Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Παρουσίασε το βιβλίο του ο Γκαγκάτσης


Euro 2004 «Η αληθινή ιστορία όπως την έζησα» Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου που έγραψε το Βασίλης Γκαγκάτσης και παρουσίασε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος το 2004 έζησε στην Πορτογαλία παρέα με τον Ότο Ρέχαγκελ και τους διεθνείς την μεγαλύτερη έκπληξη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που δεν ήταν άλλη από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Ελλάδα, προσπάθησε μέσα από τις σελίδες του νέου του βιβλίου να περιγράψει στον κόσμο που δεν είχε την ευκαιρία να βρίσκεται στην Πορτογαλία, αλλά και σε αυτούς που ήταν εκεί και θέλουν να ξαναθυμηθούν το έπος της Εθνικής ομάδες.

Οι ομιλίες για την παρουσίαση του βιβλίου ξεκίνησαν όπως ήταν φυσικό από τον άνθρωπο που οδήγησε την Εθνική στον μεγάλη θρίαμβο της Πορτογαλία, τον Οτο Ρεχάγκελ, ο όποιος αναφέρθηκε στο πως πήρε την απόφαση πριν από 8 χρονιά να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ελλάδας. «Όταν ξεκίνησα δεν ήξερα τι θα με περίμενε στην Ελλάδα. Όταν μου έγινε η πρόταση ρώτησα την γυναίκα μου Μπεάτε τι να κάνω και μου είπε ότι αξίζει να δοκιμάσω την τύχη μου στην Ελλάδα. Ήξερα μόνο ότι υπήρχε καλό υλικό, έχω περάσει 9 πολύ όμορφα χρόνια. Η κατάκτηση ήταν μια ιστορική επιτυχία και πιστώνεται στους παίκτες. Επίσης θα συνοδεύεται πάντα από τον κ. Γκαγκάτση που με έφερε στην Ελλάδα».

Για την βοήθεια που είχαν οι διεθνείς από τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ καθ όλη την πορεία τους μέχρι την κορυφή, μίλησε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο όποιας και ευχήθηκε στον Γκαγκάτση να πάει καλά το βιβλίο του. «Μεγάλη μου χαρά και μεγάλη τύχη η συνεργασία με τον κ. Γκαγκάτση. Εύχομαι η στήριξη που είχε η Εθνική αυτά τα χρόνια να συνεχιστεί και από τον κ . Πιλάβιο. Δεν θέλω να πω πολλά λόγια, απλά να πω ότι αυτό το βιβλίο είναι μία ευχάριστη νότα στην καθημερινότητα των Ελλήνων, στις δύσκολες στιγμές που περνάνε, εύχομαι ολόψυχα να πάει καλά το βιβλίο του πρόεδρου».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Γκαγκάτσης τόνισε: «Ευχαριστώ για την παρουσία όλων. Ευχαριστώ τις εκδόσεις Τόπος, το βιβλίο είναι μια καταγραφή γεγονότων γιατί όσα έζησα δεν μπορούν να αποτυπωθούν στο χαρτί. Δεν φιλοδοξώ στο βιβλίο να μπω σε θέματα που δεν γνωρίζω, όπως τι έγινε στα αποδυτήρια, η στο ξενοδοχείο της ομάδας. Ο δρόμος προς της κορυφή δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Υπήρχαν εντάσεις που όμως ξεπεράστηκαν. Το βιβλίο επιχειρεί να δείξει τους πραγματικούς πρωταγωνιστές που ήταν οι ποδοσφαιριστές, που με την πίστη τους και το ταλέντο τους και με καθοδηγητή τον Ρεχάγκελ πέτυχαν να φτάσουν στην κορυφή. Η κατάκτηση ήταν ένα κοινωνικό γεγονός, που έδειξε ότι όταν οι Έλληνες προσπαθήσουν να κάνουν κάτι, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Οι προϋποθέσεις πλέον έχουν δημιουργηθεί, οι νέες διακρίσεις έρχονται και η ομάδα μας είναι η Εθνική Ελλάδος».

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Γκαγκάτση το παρών έδωσαν αρκετοί παράγοντες του ποδόσφαιρο, παίκτες της Εθνικός ομάδας του 2004, όπως οι Δέλλας, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος, Μπασινάς και Καψής, ο τιμ μάνατζερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Τάκης Φύσσας, ενώ εκτός από τους Γκαγκάτση, Ρεχάγκελ, Τοπαλίδη και Γιαννακόπουλο, το πάνελ πλαισίωναν και οι Γιώργος Λιάνης, Γιάννης Σγουρός και ο επιμελητής της εκδόσεις Δημήτρης Χατζηγεωργίου. Η παρουσίαση του βίβλου EURO 2004 « Η ιστορία όπως την έζησα» ολοκληρώθηκε με τις ευχές του Γκαγκάτση για καλή πορεία την Εθνικής και στα τελικά του Μουντιάλ.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου