Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Τα "πράσινα" σφυρίγματα του Δαλούκα στο ντέρμπι


Καλή έκρινε την διαιτησία του Δαλούκα στο ντέρμπι αιωνίων στο ΟΑΚΑ ο παρατηρητής Σίπκας παρά το γεγονός ότι ο Θεσσαλός ρέφερι σε αρκετές περιπτώσεις του αγώνα φαινόταν να είναι εκτός τόπου και χρόνου, σφυρίζοντας ανάποδα φάουλ, αποφεύγοντας να δείξει κίτρινη κάρτα σε παίκτες του Παναθηναϊκού με την ιδία ευκολία που έδειχνε σε αυτούς του Ολυμπιακού, ενώ δεν ήταν λίγες και οι φόρες που έσπρωχνε τους πράσινους χωρίς λόγο και αιτία στην περιοχή των ερυθρόλευκων, ωστόσο συμφώνα με τον παρατηρητή επειδή δεν του παρουσιάστηκε η δύσκολη φάση, ο Δαλούκας γλίτωσε τα χειρότερα.
Η πρώτη αμφισβητούμενη φάση του αγώνα έγινε στο 4ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Τοροσίδη ο Καντέ έδιωξε την μπάλα η οποία χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Κατσουράνη που στη συνέχεια ο μέσος των πρασίνων το μάζεψε και η μπάλα απομακρύνθηκε από την περιοχή του Παναθηναϊκού. Σε αυτή τη φάση οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρηθήκαν για πέναλτι, όμως ο Δαλούκας το είδε ακούσιο και έδωσε συνέχεια στο ματς.
Στο 18΄ ο Δαλούκας έδειξε την πρώτη κίτρινη κάρτα του αγώνα και αυτή στον Ντάτολο για φάουλ στον Σεϊταρίδη, όμως όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το ριπλέι ο Αργεντινός δεν έχει ακουμπήσει τον μπακ των πρασίνων που πέφτει χωρίς λόγο.
Στο 22΄ ο Λούα Λούα φεύγει στην αντεπίθεση γίνετε αρχικά φάουλ στον Γιάννη Παπαδόπουλο, όμως ο Δαλούκας αφήνει πλεονέκτημα, καθώς η μπάλα παραμένει στον Αφρικανό επιθετικό του Ολυμπιακού, ο οποίος κόβεται αντικανονικά από τον Κατσουράνη και αντί ο Θεσσαλός διαιτητής να δείξει κίτρινη στον μέσο των πρασίνων, γυρίζει την φάση πίσω και δίνει το φάουλ στον Παπαδόπουλο.
Στο 26΄ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα κόψει τον Σαλπιγγίδη πριν αυτός μπει στην περιοχή και ο Δαλούκας θα δώσει φάουλ και κίτρινη κάρτα στον αμυντικό των ερυθρόλευκων, με τους γηπεδούχους να ζητούν κάτι περισσότερο, όμως η απόφαση του Θεσσαλού είναι σωστή διότι ο Σαλπιγγίδης είναι μακριά από το τέρμα, οπότε δεν υπάρχει προφανής θέση για γκολ, ενώ δίπλα του βρίσκονται οι Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο.
Στο 28΄ στο κέντρο του γηπέδου γίνεται φάουλ από πίσω στον Μήτρογλου από τον Καντέ, ο Δαλούκας δεν το δίνει, η μπάλα φτάνει στον Καραγκούνη, ο οποίος κάνει την σέντρα και ο Σαλπιγγίδης με σουτ στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.
Στο 30΄ο Σισέ κάνει φάουλ στον Αβραάμ Παπαδόπουλο, όμως ο Δαλούκας δεν το βλέπει, η φάση συνεχίζεται και ο Θεσσαλός δείχνει κίτρινη κάρτα στον Τοροσίδη που διαμαρτύρεται.
Στο 31΄ ο Μαρέσκα ανατρέπει τον Καραγκούνη, ο οποίος πέφτοντας τον κλοτσάει δυο φορές, ο Ιταλός εκνευρίζεται και του ζητάει τον λόγο, με τον Καραγκούνη να είναι εκτός εαυτού και να επιτίθεται στον Αβραάμ Παπαδόπουλο τραβώντας του τα μαλλιά, όμως ο Δαλούκας αντί να δείξει κόκκινη στον μέσο του Παναθηναϊκού του δείχνει κίτρινη, όπως επίσης και στον Μαρέσκα αλλά και τον Λέτο για διαμαρτυρία. Βέβαια η απορία μας είναι ως πότε οι διαιτητές θα ανέχονται τις κραυγές διαμαρτυρίες του πάντα αδικημένου Καραγκούνη, του μοναδικού ποδοσφαιριστή που διαμαρτύρεται πριν καν πέσει.
Στο 41΄ κίτρινη έπρεπε να δει και ο Σισέ που κλοτσάει από πίσω τον Νικοπολίδη, όμως ο Δαλούκας δίνει μόνο φάουλ.
Στο 54 ο Σισέ κάνει λάθος πασά στον Σαλπιγγίδη και ο Ραούλ Μπράβο κόβει την μπάλα, όμως ο Δαλούκας βλέπει φάουλ και επιστρέφει την μπάλα στους πράσινους, ένα λεπτό αργότερα ο Θεσσαλός βλέπει ξανά φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού στην εντυπωσιακή βουτιά του Καραγκούνη, με τον Στολτίδη να μην πιστεύει στα μάτια του πως ο μέσος των πρασίνων βρέθηκε στο έδαφος χωρίς να τον ακουμπήσει.
Στο 68 ο Ντάμπισιρ θα κάνει το 0-1, όμως ο τρόπος που θα πανηγυρίσει το γκολ ο Άγγλος φαίνεται πως πείραξε τον Δαλούκα που του έδειξε χωρίς λόγο κίτρινη κάρτα.
Στο 69΄ ο Ζιλμπέρτο Σίλβα βρίσκει τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος τροφοδοτεί τον Σισέ που είναι σε θέση οφσάιντ, όμως ο βοηθός Δάλλας δεν σηκώνει τη σημαία του και ο Γάλλος σουτάρει στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Το ίδιο έγινε και στο 86΄, όταν ο Νίνης εκτέλεσε το φάουλ και ο Σίλβα με το κεφάλι βρήκε τον Σαλπιγγίδη, που ήταν σε θέση οφσάιντ, κάτι που δεν το είδε πάλι ο Δάλλας, όμως η κεφαλιά του Μακεδόνα επιθετικού των πρασίνων κατέληξε άουτ.
Στο 88΄ο Ραούλ Μπράβο κόβει καθαρά την μπάλα προ του Σαλπιγγίδη, με τον Θεσσαλό ρέφερι να σφυρίζει φάουλ και στήνει τον Παναθηναϊκό ακόμα μια φορά έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού.
Στο 92΄ ο Μήτρογλου τσιμπάει την μπάλα και περνάει τον Καντέ που παρά το γεγονός ότι σκύβει να διώξει με το κεφάλι τελικά δεν τα καταφέρνει, όμως ο Δαλούκας σταματάει τον επιθετικό του Ολυμπιακού πριν βγει απέναντι στον Τζόρβα, δίνοντας φάουλ πραγματική εφεύρεση.
Αυτές ήταν οι φάσεις που ο Δαλούκας προφανώς δεν είδε όπως άλλωστε και ο παρατηρητής που του έβαλε καλό βαθμό, κάτι που είχε συμβεί και στα ματς Ηρακλής-Ολυμπιακός 1-0 και ΠΑΣ Γιάννενα-Ολυμπιακός 2-2 τα οποία είχε διευθύνει, σύμφωνα πάντα με τους παρατηρητές, άψογα ο Θεσσαλός ρέφερι.


Μιχάλης Μουσελίμης

2 σχόλια:

  1. Φίλε, μακριά τα παιδιά σου από τα τρία Π. Μη γίνει Πούστης, Προδότης και Παναθηναϊκός. Το 2ο εμπερικλείει και το πρώτο, ενώ το τρίτο εμπερικλείει και τα δύο προηγούμενα. Μακριά.

    Derbyshire...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εσυ που εκανες το σχολιο καρκινο στο σοι σου μουναρα
    επισης ομαδικο φοφο και ταφη σε καθε εργαζομενο του Κοκκαλη
    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή