Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Προαναγγελία Τσάμπιονς Λιγκ Τετάρτη


Η τιτανομαχία του Λονδίνου ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Μπαρτσελόνα ξεχωρίζει από το αποψινό πρόγραμμα της 2ης ημέρας της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ζευγάρι που, όπως και το αντίστοιχο της Μπάγερν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θυμίζει τελικό, καθώς Καταλανοί και Κανονιέρηδες αναμετρήθηκαν στον τελικό του 2006 στο Παρίσι, με την Μπαρτσελόνα να φτάνει στην νίκη με 2-1, και στην κατάκτηση του τροπαίου.
Οι Λονδρέζοι, όπως και οι Μπλαουγκράνα, παλεύουν σε διπλό ταμπλό, πρωτάθλημα και Ευρώπη, με τις πιθανότητες της Άρσεναλ για κατάκτηση του τίτλου, όμως, να έχουν συρρικνωθεί κατά πολύ, μετά την απρόσμενη ισοπαλία της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στην Μπέρμιγχαμ. Η απώλεια βαθμών όμως δεν ήταν το μοναδικό κακό νέο από το παιχνίδι κόντρα στην Μπερμιγχαμ, καθώς ο Σεσκ Φάμπρεγκας αποχώρησε τραυματίας, και δίνει αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει το αποψινό ματς.
Ο τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, μίλησε για το παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα, λέγοντας τα εξής: Τους ξέρουμε από τον τελικό του 2006, ήταν ένα πολύ καλό ματς, στο οποίο είχαμε την ατυχία, με την κόκκινη του Γενς Λέμαν, παρόλα αυτά προσπαθήσαμε μέχρι τέλους, για το καλύτερο δυνατό ματς. Εκείνο ήταν ένα ματς, τώρα θα τους αντιμετωπίσουμε σε δύο αγώνες και η τακτική θα είναι διαφορετική. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, κόντρα στην Μπάρτσα, είναι, ότι πρέπει να σταματήσουμε όλη την ομάδα και όχι μόνο έναν ή δύο παίκτες. Είναι σίγουρος, πως θα εμφανιστούμε έτοιμοι και αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και, όταν είμαστε καλά, μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα στην κόσμο». Ο Αλσατός τεχνικός έκανε ξεχωριστή αναφορά στον πρώην κανονιέρη, και νυν Μπλαουγκράνα, Τιερί Ανρί, λέγοντας πως είναι χαρούμενοι που θα τον δουν να επιστρέφει, έστω και ως αντίπαλος, στο Λονδίνο, με τους οπαδούς της ομάδας να του δίνουν την αποθέωση που του αξίζει.
Στα αγωνιστικά, ο Βενγκέρ θα περιμένει, μέχρι την τελευταία στιγμή, τον βασικό του μέσο και κινητήριο μοχλό της ομάδας, Σεσκ Φάμπρεγκας, με τις πιθανότητες πάντως να μην είναι με το μέρος του. Από την άλλη, επιστρέφει ο Βερμάελεν, μετά την απουσία του από το παιχνίδι με την Μπέρμιγχαμ. Εκτός μάχης παραμένουν οι τραυματίες Ράμσι, Γκαλάς, Γκιμπς, Ντζουρού, και φυσικά ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι.
Από την άλλη πλευρά, η Μπαρτσελόνα προέρχεται από την νίκη με 1-0 απέναντι στην Μαγιόρκα, αποτέλεσμα που την διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας, ισόβαθμη της Ρεάλ Μαδρίτης. Μπορεί οι Καταλανοί να μην παίζουν και το καλύτερο ποδόσφαιρο, το τελευταίο διάστημα, όμως τα αποτελέσματα έρχονται, και κάτι τέτοιο θέλουν να συνεχιστεί και στο αποψινό παιχνίδι του Έμιρεϊτς. Πρωταρχικός στόχος των ισπανών, το εκτός έδρας γκολ, όπως υποστηρίζει με δηλώσεις του και ο Πέπε Γκουαρντιόλα, με τους παίκτες της Μπαρτσελόνα να έχουν ως οδηγό, τόσο τον τελικό του 2006, όταν και είχαν επικρατήσει της Άρσεναλ με 2-1, όσο και το αντίστοιχο ματς του 1999, όταν οι Καταλανοί είχαν διασύρει τους Λονδρέζους, μέσα στο Χάιμπουρι, με 4-2.

Σημαντική απουσία από πλευράς φιλοξενούμενων, αυτή του Αντρές Ινιέστα, ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι με την Μαγιόρκα, και πλέον δίνει μάχη με τον χρόνο για να προλάβει την ρεβάνς του καμπ Νου. Την θέση του Ινιέστα θα πάρει ο Σεϊντού Κεϊτά. Από εκεί και πέρα, επιστρέφει ο Τσάβι, ενώ κανονικά αναμένεται να αγωνιστεί και ο Τιερί Ανρί, το τιμώμενο πρόσωπο του αποψινού ματς, καθώς ο Γάλλος είχε περάσει 9 ευτυχισμένα χρόνια στο Λονδίνο και την Άρσεναλ, πριν πάρει την μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα. Ο ίδιος ο Ανρί, μετά την κλήρωση με την Άρσεναλ, είχε παραδεχθεί ότι δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει τους Κανονιέρηδες, με τον Γκουαρντιόλα όμως να είναι αποφασισμένος να του εμπιστευθεί την, γνώριμη γι αυτόν, θέση στα αριστερά της επίθεσης των πρωταθλητών Ευρώπης.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ελβετός Μάσιμο Μπουσάκα, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ματίας Αρνέτ και Φρανσέσκο Μπουραγκίνα.

Στο έτερο παιχνίδι της βραδιάς, η Ίντερ υποδέχεται στο Μεάτσα την Σπαρτάκ Μόσχας, με στόχο, τι άλλο, την νίκη που θα της δώσει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της Ρωσίας, και φυσικά, την πρόκριση στα ημιτελικά, για πρώτη φορά μετά το 2003. .

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι 2 ομάδες θα συγκρουστούν, καθώς Ίντερ και Σπαρτάκ Μόσχας είχαν συναντηθεί και την σαιζόν 2007-08, στην φάση των ομίλων, με την Ίντερ να επικρατεί στο αντίστοιχο ματς του Μιλάνου με 4-2.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Λούσιο και ο Τιάγκο Μότα είναι τιμωρημένοι, ενώ εκτός δράσης, λόγω τραυματισμού, παραμένει ο Σαντόν. Αντίθετα, ο Σνάιντερ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αναμένεται να δώσει κανονικά το παρών στην 11αδα. Ειδηση δεν πρέπει να αποτελεί το εκ νέου «κόψιμο» του Μάριο Μπαλοτέλι από την αποστολή, καθώς ο νεαρός επιθετικός έμεινε για 6η συνεχόμενη φορά εκτός αποστολής από αγώνα της Ίντερ, πληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ψεύτικη δικαιολογία περί πυρετού, που είχε χρησιμοποιήσει στο παιχνίδι με την Τζένοα.
Όσον αφορά την φιλοξενούμενη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πιστεύει πως, όπως τα κατάφερε θαυμάσια στην Ανδαλουσία κόντρα στην Σεβίλλη, έτσι μπορεί να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα και από την Λομβαρδία, απέναντι στην Ίντερ. Μοναδικό ερωτηματικό του προπονητή των Ρώσσων, Λεονίντ Σλάτσκι, είναι ο Γκονζάλες, η συμμετοχή του οποίου είναι αμφίβολη.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Άγγλος Χάουαρντ Ουέμπ και βοηθοί οι συμπατριώτες του, Μίακλ Μάλαρκι και Ντάρεν Καν.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου