Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Πιλάβιος : “Όλοι έχουν ευθύνες”


Η απόφαση της Πολιτείας να κόψει την επιχορήγηση μέσω του ΟΠΑΠ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έως ότου παρθούν σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας φαίνεται πως ταρακούνησε τις ΠΑΕ της Σουπερ Λιγκ και την Ένωσης Β-Γ Εθνικής, οι οποίες εξέδωσαν την Μεγάλη Τρίτη ανακοινώσεις κατά της συγκεκριμένης απόφασης. Την ίδια ώρα επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος τόνισε πως στη Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας τον Ιούνιο θα περάσει τροποποίηση στον Πειθαρχικό κώδικα για πιο αυστηρές ποινές, ενώ ζήτησε και από την Πολιτεία να αναλάβει τις δίκες τις ευθύνες.

Σ. ΠΙΛΑΒΙΟΣ…
«Αποτελεί ειλημμένη απόφαση της ΕΠΟ για αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα το καλοκαίρι, στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει. Αυτό που οφείλει η Πολιτεία είναι να κοιτάξει δικές της ευθύνες και τη δική της δράση. Η ΕΠΟ ξέρει τι πρέπει να κάνει, έχει μιλήσει με τον κ. Μπιτσαξή για τη βία. Συζητάμε όλοι, όλοι έχουμε ευθύνη, οι ομάδες, η Πολιτεία, η ΕΠΟ. Με τους νέους κανόνες που έχουν γίνει από το καλοκαίρι έχουν γίνει σημαντικά πράγματα και το ερχόμενο καλοκαίρι, με τη θέσπιση ακόμα πιο αυστηρών ποινών, δεν θα υπάρχουν περιθώρια για τις ομάδες. Ολοι πρέπει να προσπαθήσουμε για τον κοινό στόχο που είναι η εξάλειψη της βίας. Όλοι οι φορείς πρέπει να δούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να δούμε το θέμα της βίας, που είναι σε έξαρση τον τελευταίο καιρό».

Σε ότι αφορά την ανακοίνωση της Σουπερ Λιγκ, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος κάνει λόγο για οικονομικό εκβιασμό και καλεί τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή να αναθεωρήσει τη στάση του και να συνεχίσει το διάλογο που ξεκίνησε, χωρίς να απαξιώνει τη Σούπερ Λίγκα και τις ομάδες αυτής, με πρωταρχικό στόχο την ουσία του προβλήματος, που δεν είναι άλλο από την καταπολέμηση της βίας. Από την άλλη η Ένωση Β-Γ Εθνικής στην δική της ανακοίνωση διευκρινίζει ότι ουδεμία κρατική επιχορήγηση δεν υφίσταται ως δωρεά, ενώ επιθυμεί να υπάρξει συνέχεια στο διάλογο με τους αρμόδιους φορείς, Πολιτεία, Αστυνομία, ΕΠΟ, στη βάση των προτάσεων που εχει καταθέσει, προκειμένου από κοινού να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της βίας.
Πάντως η θέση της Πολιτείας είναι ξεκάθαρη και δεν φαίνεται αν αλλάζει αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ… « Το μήνυμα προς το ποδόσφαιρο είναι να λάβει τα απαραίτητα μέτρα αλλιώς η θέση της Πολιτείας είναι σαφής, δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει ούτε ένα ευρώ για την βία».

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου