Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Την Μ. Τρίτη απολογείται ο ΠΑΟ για τα έκτροπα στο ντέρμπι


Σε απολογία από την Πειθαρχική επιτροπή της Σουπερ Λιγκ κλήθηκαν για την Μεγάλη Τρίτη οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Καβαλά, Ξάνθη, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννενα για την συμπεριφορά των φιλάθλων τους στα ματς της 27ης αγωνιστικής, όπως επίσης και ο Ολυμπιακός για την συμπεριφορά του Αλέκου Ράντου στο ντέρμπι αιωνίων.
Σε ότι αφορά την κλήση του Παναθηναϊκού για τα έκτροπα των οπαδών του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, οι πράσινοι κινδυνεύουν με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλισμένων των θυρών, την οποία όπως όλα δείχνουν θα εκτίσουν στο παιχνίδι με τον Ηρακλή την 29η αγωνιστική. Το ιδιαιτέρως επιβαρυντικό στοιχείο που ενδέχεται να προκαλέσει τον αποκλεισμό της έδρας του Παναθηναϊκού, δεν είναι τα εκατοντάδες καπνογόνα, φωτοβολίδες, βεγγαλικά και αντικείμενα που εκτόξευσαν οι οπαδοί του τριφυλλιού κατά της αποστολής των ερυθρόλευκων εκτός και εντός του αγωνιστικού χώρου, τα οποία έχουν καταγράφει λεπτομερώς τόσο στο φύλλο αγώνα, όσο και στις πολυσέλιδες εκθέσεις του παρατηρητή του αγώνα και της αστυνομίας, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός της υπαλλήλου της ομάδας ασφαλείας, η οποία υπέστη ακρωτηριασμό σε δάχτυλα του χεριού της από κροτίδα που εκσφενδονίστηκε στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Σύμφωνα με το άρθρο 15 παράγραφος 2δ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, εφ όσων οι ρίψεις αντικειμένων έχουν ως αποτέλεσμα βαρύ τραυματισμό προσώπου, επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα χωρίς θεατές, ενώ και η χρηματική ποινή διπλασιάζεται, οπότε γίνεται σαφές πως δύσκολα οι πράσινοι αυτή τη φορά θα την γλιτώσουν.

Σε δυσχερή θέση βρίσκεται και η Καβάλα, καθώς κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών, ύστερα από τα όσα έγραψε ο Πέτρος Κωνσταντινέας στο φύλλο αγώνα μετά το τέλος του ματς με την Λάρισα, ότι δηλαδή δέχθηκε επίθεση από τον Κώστα Τσαλίκη, με τον γενικό αρχηγό των «Αργοναυτών» που είχε αποβληθεί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού να φέρεται πως κλότσησε τον ρέφερι του Συνδέσμου Μεσσηνίας. Αν η Καβάλα τιμωρηθεί βάσει του άρθρου 19β του Πειθαρχικού Κώδικα για άσκηση βίας υπό μορφή σωματικής βλάβης, τότε της αφαιρούνται τρεις βαθμοί και της επιβάλλεται πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και τις 100.000 ευρώ, όμως αν τιμωρηθεί βάσει του 19α για απλή χρήση βίας, τότε θα επιβληθεί μόνο πρόστιμο.
Στην Καβάλα πάντως διαψεύδουν κατηγορηματικά το εν λόγω περιστατικό και υποστηρίζουν ότι ο Τσαλίκης βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από τον Κωνσταντινέα. Οι αρχηγοί της ομάδας, μάλιστα, υπέγραψαν με επιφύλαξη το φύλλο αγώνα, ωστόσο το λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου