Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Προαναγγελία Τσάμπιονς Λιγκ


Γνωστά θα γίνουν απόψε τα 2 πρώτα εισιτήρια για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς απόψε διεξάγονται οι 2 από τους 8 επαναληπτικούς της φάσης των 16 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ξεκίνημα από το Αρτέμιο Φράνκι, εκεί που η Φιορεντίνα υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου. Οι βαυαροί έχουν ένα μικρό προβάδισμα, μετά το υπέρ τους 2-1 του Αλιάνζ Αρίνα, όμως οι Βιόλα, με την εμφάνιση τους στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, έδειξαν πως έχουν τα φόντα να πετάξουν εκτός συνέχειας τους Γερμανούς, καθώς, μην ξεχνάμε πως λύγισαν στο 88, με τέρμα του Κλόζε που προήλθε από θέση οφσάιντ. Το ηθικό των Ιταλών, πάντως, δεν είναι και στα ύψη, μετά την εντός έδρας ήττα από την Γιουβέντους.
Στον αγωνιστικό τομέα, θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Μούτου, λόγω της γνωστής υπόθεσης ντόπινγκ, και ο Γκόμπι, που είχε αποβληθεί στο πρώτο παιχνίδι. Εκτός μάχης παραμένει και ο τραυματίας Γκαμπερίνι.
Οι 11 που θα παρατάξει ο Τσέζαρε Πραντέλι, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, είναι οι εξής: Φρε, Ντε Σλιβέστρι, Νατάλι, Φελίπε, Κρόλντρουπ, Μοντόλιβο, Τζανέτι, Μαρκιόνι, Γιόβετιτς, Βάργκας και Τζιλαρντίνο.
Όσον αφορά την Μπάγερν, γνωρίζει πολύ καλά πως πρέπει να πιάσει απόδοση πολύ ανώτερη από αυτή του πρώτου αγώνα, αν θέλει να φύγει με το κεφάλι ψηλά από την Φλωρεντία. Και το κακό για τους Γερμανούς είναι πως δεν δείχνουν να πατάνε γερά το τελευταίο διάστημα, όπως φαίνεται από την μόλις 1 νίκη στις 3 τελευταίες αγωνιστικές της Μπουντεσλίγκα.
Ενόψει του αγώνα του Αρτέμιο Φράνκι, ο Λουίς Φαν Γκάαλ πονοκεφαλιάζει λόγω των απουσιών των Ντεμικέλις και Κοντέντο. Αντίθετα, κανονικά υπολογίζεται ο Ρομπέν, που δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι με την κολονία, έτσι ώστε να είναι έτοιμος για την μάχη της Φλορεντίας.

Οι Βαυαροί αναμένεται να κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο του Αρτέμιο Φράνκι με τους εξής 11: Μπουτ, Χαμίτ Άλτιντοπ, Φαν Μπούιτεν, Μπάντστουμπερ, Λαμ, Φαν Μπόμελ, Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν, Ριμπερί, Μιούλερ και Γκόμεζ.
Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Ισπανός Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο, ο οποίος είχε σφυρίξει και το αντίστοιχο περσινό παιχνίδι των 2 ομάδων, το οποίο είχε λήξει ισόπαλο με 1-1.
Όσον αφορά τα 42.100 εισιτήρια που κυκλοφόρησα, εξαφανίστηκαν, όπως αναμενόταν, ενώ στις κερκίδες του Αρτέμιο Φράνκι θα βρίσκονται και κοντά στους 3 χιλιάδες οπαδούς της Μπάγερν.




Στο έτερο παιχνίδι της ημέρας, η Άρσεναλ φιλοξενεί στο Έμιρεϊτς την Πόρτο, με στόχο την ανατροπή του 2-1 του Ντραγκάο.
Οι κανονιέρηδες δείχνουν πως βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση, καθώς έρχονται από 4 σερί νίκες για το πρωτάθλημα, με τον Αρσέν Βενγκέρ πάντως να υποστηρίζει πως οι παίκτες του πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ την Πόρτο, καθώς πρόκειται για ένα νεανικό συγκρότημα το οποίο θεωρεί ως μια τεράστια πρόκληση την πρόκριση στα προημιτελικά, έχοντας μάλιστα και στα υπέρ του το σκορ του πρώτου αγώνα.
Στα υπέρ των Λονδρέζων και ο παράγοντας παράδοση, καθώς η Άρσεναλ μετρά 2 εντός έδρας νίκες επί της Πόρτο, με 4-0 και 2-0.

Στα αγωνιστικά, ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα προέκυψε, για τον Αρσέν Βενγκέρ. Ο καλύτερος μέσος και κινητήριος μοχλός της ομάδας, Σεσκ Φάμπρεγκας, χτύπησε στο ματς με τη Μπέρνλι και δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί. Ο Νασρί θα κληθεί να παίξει, ως «αντί Σεσκ», ενώ θέση στη βασική ενδεκάδα θα πάρει και ο Ντιαμπί. Φυσικά, εκτός αποστολής παραμένουν οι τραυματίες Γκαλάς, Γκιμπς, Φαν Πέρσι, Μερίντα, Τζουρού, όπως και ο Ράμσι, που θα χάσει το υπόλοιπο της σαιζόν.

Για την Πόρτο, το παιχνίδι με την Άρσεναλ αποτελεί μονόδρομο, καθώς η Ευρώπη είναι πλέον ο μοναδικός φετινός στόχος των Δράκων, μετά το -11 από την Μπενφίκα και την διαφαινόμενη απώλεια του πρωταθλήματος.

Παρά τις απογοητευτικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας, στο στρατόπεδο των Δράκων του Οπόρτο επικρατεί αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα και πρόκριση απένανιτ στην Άρσεναλ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η σημαντικότερη είδηση αφορά την επιστροφή του Χουλκ, Ο δαιμόνιος επιθετικός δεν έχει αγωνιστεί, στο πρωτάθλημα, από τις 22 Δεκέμβρη, στο ντέρμπι με τη Μπενφίκα, καθώς τιμωρήθηκε με 4μηνη αποβολή από κάθε εγχώρια διοργάνωσης, λόγω καυγά του με σεκιούριτι του Ντα Λουζ. Επίσης επιστρέφει και ο Μεϊρέλες , ο οποίος πήρε ανάσες, το περασμένο Σάββατο, καθώς προέρχεται από τραυματισμό. Ξεκούραστοι είναι και οι βασικοί αμυντικοί Φουτσίλε και Ρολάντο, οι οποίοι επίσης προφυλάχθηκαν. Αντίθετα, εκτός μάχης παραμένουν οι τραυματίες Φαρίας και Φερνάντο.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου