Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Πόλεμος στο ΟΑΚΑ


Το πολεμικό κλίμα που συνάντησε η αποστολή του Ολυμπιακού κατά την άφιξη της στο ΟΑΚΑ αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν είχε προηγούμενο. Το σκηνικό της ντροπής ξεκίνησε πριν από το παιχνίδι, όπου στον φυλασσόμενο χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου και υπό το βλέμμα αρκετών αστυνομικών, περίπου 300 οπαδοί του Παναθηναϊκού επιτέθηκαν στην ερυθρόλευκη αποστολή με ότι έβρισκαν μπροστά τους ή με ότι πολεμοφόδια είχαν φέρει μαζί τους, τα οποία κατάφεραν να περάσουν παρά τον υποτιθέμενο έλεγχο, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το πούλμαν του Ολυμπιακού, από φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από πιστόλι και να ακινητοποιηθεί, ενώ λίγο έλειψε να εγκλωβιστούν οι παίκτες του Μπάντοβιτς μέσα στο πούλμαν με την φωτιά που πήρε η μηχανή, καθώς αν δεν προλάβαινε ο οδηγός να την σβήσει οι πόρτες δεν θα άνοιγαν.
Το πολεμικό σκηνικό που είχε στηθεί εις βάρος του Ολυμπιακού κράτησε αρκετά λεπτά, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να μην μπορούν να σταματήσουν τους ανεξέλεγκτους οπαδούς του Παναθηναϊκού που βρίσκονταν έξω από τις θύρες 29-31. Τελικά οι επιθέσεις τερματίστηκαν όταν η αποστολή των ερυθρόλευκων μπήκε στα αποδυτήρια, με τους Πειραιώτες να έχουν πολλά παράπονα από το ανύπαρκτο σχέδιο της αστυνομίας, αφού οι διμοιρίες των ΜΑΤ ήταν αλλού για αλλού και ο υπεύθυνος της αστυνομίας απέτυχε να εφαρμόσει τα μέτρα ασφαλείας που είχαν συμφωνηθεί στις συσκέψεις. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» θα ζητήσουν την επέμβαση του Εισαγγελέα προκειμένου να γίνει έρευνα για τα ελλιπέστατα μέτρα ασφαλείας και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους ήταν επιφορτισμένοι με την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Παράλληλα υπήρξε καταγγελία από τον Ολυμπιακό πως ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Κούλης Δουρέκας δέχτηκε σιδεριά στην κοιλιά και πως ο φροντιστής της ομάδας χτυπήθηκε από σιδερένιο λουκέτο στο κεφάλι.
Το κλίμα τρομοκρατίας συνεχίστηκε και εντός αγωνιστικού χώρου με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να εκτοξεύουν κάθε λογής αντικείμενα προς του παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ έριξαν αρκετές φωτοβολίδες και βεγγαλικά, ένα εκ των οποίων τραυμάτισε σοβαρά μια γυναίκα που είχε επιφορτιστεί με την ασφάλεια του γηπέδου στο ταρτάν του ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα λίγο πριν την επίτευξη του γκολ του Ντάρμπισιρ η άτυχη γυναίκα προσπάθησε να απομακρύνει ένα βεγγαλικό που είχε πέσει στο ταρτάν, το οποίο όμως εξερράγει με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να χάσει δύο δάχτυλα του χεριού της. Αυτό ήταν και το πιο σοβαρό περιστατικό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας από καπνογόνα, βεγγαλικά και κροτίδες τραυματίστηκαν ακόμα 24 άτομα, ωστόσο έγιναν μόνο δυο συλλήψεις.
Μετά τα όσα έγιναν μέσα και έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα γλιτώσει την τιμωρία της έδρας.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου