Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Η αγωνιστική δράση στην Ευρώπη


Σπουδαίες αναμετρήσεις πρόκειται να διεξαχθούν και αυτό το Σαββατοκύριακο στα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην Πρέμιερ Λιγκ ξεχωρίζει το ντέρμπι στο «Όλντ Τράφορτν» μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και Λίβερπουλ. Οι γηπεδούχοι με νίκη παραμένουν στην κορυφή του βαθμολογικού πινάκα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η Τσέλσι που βρίσκεται 2 βαθμούς πίσω με έναν αγώνα λιγότερο καραδοκεί να περάσει στην πρώτη θέση. Βέβαια και οι «κόκκινοι» θέλουν νίκη που πέρα από το γόητρο, θα τους φέρει πιο κοντά στην τέταρτη θέση και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός από το συγκεκριμένο ματς η 31η αγωνιστική της Πρεμιερ Σιπ συμπεριλαμβάνει και τις αναμετρήσεις Άστον Βίλα-Γουλβς, Έβερτον-Μπόλτον, Πόρτσμουθ-Χαλ, Στόουκ-Τότεναμ, Σάντερλαντ-Μπέρμιγχαμ, Γουΐγκαν-Μπέρνλι, Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ, Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι και Μπλάκμπερν-Τσέλσι.

Στην Ισπανία, μετά τον αποκλεισμό της Ρέαλ Μαδρίτης από το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και από το Copa Del Ray, ο στόχος που της απομένει είναι το πρωτάθλημα και για να μην απομακρυνθεί και από αυτό θα πρέπει να πάρει το Σάββατο τη νίκη κόντρα στην Σπόρτινγκ Χιχόν στο «Μπερναμπέου», για να εκμεταλλευτεί τυχών στραβοπάτημα της συγκάτοικου της στην κορυφή Μπαρτσελόνα, η όποια αντιμετωπίζει την Κυριακή την Σαραγόσα εκτός έδρας. Για την 27η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν η Αθλέτικ Μπιλμπάο φιλοξενεί την Χετάφε, η Λα Κορούνια την Βαγιαδολίδ, η Χερέθ τη Τενερίφη, η Εσπανιόλ τη Σεβίλλη, η Μάλαγα την Βιγιαρεάλ , η Μαγιόρκα την Ατλέτικο Μαδρίτης, η Οσασούνα την Σανταντέρ και η Βαλένθια την Αλμερία.

Στην Ιταλία Ίντερ, Μίλαν και Ρόμα δίνουν την δική τους μάχη για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο που είναι στην πρώτη θέση με 59 βαθμούς , δοκιμάζεται στη Σικελία κόντρα στην Παλέρμο, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ η δεύτερη Μίλαν έχοντας μόλις 4 βαθμούς διάφορα από την πρωτοπόρο Ίντερ και έναν αγώνα λιγότερο φιλοξενεί τη Νάπολι και η τρίτη Ρόμα υποδέχεται στο «Ολύμπικο» την Ουντινέζε. Στα υπόλοιπα ματς της 29ης αγωνιστικής της Serie A η Φιορεντίνα αντιμετωπίζει την Τζένοα, η Αταλάντα την Λιβόρνο, η Μπάρι τη Πάρμα, η Κάλιαρι την Λάτσιο, η Κιέβο τη Κατάνια, η Σιένα την Μπολόνια και η Σαμπντόρια την Γιουβέντους.

Το ντέρμπι μεταξύ Μαρσέιγ και Λιόν στο «Βελοντρόμ» ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής του Σαμπιονά, ενώ εξίσου σημαντικά είναι και τα ματς των δυο πρωτοπόρων του Γαλλικού πρωταθλήματος με την Μπορντό να φιλοξενεί στο «Σαμπάν Ντελμά» την Λιλ και την Μονπελίε να υποδέχεται την Βελενσιέν. Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Οσέρ αντιμετωπίζει την Λε Μαν, η Μπουλόν την Λοριάν, η
Γκρενόμπλ την Μονακό, η Νις τη Παρί Σεν Ζερμέν, η Ρεν τη Τουλούζ, η Σεντ Ετιέν τη Νανσί και η Λανς την Σοσό.

Τέλος στη Γερμανία η πρωτοπόρος Μπάγερν αναμετράται στη Φρανκφούρτη με την Άιντραχτ, ενώ η Σάλκε που απέχει δύο βαθμούς από την κορυφή, δοκιμάζεται εκτος έδρας κόντρα στο Αμβούργο. Η τρίτη Λεβερκούζεν, που βρίσκεται στο -3 από την Μπάγερν, αντιμετωπίζει στο «Σίγκναλ-Ιντούνα Παρκ» την τέταρτη Ντόρτμουντ. Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα συμπληρώνουν οι αναμετρήσεις Κολωνία-Γκλάντμπαχ, Νυρεμβέργη-Χόφενχαϊμ, Στουτγκάρδη-Ανόβερο, Βέρντερ Βρέμης-Μπόχουμ, Φράιμπουργκ-Μάιντς και Βόλφσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου