Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΙΤΑΛΙΑ


Φωτιά έχει πάρει η κορυφή του Καμπιονάτο, μετά την νίκη της Ρόμα επί της Ίντερ, και το νέο στραβοπάτημα της Μίλαν, απέναντι στην Λάτσιο.
Οι τζιαλορόσι, μπήκαν αποφασισμένοι στο μεγάλο ντέρμπι του Ολίμπικο, και άνοιξαν το σκορ με την συμπλήρωση 17 λεπτών αγώνα, όταν μετά από την αρχική κεφαλιά του Μπουρντίσο, ο Ντε Ρόσι από κοντά σημείωσε το 1-0, βάζοντας την Ρόμα στην θέση του οδηγού.
Στο 18 η Ίντερ προσπάθησε να απαντήσει από στημένη φάση, το δυνατό κτύπημα φάουλ του Σνάιντερ, όμως, δεν βρήκε στόχο.
20 λεπτά αργότερα, στο 38, ήταν η σειρά της Ρόμα να απειλήσει, με τον Βούτσινιτς να πιάνει τον κερανύ, αναγκάζοντας τον Σέζαρ να πετάξει την μπάλα σε κόρνερ.
42ο λεπτό και η Ίντερ αγγίζει το 1-1. Ήταν η εκτέλεση κόρνερ του Σνάιντερ και η κεφαλιά του Σάμουελ, με την μπάλα όμως να σταματά στο δοκάρι της Ρόμα.
Η Ίντερ είχε ακόμα ένα ραντεβού με την ατυχία στο 49, όταν ο Μιλίτο έπιασε το δυνατό σουτ, όμως και πάλι τα δοκάρια σταμάτησαν τις επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων.
55ο λεπτό και η Ρόμα χάνει σπουδαία ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της, με τον Τόνι, η κεφαλιά του Ιταλού όμως περνά άουτ.
Έτσι φτάσαμε στο 66ο λεπτό, χρονικό σημείο στο οποίο η Ίντερ ισοφαρίζει το παιχνίδι, με τον Σνάιντερ να κάνει το γύρισμα, και τον Μιλίτο να πετάγεται πρώτος στην πορεία της μπάλας, πετυχαίνοντας έτσι το 1-1, με τους γηπεδούχους όμως να διαμαρτύρονται δίκαια, καθώς η φάση ξεκίνησε από εμφανέστατο οφσάιντ, το οποίο όμως και δεν καταλογίστηκε ποτέ.
Παρά την αδικία εις βάρος της Ρόμα όμως, οι τζιαλορόσι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα, και απάντησαν στο 73, με τον Λούκα Τόνι, με ένα εξαιρετικό σουτ, να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα, βάζοντας φωτιά στις κερκίδες του Ολίμπικο. Ρόμα – Ίντερ 2-1, με τους πρωτευουσιάνους να φτάνουν έτσι στους 62 πόντους, 1 λιγότερο από την πρωτοπόρο Ίντερ, και 2 περισσότερους από την Μίλαν, η οποία για ακόμα μία αγωνιστική αυτοκτονούσε, παραχωρώντας ισοπαλία με σκορ 1-1 στην Λάτσιο.
Και όμως, το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους ροσονέρι, καθώς στο 18 ο Φλαμινί κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μποριέλο, που δεν λάθεψε, σημάδεψε σωστά, πετυχαίνοντας από νωρίς το 1-0.
Αντί όμως το τέρμα αυτό να λύσει τα πόδια των γηπεδούχων, συνέβη το αντίθετο, με την Λάτσιο να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, και στο 25 να φτάνει κοντά στο 1-1, όταν μετά από σέντρα του Λιστάινερ, ο Μάουρι έπιασε το μονοκόμματο σουτ, με τον Ντίντα όμως να αποκρούει την μπάλα.
7 λεπτά αργότερα όμως, στο 32, η κατάληξη της φάσης ήταν διαφορετική. Ήταν η σέντρα του Λεντέσμα, και μετά απο κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Λιστάινερ, που με πλασέ, νίκησε τον Ντίντα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Οι Μιλανέζοι πάντως είχαν την ευκαιρία να πάρουν την νίκη στο 54, με τον Αντονίνι να κάνει την όμορφη ατομική προσπάθεια και το σουτ, την μπάλα όμως να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι της Λάτσιο, με το σκορ να παραμένει, έτσι, στο 1-1.
Τέλος, επιστροφή στις νίκες για την Γιουβέντους, που επιβλήθηκε της Αταλάντα με 2-1.
24ο λεπτό και οι φιλοξενούμενοι καρδιοκτυπούν το Κομουνάλε, όταν ο Τιριμπόκι βρέθηκε απέναντι από τον Μάνινγκερ, τον πορτιέρο της Γιουβέντους όμως να σώζει την ομάδα του.
30ο λεπτό, και για ακόμα ένα παιχνίδι, ο αρχηγός της Γιούβε, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, αφήνει το στίγμα του ,με τον Πιντουρίκιο, με ένα εξαιρετικό κτύπημα φάουλ, να πετυχαίνει το 1-0.
Η χαρά των γηπεδούχων όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 45 ο Αμορούζο βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Γιουβέντους, και με πλασέ, ισοφάρισε σε 1-1.
Τελικά, το τρίποντο της νίκης στην Βέκια Σινιόρα, χάρισε ο Μέλο στο 82, με τον Βραζιλιάνο να νικά στον αέρα την άμυνα της Αταλάντα, και με κεφαλιά να πετυχαίνει το τελικό 2-1, σκορ που φέρνει την Μεγάλη Κυρία στους 48 πόντους και την 5η θέση, όσους έχουν και οι Νάπολι, Σαμπντόρια, 3 πίσω από την χρυσή 4η θέση που διατηρεί η Παλέρμο.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε:
Παλέρμο – Μπολόνια 3-1
Κιέβο – Πάρμα 0-0
ΦΙορεντίνα – Ουντινέζε 4-1
Λιβόρνο – Μπάρι 1-1
Νάπολι – Κατάνια 1-0
Σαμπντόρια – Κάλιαρι 1-1
Σιένα – Τζένοα 0-0

Γιάννης Γιαννουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου