Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ο Μπιτσαξής στο Δ.Σ της ΕΠΟ


Δεν θα ανακοινωθούν τα ύποπτα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στους φακέλους της ΟΥΕΦΑ που έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία του Άρειου Πάγου προς διερεύνηση, όπως αποφασίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, στο όποιο το παρών έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού. Ο κ. Πάνος Μπιτσαξής που αποδέχτηκε την πρόσκληση του Σοφοκλή Πιλάβιου και την Πέμπτη το πρωί παραβρέθηκε στο ΔΣ της ομοσπονδίας ανακοίνωσε πως επανέρχεται η επιχορήγηση της ΕΠΟ και η χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών σωματείων, ενώ ζήτησε από τον κ. Πιλάβιο να τροποποιηθεί ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ προκειμένου να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές για τις ομάδες.

Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ… «Με χαρά άκουσα μία σημαντική εξαγγελία από την ΕΠΟ. Πρόκειται για την αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου προς την κατεύθυνση της αντικειμενικής ευθύνης των ομάδων για επεισόδια ευρείας κλίμακας. Όσον αφορά τους φακέλους της ΟΥΕΦΑ με τα ύποπτα ματς επιμένω ότι πρέπει να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας, αν όμως συνεχιστούν οι διαρροές, η ΓΓΑ θα καλέσει τις εμπλεκόμενες ομάδες, θα θέσει τους φακέλους των παιχνιδιών στην διάθεσή τους και θα εναπόκειται σε εκείνη στο τι θα πράξουν».

Σ. ΠΙΛΑΒΙΟΣ… «Είναι σημαντικό ότι επανέρχεται εκτός από την επιχορήγηση την δική μας και η χρηματοδότηση των σωματείων και ευχαριστώ πάρα πολύ τον ΓΓΑ γι’ αυτό. Ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ θα αυστηροποιηθεί για τα ευρείας κλίμακας επεισόδια. Αύριο το πρωί έχω κληθεί και θα πάω να καταθέσω στον πταισματοδίκη που διενεργεί την προανάκριση. Πιστεύω ότι πρέπει να κληθούν και οι εκπρόσωποι της ΟΥΕΦΑ. Το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει και δεν μπορούμε να διασύρουμε κανέναν άνθρωπο έτσι».

Ν. ΠΑΤΕΡΑΣ… «Δεν βοηθάει σε τίποτα το να ανακοινωθούν τα ματς. Είναι απλές ενδείξεις. Δεν υπάρχουν αποδείξεις, άρα είναι λάθος να διασύρονται ομάδες. Ίσως θα μπορούσε να γίνει αυτό όταν θα τελειώσουν τα πρωταθλήματα».

Την αισιοδοξία του πως ο Παναθηναϊκός θα τα καταφέρει στη ρεβάνς με την Σταντάρ Λιέγης για τους 16 του Europaleague, εξέφρασε στο περιθώριο του ΔΣ της ΕΠΟ ο Νικόλαος Πατέρας. «Πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ευελπιστώ ότι θα τα καταφέρουμε».

Σε ότι αφορά το ντέρμπι αιωνίων ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού και της Σουπερ Λιγκ τόνισε… «Θα είναι ένα ωραίο ντέρμπι και πάμε για να κερδίσουμε. Θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το παιχνίδι».


Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου