Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ολυμπιακός – Δυναμό Μόσχας 1 - 3


Με ψηλά το κεφάλι ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε την Ευρώπη μια ανάσα από την είσοδο του στο Φάιναλ – 4 μετά την ήττα από την Δυναμό Μόσχας σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί του στο κλειστό του Ρέντη.
Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Δυναμό Μόσχας αφού γνώρισε την ήττα με 3 -1 σετ αν και η απώλεια του πρώτου σετ με 32 – 34 ήταν καθοριστική για την συνέχεια του αγώνα.
Το σετ κρίθηκε από δύο συνεχόμενους πόντους του Βολκόφ, αφού και οι δυο ομάδες για αρκετή ώρα εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία του σκορ, χωρίς καμία να μπορεί να τελειώσει τα σετ μπολ. Με την απώλεια του πρώτου σετ, άλλαξε και η ψυχολογία των παικτών του Γιάννη Καλμαζίδη με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να φτάσουν εύκολα στην κατάκτηση και του δεύτερου σετ με 17-25.
Στο 3ο σετ οι Ερυθρόλευκοι σαφώς πιο βελτιωμένοι κατάφεραν να μειώσουν σε 1 – 2 σετ με 25 – 16.
Το 4ο και τελευταίο σετ, κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα του σετ αλλά στο τέλος η Δυναμό κατάφερε να κάνει το 3 – 1 επικρατώντας με 27-29.
Η φετινή παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη θεωρείται απόλυτα ικανοποιητική τόσο για τους αντιπάλους που απέκλισε αλλά και από το Βόλεϊ που έπαιξε απέναντι σε μεγαθήρια. Στόχος πλέον για τους ερυθρόλευκους η προσήλωση στους εγχώριους τίτλους με την κατάκτηση ενός ακόμα νταμπλ.

Γιάννης Καλμαζίδης: «Δεν βρεθήκαμε σε καλή βραδιά όμως, η πρόκριση δεν κρίθηκε μόνο στο πρώτο σετ του σημερινού αγώνα αλλά και στο τέταρτο σετ στη Μόσχα. Αν δεν μεσολαβούσε ο τραυματισμός του Μίλκοβιτς μπορεί η κατάληξη να ήταν διαφορετική. Κρατάμε τις σπουδαίες εμφανίσεις που κάναμε κόντρα σε ομάδες όπως η Τρεντίνο, η Ζενίτ και η Διναμό και τις νίκες που μας οδήγησαν ως εδώ. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη συμπαράσταση και ειδικά για το χειροκρότημα όταν η πρόκριση χάθηκε. Αυτό το χειροκρότημα μας γεμίζει ευθύνες για τη συνέχεια σε πρωτάθλημα και κύπελλο».

Από την πλευρά του ο Αλεξάντερ Βολκόφ τόνισε: «Πήραμε την πρόκριση μέσα σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα. Όταν πήγα στο σερβίς, στο 32-33, προτίμησα να σερβίρω δυνατά για να χαλάσω την υποδοχή του Ολυμπιακού, και τελικά πήρα τον άσσο. Εκπληκτικός ο κόσμος του Ολυμπιακού».
Ο πρώτος σκόρερ της Δυναμό, Αμαράλ Ντάντε, είπε: «Το ματς και η πρόκριση κρίθηκαν στο πρώτο σετ, όπου φανήκαμε πιο ψύχραιμοι και αποφασιστικοί».

Τα σετ: 32-34, 17-25, 25-16, 27-29

Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Κούναρι 9, Τίσερ 2, Στεφάνου (υποδ. 62%), Καλντέιρα 7, Ανδρεάδης 8, Τζούριτς 15, Μίλκοβιτς 22.
Διναμό Μ. (Τσερέντνικ): Μάρκιν 4, Γκράνκιν 5, Σιβοζχέλεζ 2, Πολτάβσκι 10, Μπερέζκο 5, Γιάκοβλεφ 10, Ζούμπκοφ 1, Σαμοϊλένκο 4, Σερμπίνιν 4, Ντάντε 12, Βολκόφ 11.

Φώτης Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου