Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Στον Εισαγγελέα για τα "στημένα" ΟΣΦΠ, ΠΑΟ και ΑΕΚ


Οι φερόμενοι ως στημένοι αγώνες που έχουν έρθει από την ΟΥΕΦΑ και έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία ήταν ο λόγος της επίσκεψης των τριών μεγάλων ομάδων του κέντρου την Πέμπτη το μεσημέρι στα Δικαστήρια στην Ευελπιδων. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είχαν κληθεί από τον αθλητικό εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου για να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα "ύποπτα" παιχνίδια και το πώς μπορεί να καταπολεμηθεί αυτό το φαινόμενο, ενώ υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον να κληθούν να καταθέσουν και ως μάρτυρες, όπως έχει γίνει ήδη και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο. Στην συνάντηση είχαν κληθεί οι κ. Σωκράτης Κόκκαλης, Νικόλαος Πατέρας, Σταύρος Αδαμίδης και ο εκτελεστικός διευθυντής της Σουπερ Λιγκ Πατρίκ Κομνηνός, ωστόσο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν έδωσε το παρών και εκπροσωπήθηκε από τον κ. Λούβαρη.

Μετά τη συνάντηση με τον εισαγγελέα ο Νίκος Πατέρας δήλωσε «Με την ιδιότητα του προέδρου της Σούπερ Λίγκα, αλλά και αυτής του Παναθηναϊκού μας κάλεσε ο Εισαγγελέας για να καταθέσουμε για μία έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για παιχνίδια παράνομου στοιχήματος. Ενδιαφέρθηκε για τον τρόπο που η ΟΥΕΦΑ χαρακτηρίζει κάποια παιχνίδια ύποπτα, για τις προτάσεις μας για το πως μπορεί να καταπολεμηθεί αυτό το φαινόμενο που σκοπεύουμε να κάνουμε εμείς ως ΠΑΕ, αλλά και ως Σούπερ Λίγκα. Εάν μας καλέσει για κατάθεση, θα έρθουμε για κατάθεση»

Από την πλευρά του ο Πατρίκ Κομνηνός τόνισε: «Η λογική της συνάντησης ήταν να προσέλθουν στον εισαγγελέα οι εκπρόσωποι των ομάδων του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, ομάδων που επενδύουν πολλά εκατομμύρια στον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους επενδύουν μεγάλο ποσά και δεν θέλουν να πλήττεται η αξιοπιστία τους. Το πλαίσιο που συζητήσαμε ήταν πλαίσιο συνεργασίας και ο εισαγγελέας ήθελε να ενημερωθεί πως λειτουργεί η Σούπερ Λίγκα. Έχει αρχίσει μία συνεργασία με την εισαγγελία. Δεν τιμά το ποδόσφαιρό μας αυτό το φαινόμενο. Θα καλέσει κι άλλες ομάδες και παράγοντες. Η ΟΥΕΦΑ δεν ονοματίζει αγώνες ως στημένους. Απλά σημειώνει και παρατηρεί ασυνήθιστη στοιχηματική συμπεριφορά. Συνεπώς ο εισαγγελέας οφείλει να εξετάσει αυτές τις περιπτώσεις. Ο φάκελος βρίσκεται στη δικαιοσύνη η οποία θα τον εξετάσει. Εμείς από την πλευράς μας είμαστε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια. Βοηθούμε από το δικό μας πρίσμα και όπως είπε έχουν στενή συνεργασία. Μάλιστα στο επικείμενο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκα θα καταθέσουμε πιο συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να διασφαλίσουμε αυτήν την αξιοπιστία και να πείσουμε την κοινή γνώμη. Υπάρχουν φάκελοι στα χέρια της εισαγγελίας, συγκεκριμένα έγγραφα και μια δικογραφία "Μαμούθ", όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο εισαγγελέας και εκείνος είναι που θα κρίνει τελικά».

Ο Σταύρος Αδαμίδης, τέλος, ανέφερε: «Η ΑΕΚ κουβαλά πληγές από τέτοιες μεθοδεύσεις, που της έχουν στερήσει αυτά που δικαιούται στον αγωνιστικό χώρο. Γι’ αυτό και θα βοηθήσουμε τον εισαγγελέα στο έργο του».

Σε ότι αφορά σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας που ανέφερε πως ο Νικόλαος Πατέρας και ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχουν καταθέσει πρόταση για να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Πρόεδρος των πρασίνων τόνισε… «Έχω κάνει σχετική ανακοίνωση μέσω της οποίας ξεκαθαρίζω τα πράγματα. Ούτε η πλευρά Βαρδινογιάννη έχει πρόθεση να πουλήσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ούτε κι εγώ με τον κ. Βγενόπουλο έχουμε εκφράσει την πρόθεση να την αγοράσουμε. Το δημοσίευμα αυτό είναι ένα μυθιστορηματικό. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να βγαίνουν αυτά πριν από το Δ.Σ. το οποίο θα γίνει σε λίγες ημέρες».

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου