Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Πάμε για το 2-0


Έχοντας σε εκπληκτική βραδιά τον Λίνας Κλέιζα, και άξιο συμπαραστάτη τον «σεληνιασμένο » στο δεύτερο ημίχρονο Τεοντόσιτς, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την νίκη με αντίπαλο την αξιόμαχη Πρόκομ με 83 – 79,και να κάνει έτσι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για πρόκριση στο φάιναλ φόρ, το οποίο διεξάγεται φέτος στο Παρίσι. Ο Μίλος Τεόντοσιτς σημείωσε 21 πόντους στον πρώτο προημιτελικό με την Πρόκομ, έναν λιγότερο από τους 22 που είχε βάλει στην Κροατία, στο παιχνίδι με την Τσιμπόνα. Μόνο που αυτή την φορά τους πέτυχε όλους στο δεύτερο εικοσάλεπτο .Ο Σέρβος γκαρντ μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Wind για το 1-0 επί των Πολωνών έδωσε το σύνθημα για το 2-0 στο αυριανό παιχνίδι.

Το περίμενες πως η νίκη θα ερχόταν τόσο δύσκολα;

Ξέραμε πως αν υποτιμήσουμε τον αντίπαλο, θα βρεθούμε προ εκπλήξεως. Το συζητούσαμε και πριν από το παιχνίδι και γνωρίζαμε ότι πρέπει να είμαστε δυνατοί από την αρχή. Όμως βρεθήκαμε ξαφνικά πίσω στο σκορ και η Πρόκομ πήρε θάρρος. Σε τέτοια παιχνίδι, το ξεκίνημα παίζει σημαντικό ρόλο. Εμείς είμαστε το φαβορί, έχουμε το πλεονέκτημα έδρας και όλοι έχουν την απαίτηση να προκριθούμε με 3-0. Η Πρόκομ δεν έχει τίποτα να χάσει, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Χαίρεται τη συμμετοχή της και προσπαθεί για το καλύτερο. Είναι και μια πολύ καλή ομάδα που μόνο τυχαία δεν έφτασε ως εδώ και από τη στιγμή που άρχισε καλά το ματς, κατάφερε να διατηρήσει το ρυθμό που ήθελε.

Χρόνος για ξεκούραση δεν υπάρχει. Την Πέμπτη είναι ο δεύτερος προημιτελικός. Τι ομοιότητες και τι διαφορές θα έχει σε σχέση με το πρώτο ματς;

Στο δεύτερο παιχνίδι η Πρόκομ δεν θα μπορεί να μας αιφνιδιάσει. Είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι και δεν υπάρχει περίπτωση να χαλαρώσουμε καθόλου. Θα είμαστε πιο επιθετικοί στην άμυνα από την αρχή και θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε εμείς το ρυθμό μας. Πρέπει να κυριαρχήσουμε από το τζάμπολ, δίχως να τους αφήσουμε περιθώρια να πιστέψουν πως μπορούν να μας κερδίσουν. Δεν πρέπει να τους δώσουμε δικαίωμα στην ελπίδα. Πρέπει να κάνουμε το 2-0 και να φτάσουμε μία νίκη μακριά από το Παρίσι.

Μπορείτε να “σκουπίσετε” την Πρόκομ;

Όποιος είδε τον πρώτο αγώνα, θα κατάλαβε πως δεν έχουμε να κάνουμε με έναν εύκολο αντίπαλο. Στο μπάσκετ δεν μπορείς να φτάσεις ως τους “8” μόνο με την τύχη. Η Πρόκομ είναι καλή ομάδα, με πολλούς Αμερικανούς, σωστή τακτική. Ξέρει να δημιουργεί προβλήματα. Κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Στόχος τώρα είναι το 2-0, όχι το 3-0. Αν κερδίσουμε και το δεύτερο παιχνίδι, θα βάλουμε και τον επόμενο στόχο. Δεν είναι, όμως, εύκολη σειρά.

Κάτι επί προσωπικού... Σου αρέσουν τα δύσκολα; Πέτυχες 21 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και είσαι ένας από τους υπεύθυνους της αλλαγής σκηνικού;

Σκοπός μου είναι να κάνω ότι χρειάζεται η ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμουν άστοχος και δεν βοήθησα όσο έπρεπε στο σκοράρισμα. Προσπάθησα να βοηθήσω αλλιώς. Στο δεύτερο έβαλα κάποια σουτ στην αρχή, στη συνέχεια μπήκαν και τα τρίποντα. Δεν με νοιάζει να βάζω πόντους ή να κάνω ρεκόρ, αυτό που μετράει είναι η νίκη. Αν δεν κερδίζει ο Ολυμπιακός, ότι κι αν κάνω εγώ, θα ξεχαστεί μονομιάς.



Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου