Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Άργησε αλλά δόθηκε λύση για τα αναβληθέντα ματς


Η αναβολή των αγώνων ΑΕΚ-Άρης και ΠΑΟΚ -Ολυμπιακός της 3ης αγωνιστικής των Playoffs μετά από αίτημα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, λόγω των θλιβερών γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Αθηνά με το θάνατο τριών συνανθρώπων μας, οδήγησαν την Σουπερ Λιγκ σε αδιέξοδο, καθώς δεν υπήρχαν εμβόλιμες ημέρες για να γίνουν τα συγκεκριμένα παιχνίδι, αφού η εντολή της ΦΙΦΑ ήταν όλα τα πρωταθλήματα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι της 16 Μαΐου προκειμένου να ξεκινήσει η προετοιμασία των Εθνικών ομάδων για το Μουντιάλ.

Μετά από πολύωρες συζητήσεις μεταξύ της διοργανώτριας αρχής, της ΕΠΟ και της Πολιτείας η λύση τελικά βρέθηκε και αποφασίστηκε μετά από σχεδόν 12 ώρες διαβουλεύσεων μεταξύ της Λίγκας και των ομάδων η 3η αγωνιστική των Playoffs να μεταφερθεί την Κυριακή, που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί η 4η αγωνιστική. Έτσι ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να μεταβεί ξανά στην Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα το οποίο θα έχει ώρα έναρξης στις 19.00 το απόγευμα, ενώ ο Άρης να κατέβει στην Αθηνά για το παιχνίδι του με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, η σέντρα του οποίου θα γίνει στις 16.45. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ επιθυμούσαν να μην υπάρξει αλλαγή στη σειρά των αναμετρήσεων, όπως και έγινε. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός και ο Άρης ήθελαν την Κυριακή να διεξαχθούν τα ματς της 4ης αγωνιστικής, κάτι που θα σήμαινε πως θα φιλοξενούσαν τους αντιπάλους τους εντός έδρας, ζητώντας παράλληλα η 3η αγωνιστική να μεταφερθεί στο τέλος των Playoffs. Όμως η απόφαση της Λιγκας ήταν να γίνει η 3η αγωνιστική την Κυριακή 9 Μαΐου, η 4η αγωνιστική που περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Άρης-ΑΕΚ την Τετάρτη 12 Μαΐου, το Ολυμπιακός-Άρης και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ της 5ης αγωνιστικής να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαΐου και η τελευταία αγωνιστική των αγώνων κατάταξης, όπου η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και ο Άρης τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης να διεξαχθεί την Τετάρτη 19 Μαΐου.

Σε ότι αφορά την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, όπως φαίνεται ο Ρεχάγκελ θα την ξεκινήσει στις 17 Μαΐου χωρίς τους παίκτες που αγωνίζονται στις ομάδες που συμμετέχουν στα playoffs και όταν αυτά ολοκληρωθούν θα ενσωματωθούν με την υπόλοιπη αποστολή για να αναχωρήσουν την Παρασκευή 21 Μαΐου για την Ελβετία όπου θα πραγματοποιηθεί και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος εν όψει Μουντιάλ. Πάντως αξίζει να αναφέρουμε πως και κανονικά να τελείωναν τα Playoffs πάλι οι παίκτες από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη και ΑΕΚ που θα είχε καλέσει ο Ρεχάγκελ, θα ενσωματωνόντουσαν μια μέρα πριν την αναχώρηση της Εθνικής, έτσι ώστε να έχουν τέσσερις μέρες ξεκούρασης, όμως τώρα θα αναγκαστούν να μπουν στο πρόγραμμα προπονήσεων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος χωρίς να έχουν πάρει ούτε μια ανάσα.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου