Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Μετεξεταστέοι στα πέναλτι οι διαιτητές


Η αγωνιστική των πέναλτι ήταν η 28η, καθώς σε αρκετές αναμετρήσεις αν και οι διαιτητές θα έπρεπε να σφυρίξουν την εσχάτη των ποινών δεν το έπραξαν, ενώ σε άλλες αναμετρήσεις υπέδειξαν την παράβαση με μεγάλη ευκολία. Εκτός βέβαια από τα πέναλτι που έγιναν ή δεν έγιναν υπήρχε και ένα τέρμα που σημειώθηκε το όποιο έπρεπε να ακυρωθεί, αφού ο παίκτης που το σημείωσε ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο λόγος για το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τον Ατρόμητο, το οποίο πέτυχε ο Σαλπιγγίδης στο 18ο λεπτό της συνάντησης και το οποίο θα έπρεπε να μην μετρήσει, αφού ο Μακεδόνας επιθετικός των πρασίνων που πηρέ το ριμπάουντ μετά το φάουλ του Σισέ ήταν πίσω από την άμυνα των αντιπάλων. Όμως ο Γκάγκας δεν το είδε και έτσι έδωσε την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται και για το πέναλτι που σφύριξε ο Τάσος Κάκος στην εντυπωσιακή βουτιά του Καραγκούνη στο 74΄, η οποία ξεγέλασε τον Κερκυραίο ρέφερι, που θεώρησε πως ο Ολιβειρα ανέτρεψε τον μέσο των πρασίνων και γι αυτό του έδειξε και δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβάλλοντας τον.

Αντίθετα με τον Κάκο ο Παμπορίδης στο ματς του Ολυμπιακού με την Ξάνθη, δεν σφύριξε την εσχάτη των ποινών στο χέρι του Σουάνη στο 61ο λεπτό μετά από κεφαλιά του Ζεβλάκοφ. Ο παίκτης των φιλοξενούμενων που έχει χάσει τον αντίπαλο του στη συγκεκριμένη φάση σηκώνει το χέρι του σε αφύσικη θέση και ο Πολωνός αμυντικός των ερυθρόλευκων, χωρίς να του κάνει φάουλ, κάτι που φαίνεται και από το ριπλέι, παίρνει την κεφαλιά με την μπάλα να σταματάει στο απλωμένο χέρι του Σουάνη, παράβαση η οποία δεν σφυρίχτηκε ποτέ από τον διαιτητή από το Κιλκίς.

Το ματς του Ολυμπιακού δεν ήταν και το μοναδικό της αγωνιστικής που δεν δόθηκε πέναλτι, καθώς ο Κύρκος στο ΟΑΚΑ δεν κατελόγισε δυο φορές την εσχάτη των ποινών υπέρ της ΑΕΚ, με την πρώτη να είναι η ανατροπή του Καφέ από τον Μπέλιτς και η δεύτερη του Τζιμπούρ από τον Μανιάτη. Μάλιστα στην δεύτερη περίπτωση ο Ηπειρώτης ρέφερι θα έπρεπε να αποβάλει τον παίκτη του Πανιωνίου, διότι ο επιθετικός της Ένωσης ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Επίσης θα έπρεπε να είχε αποβάλει και τον Μανωλά για δυο αντιαθλητικά μαρκαρίσματα επί του Ριερα.

Δυο πέναλτι δεν έδωσε και ο Παππας στο παιχνίδι του Άρη με τον Λεβαδειακό. Το ένα έγινε από τον Μπάρκογλου που ανέτρεψε τον Νασούτι ,με τον παίκτη των γηπεδούχων μάλιστα να τιμωρείται με κίτρινη για θέατρο, ενώ το δεύτερο έγινε πάνω στον Κοκε από δυο αμυντικούς των φιλοξενούμενων.

Στο Καυταντζόγλειο ο Δαλούκας δεν έδωσε καθαρό πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ Γιάννενα, σε ανατροπή του Κώτσιου από τον Παπαζαχαρία, ενώ και ο Γιαννοπουλος στο παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τον Πανθρακικό δεν σφύριξε την εσχάτη των ποινών σε ανατροπή του Τσέζαρεκ από τον Ντόκιτς. Καλή ήταν η διαιτησία του Σταθόπουλου στο Λάρισα-ΠΑΟΚ και του Λαμπρόπουλου στο Καβάλα-Εργοτέλης.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου