδα Πιτ Μάοκελ που πρόσθεσε 14 πόντους. Από πλευράς Ολυμπιακού ουδείς δικαιούται τον τίτλο του διακριθέντα. Όσων αφορά στον Λίνας Κλέιζα πάνω στον οποίο οι ερυθρόλευκοι έχουν επενδύσει μεγάλο μέρος των ονείρων τους , καλό θα ήταν να βρεθεί κάποιος να τον ηρεμήσει, αφού τα νεύρα του κάνουν κακό σε όλη την ομάδα. Και δυστυχώς ο Λίνας έχει συχνά τα νεύρα του, όπως εχθές στον τελικό.

Δεκάλεπτα : 28-19, 47-36, 64-50, 86-68

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Μπαζίλε 6 (2), Ρούμπιο 9 (1), Ναβάρο 21 (4), Βάσκεθ 6, Ν’Ντονγκ 7, Μόρις 8 (1), Σάδα 7 (1), Λόρμπεκ 8 (2), Μάικλ 14 (2), Γκριμάου.

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 12, Πεν, Τσίλντρες 12 (3), Βούισιτς 2, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 9 (1), Χαλπερίν, Κλέιζα 13 (1), Μαυροκεφαλίδης 1, Μπέβερλι, Τεόντοσιτς 10 (1), Σχορτσανίτης 6.

Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου