Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Άθληση για όλους


Αθλητισμός για όλους είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η Πολιτεία. Για να μπορέσει να επιτευχτεί αυτός ο στόχος η Υπερνομαρχία Αθηνών προχώρησε στην ανάπλαση του Αττικού Άλσους και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τις ομοσπονδίες στο άνοιγμα του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρόμιου του Σχοινιά, του αθλητικού κέντρου του Άγιου Κόσμα και του Ολυμπιακού κέντρου Άνω Λιοσίων, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να μπορούν να αθληθούν όλοι οι Πολίτες ελευθέρα και χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
Παράλληλα όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Πάνος Μπιτσαξής στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Γενική γραμματεία Αθλητισμού παρουσία της Υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς κ. Ντίνας Μπέη και του Γενικού Γραμματέα Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιάννη Πυργιώτη, ξεκαθάρισε πως θα ανοίξουν και οι παραλίες στον Άγιο Κοσμά και η πρόσβαση σε αυτές θα είναι ελεύθερη. Επίσης αποφασίστηκε το Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων να ονομαστεί Παγκράτιο Στάδιο Μαχητικών Τεχνών και θα στεγάζει τις ομοσπονδίες Τζούντο, Καράτε, Πυγμαχίας, Ταε Κβον Ντο, Πάλης και Παγκράτιου.

Σε ότι αφορά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προκειμένου να επισκευαστούν γήπεδα που ανήκουν σε ΠΑΕ ο κ. Μπιτσαξης τόνισε… «Η ΓΓΑ μέσω του τακτικού προϋπολογισμού ή μέσω του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων του κράτους, δεν χρηματοδοτεί ιδιωτικά γήπεδα. Δεν δίνει ούτε ευρώ. Είναι υπόθεση των ΠΑΕ να συντηρούν και να επισκευάζουν τα γήπεδα τους. Ο ΠΑΟΚ έχει υποβάλει ένα αιτημα στον ΟΠΑΠ και δεν γνωρίζω την εξέλιξη των συζητήσεων. Είναι θέμα καθαρά εμπορικής συμφωνίας του ΠΑΟΚ με την ΟΠΑΠ Α.Ε».

Για την αυστηροποίηση των ποινών σε θέματα βίας αλλά και την άρση του οικονομικού αποκλεισμού της Σουπερ Λιγκ από τον ΟΠΑΠ ο γενικός γραμματέας δήλωσε… «Η τροποποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ είναι ένα βήμα μπρος. Ελπίζω να μην ισχύσει το ένα βήμα μπρος και δυο πίσω. Πρέπει πάντως να πω πως είμαστε σε πλήρη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, ότι για να επανέλθουν οι χρηματοδοτήσεις προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μετά τις 5 Ιουνίου όπου θα εγκριθεί στη ΓΣ της ΕΠΟ ο Πειθαρχικός Κώδικας, θα χρειαστεί να μπουν στα συμβόλαια κάποιες ποινικές ρήτρες, που θα είναι ρήτρες βίας. Επίσης θα υπάρχουν και κίνητρα για τις ομάδες που δεν καλλιεργούν τη βία».

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου