Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Νέο αίμα στην Εθνική


Το φιλικό παιχνίδι της Ελλάδας με την Σενεγάλη θα είναι μια καλή ευκαιρία για τον Ότο Ρεχάγκελ να «τσεκάρει» παίκτες που με την παρουσία τους στου συλλόγους που αγωνίζονται δείχνουν πως μπορούν να βοηθήσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα τελικά του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Ο Γερμανός προπονητής το βραδύ της Κυριακής ανακοίνωσε τους 22 παίκτες που θα συμπεριλάβει στην αποστολή για το φιλικό που θα διεξαχθεί την Τετάρτη το απόγευμα (17:00) στο Πανθεσσαλικό και μέσα σε αυτούς υπήρχαν αρκετά νέα πρόσωπα. Αρχικά ήταν γνωστό εδώ και καιρό πως ο Ρεχάγκελ είχε καλέσει τον Παντελή Καπέτανο, που για πρώτη φορά θα φορέσει την φανέλα της εθνικής ομάδας των ανδρών, ενώ το ίδιο θα συμβεί τώρα και με τον Στέλιο Μαλεζά. Οι καλές εμφανίσεις του 25χρονου αμυντικού με την φανέλα του ΠΑΟΚ, «κέντρισαν» όπως φαίνεται το ενδιαφέρον του ομοσπονδιακού τεχνικού, ο οποίος εκτός του Μαλεζά, αποφάσισε να καλέσει και τους Γιάννη Μανιάτη, Γιώργος Τζαβέλλα του Πανιωνίου, Γιώργο Γκαλίτσιο του Ολυμπιακού και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο του Παναθηναϊκού.

Οι «εκλεκτοί» του Ότο Ρεχάγκελ είναι οι Άγγελος Χαριστέας, Φάνης Γκέκας, Γιώργος Σαμαράς, Βαγγέλης Μόρας, Αλέξανδρος Τζιόλης, Σωτήρης Κυργιάκος, Παντελής Καπετάνος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Λουκάς Βύντρα, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Τζόρβας, Μιχάλης Σηφάκης, Κώστας Χαλκιάς, Νίκος Σπυρόπουλος, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Γρηγόρης Μάκος, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Τζαβέλλας, Γιώργος Γκαλίτσιος, Στέλιος Μαλεζάς, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Αξίζει να αναφερθεί πως έχουν μείνει εκτός αποστολής οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Σωτήρης Νίνης και Κώστας Μήτρογλου, οι οποίοι κλήθηκαν στην εθνική Ελπίδων για την κρίσιμη αναμέτρηση με την Αγγλία, όπως επίσης και ο Βασίλης Τοροσίδης που τραυματίστηκε στην προθέρμανση του αγώνα με τον Ατρόμητο.

Η αποστολή της εθνικής θα συγκεντρωθεί την Δευτέρα 1/3 στο ξενοδοχείο King George στην Αθήνα και την ίδια μέρα το απόγευμα θα πραγματοποιήσει και την πρώτη της προπόνηση στις 18.00 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αναχωρήσει για τον Βόλο την Τρίτη το πρωί και το απόγευμα θα προπονηθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Στο μεταξύ ο Γιώργος Γεωργιάδης κάλεσε στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων ενόψει της αναμέτρησης με την αντίστοιχη της Αγγλίας, τον Βασίλη Αποστολόπουλο του Ατρόμητου. Στην αποστολή δεν θα συμμετάσχει, αν και κλήθηκε αρχικά, ο Λεωνίδας Αργυρόπουλος.


Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου