Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας η Βέρντερ Βρέμης


Την πρόκριση της στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας εξασφάλισε η Βέρντερ Βρέμης μετά την επικράτηση της με 2-0 επί της Άουγκσμπουργκ.
Η ομάδα της Βρέμης ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, και δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 16, όμως το σουτ του Φριγκς πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.
Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Μαρίν και Φριγκς συνδυάστηκαν άψογα, σμπαραλιάζοντας την άμυνα της Άουγκσμπουργκ, με τον Μαρί να βρίσκεται απέναντι από τον αντίπαλο πορτιέρο, και με πολύ όμορφο πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα, πετυχαίνοντας έτσι το 1-0 για την Βέρντερ.
11 λεπτά αργότερα, στο 41, η Άουγκσμπουργκ έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση, με τον Ελ Ακχαουϊ να βρίσκεται στην πλάτη της άμυνας της Βέρντερ, να στέκεται όμως άτυχος, καθώς το πλασέ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, και με την έναρξη της επανάληψης, και συγκεκριμένα στο 52, έφτασαν για ακόμα μία φορά πολύ κοντά στο 1-1, όμως ο Τουρκ σπατάλησε την σπουδαία ευκαιρία της Άουγκσμπουργκ.
Τελικά, η ομάδα της Βρέμης κλείδωσε την νίκη-πρόκριση στο 84, όταν ο Φριγκς έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Άουγκσμπουργκ, τροφοδότησε τον Αλμέιδα, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 2-0.
Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι πέταξαν λευκή πετσέτα, με την Βέρντερ να φτάνει αρκετές φορές κοντά σε ένα τρίτο τέρμα. Η μία από αυτές έλαβε μέρος στο 90, με τον Μαρίν να πιάνει το σουτ, τον Γιενς όμως να μπλοκάρει την μπάλα.
1 λεπτό αργότερα, στο 91, και πάλι η Βέρντερ βρέθηκε κοντά στο 3-0, με τον Πιζάρο να κάνει την σέντρα, τον Αλμέιδα να πιάνει την πρώτη κεφαλιά, τον Μπορόφσκι την δεύτερη, την μπάλα όμως να περνά άουτ.
Τίποτα δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά. Έτσι, το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Βέρντερ νικήτρια με 2-0, με την ομάδα της Βρέμης να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου