Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Μετά το Μουντιάλ οι συζητήσεις


Μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής θα ξεκαθαρίσει το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Ότο Ρεχάγκελ, όπως πρόεκυψε μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός οποίος βρέθηκε στην χώρα μας για να παρακολουθήσει από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ το ντέρμπι αιωνίων, το πρωί της Δευτέρας μαζί με τους Γιάννη Τοπαλίδη και Τάκη Φύσσα επισκέφτηκαν τον Σοφοκλή Πιλάβιο στο γραφείο του και συζήτησαν για την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος εν όψει Μουντιάλ, με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ να ξεκαθαρίζει πως δεν έγινε καμία πρόταση στον γερμανό τεχνικό για το συμβόλαιο του.

Σ. Πιλάβιος… «Με τον Ότο Ρεχάγκελ μιλάμε τακτικά. Βασικό μας θέμα ήταν πως θα πάει η Εθνική καλύτερα προετοιμασμένη στο Μουντιάλ. Αυτό συζητήσαμε σήμερα. Δεν έχω καταθέσει καμία πρόταση. Έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις, όπως κάναμε και σήμερα, όμως προέχει το παιχνίδι με την Κορέα. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουμε στο Μουντιάλ και μετά θα συζητήσουμε για το συμβόλαιο του Ρεχάγκελ. Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι να φτάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο όσον το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι».

Μπορεί η κουβέντα Πιλάβιου και Ρεχάγκελ να αναλώθηκε, όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, στην προετοιμασία της Εθνικής και ο ομοσπονδιακός τεχνικός να δήλωνε μια μέρα νωρίτερα ότι όταν τελειώσει το Μουντιάλ θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιο του, όμως σύμφωνα με πληροφορίες η οικονομική πρόταση που θα του γίνει από την ΕΠΟ θα είναι μικρότερη από το 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο που παίρνει τώρα ο Ρεχάγκελ. Βέβαια πηγές της ομοσπονδίας υποστηρίζουν πως η πρόταση του Πιλάβιου στον ομοσπονδιακό προπονητή θα είναι περίπου η ίδια με τα σημερινά δεδομένα, αλλά λόγο της αύξησης της φορολογίας ο Γερμανός θα βάζει στην τσέπη του λιγότερα χρήματα.
Στο μεταξύ την Τετάρτη ο Σοφοκλής Πιλάβιος θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ, όπου την Πέμπτη στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της UEFA, θα διενεργηθεί η κλήρωση για τον καθορισμό του αγωνιστικού προγράμματος του 6ου προκριματικού ομίλου του EURO 2012, στον οποίο μετέχει η Εθνική Ελλάδας, μαζί με τις Κροατία, Ισραήλ, Λετονία, Γεωργία και Μάλτα.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου