Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Έκριναν αποτελέσματα με τα λάθη τους


Σημαντικά λάθη είχαμε από τους διαιτητές την 26η αγωνιστική και μάλιστα σε παιχνίδια που κρινόταν ο τίτλος αλλά και η παραμονή. Ο Αστέρας Τρίπολης, η Ξανθή και ο ΠΑΟΚ ήταν οι ομάδες που δικαιολογημένα διαμαρτυρηθήκαν για τα σφυρίγματα των ρέφερι, όμως όπως φαίνεται κανείς πλέον δεν δίνει σημασία.

Στο παιχνίδι της Τρίπολης ο Τριτσώνης δεν άφησε τους γηπεδούχους να πάρουν αυτό που άξιζαν, καθώς στο 35΄ και ενώ το ματς ήταν στο 0-0 δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Αστέρα, όταν ο Τζόρβας ανέτρεψε τον Καρέρα, όμως ο Αθηναίος ρέφερι έκλεισε τα ματιά στην καθαρή παράβαση του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού που με το χέρι του βρίσκει το πόδι του παίκτη του Αστέρα, ο οποίος έχει τσιμπήσει την μπάλα. Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι οι τηλεκριτικοί που στο ματς Πανιώνιος-Παναθηναϊκός είχαν συμφωνήσει πως η ανατροπή του Νίνη από τον Κοντοές ήταν πέναλτι, γιατί όπως είχαν πει τότε υπήρχε επαφή, τώρα στο παιχνίδι του Αστέρα με τον Παναθηναϊκό είπαν πως δεν ήταν παρά το γεγονός ότι φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Τζορβας ανατρέπει τον Καρέρας. Ο Αθηναίος ρέφερι όμως δεν έκανε μόνο αυτό το λάθος που αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά αντιμετώπισε πρόβλημα και στον πειθαρχικό έλεγχο, αφού θα μπορούσε να είχε αποβάλει από νωρίς τον Φυτανίδη που στο 32΄ χτύπησε με τον αγκώνα του τον Λέτο, ενώ θα έπρεπε να αποβάλει και τον Νίνη στο φινάλε για το μαρκάρισμα του στον Μπαρτολίνι, ο οποίος επίσης θα έπρεπε να δει κόκκινη γιατί ανταπέδωσε. Μια κίτρινη κάρτα έπρεπε και δει και ο Καραγκούνης για το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του στον Έντερ.

Καλή έκρινε την διαιτησία του Ντάκου και των βοηθών του στο ματς Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννενα ο παρατηρητής Γιάννης Σπυρόπουλος. Στο 20' σωστά σηκώθηκε η σημαία του Γκάγκα και ακυρώθηκε το τέρμα του Ντάρμπισιρ , καθώς στην πάσα του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο Άγγλος επιθετικός των ερυθρόλευκων είναι σε θέση οφσάιντ. Σωστή ήταν και η υπόδειξη του Γεωργαράκου στο 65, αφού ο Τοροσίδης ήταν σε θέση οφσάιντ όταν πήρε την μπάλα για να κάνει την σέντρα και ο Ντάρμπισιρ να πετύχει γκολ, το οποίο βέβαια δεν μέτρησε. Στο 91΄ η απόφαση του Ντάκου να δείξει κίτρινη στο φάουλ που έκανε ο Νικοπολίδης στον Μπακαγιόκο ήταν σωστή, διότι είχαν επιστρέψει οι αμυντικοί του Ολυμπιακού και ο επιθετικός των Ιωαννίνων δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ θεώρησε πως μερίδιο ευθύνης για την ήττα του από τον Άρη είχε και ο Ηλίας Σπάθας. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για την διαιτησία του Πειραιώτη κυρίως για κάρτες που έδειξε στους παίκτες του και όχι σε αυτούς των γηπεδούχων, όπως στους Νασούτι και Ναφτί για φάουλ που έκαναν σε Μουσλίμοβιτς και Γκαρσία αντίστοιχα, αλλά και για την μη αποβολή του Κάμπορα με δεύτερη κίτρινη σε επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Σνάουτσνερ. Επίσης θεωρούν πως ήταν λάθος η απόφαση του Σπάθα να αποβάλει στο 78΄ τον Σνάουτσνερ για φάουλ που έκανε στον Κάλβο, ενώ θεωρούν υπερβολική και την δεύτερη κίτρινη που πήρε στο 80 ο Βιειρίνια για την ανατροπή από πίσω στον Καμπορα. Σε ότι αφόρα τον καταλογισμό πέναλτι στην ανατροπή του Κόκε από τον Κοντρέρας στο 19΄ η απόφαση του Σπάθα ήταν σωστή.

Αρκετά παράπονα υπήρξαν από την Ξανθή για την διαιτησία του Τσινιάρη και τις υποδείξεις του βοηθού του Βασιλειάδη στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Η ακριτική ΠΑΕ έβγαλε μάλιστα και ανακοίνωση κατά του Πρόεδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου. Αφορμή σε αυτό στάθηκε η υπόδειξη του διεθνή βοηθού στο 20ο λεπτό να σηκώσει την σημαία του στον Μπούνγκα, και να ακυρώσει λανθασμένα το τέρμα κάτι που όπως όλα δείχνουν θα κοστίσει στον Βασιλειάδη την παραπομπή του. Η Ξάνθη επίσης διαμαρτύρεται για το γκολ της ισοφάρισης του Λεβαδειακού, όμως στα ριπλέι δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν όντως ο Αγκάλι που με το κεφάλι τροφοδοτεί τον Μπάρκογλου είναι σε θέση οφσάιντ, αλλά και για την αποβολή του Πόι στο 62΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στην προσπάθεια που έκανε για τάκλιν στον Γκονζάλες και βρήκε την μπάλα με το χέρι, με τον Αργεντινό να έχει δει την πρώτη στο 55΄ για θέατρο.

Ικανοποιημένος από την διαιτησία του Χαραλαμπιδη στο ματς Ατρόμητος-Ηρακλής έμεινε ο παρατηρητής Κουκούλας, όπως επίσης και για τον βοηθό Μπιτσίδη, ο οποίος σωστά υπέδειξε οφσάιντ τον Μιλάνο και δεν μέτρησε το γκολ του.

Στο ΟΑΚΑ ο Σιδηρόπουλος δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στον αγώνα της ΑΕΚ με την Καβάλα και σωστά καταλόγισε την εσχάτη των ποινών στην ανατροπή του Καφέ, ενώ στο Αλκαζάρ ο Δούρος έκρινε καλή την διαιτησία του Παπασταμάτη στο Λάρισα-Εργοτέλης , όπως επίσης και ο παρατηρητής Χατζής έκρινε καλή την διαιτησία του Γιαννόπουλου στο Πανθρακικός-Πανιώνιος.


Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου