Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ένας γνώριμος στο "Σαμπάν Νταλμά"


Ο Ολεγκάριο Μπενκερένσα σφυρίζει το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπορντό στο «Σαμπάν Νταλμά» για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο 41χρονος Πορτογάλος ρέφερι, ασφαλιστής στο επάγγελμα, είναι γνωστός στους ερυθρόλευκους, καθώς έχει διευθύνει αναμέτρηση τους άλλες δυο φόρες. Πρώτη φορά που ο Μπεγκερένσα διαιτήτευσε αγώνα του Ολυμπιακού ήταν πριν από τρία χρόνια στην φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο 1-1 κόντρα στη Ρόμα στο «Ολύμπικο», με τα τέρματα να τα έχουν σημειώσει οι Σέζαρ στο 19΄ και Τοτι στο 66΄. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι Ιταλοί είχαν κερδίσει και πέναλτι στο 32΄ σε ανατροπή του Ταντέι από τον Σέζαρ, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Τότι με τον Νικοπολίδη να το αποκρούει. Οι γηπεδούχοι είχαν ζητήσει από τον Πορτογάλο και άλλο πέναλτι σε χέρι του Ζεβλάκοφ, όμως ο Μπενκερένσα είχε διατάξει να συνεχιστεί το παιχνίδι κρίνοντας ότι είναι ακούσιο. Την ίδια χρονιά και για την ίδια διοργάνωση ο Πορτογάλος είχε σφυρίξει και αγώνα της Μπορντό, με τους Γάλλους να χάνουν στην έδρα τους με 1-0 από την Αϊτχόφεν. Ο Μπενκερένσα σφύριξε τον Ολυμπιακό ξανά μετά από δυο χρόνια στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στην ήττα του με 3-0 από την Ανόρθωση στην Κύπρο, με τον Πορτογάλο ρέφερι να δίνει πέναλτι στο 77΄ σε ανατροπή του Γκαλέτι από τον Μπεκιάι, που όμως αστόχησε να το κάνει γκολ ο Μήτρογλου.

Βέβαια ο Ολυμπιακός δεν είναι η μοναδική ελληνική ομάδα παιχνίδι της οποίας έχει σφυρίξει ο Μπενκερένσα, καθώς ήταν διαιτητής και στο Ουντινέζε-Παναθηναϊκός 3-0, που είχε διεξαχθεί τη σεζόν 2005-06 στο πλαίσιο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης ο Πορτογάλος έχει διευθύνει και παιχνίδια της Εθνικής, για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010 το Ελλάδα-Ισραήλ 2-1 και για τα μπαράζ της ίδιας διοργάνωσης το Ουκρανία-Ελλάδα 0-1.

Ο Μπεκερένσα, ο οποίος είναι μέσα στους διαιτητές που το καλοκαίρι στη Νότιο Αφρική θα διευθύνουν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, φέτος έχει σφυρίξει για την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ τα ματς Γιουβέντους-Μακάμπι Χάιφα 1-0, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ΤΣΣΚΑ 3-3 και Φιορεντίνα-Λιόν 1-0 και για τους 16 το Μίλαν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου